Mám nárok na výživné počas manželstva?
Bývam u manžela v jeho nehnuteľnosti a platí jej chod ale mne nedáva mesačne žiadne peniaze. Myslíte že mám nárok na výživné počas manželstva alebo tým že keď platí elektrinu plyn tak nárok nemám ?
Manzelstvo za vsetky drobne. Chod do prace a kasli na debila
Pred manzelstvom a dietatom ste ako financne fungovali? Mas cosi nasetrene? Kde a ako si zila ked ste spolu len chodili? Riesenie by bolo dat dieta do jasiel, vratit sa naspat do prace a odkladat si svoje peniaze. Rodicovsky ti ostane do 3 rokov veku dietata.
@anonym_autor podľa mňa ani nevieš koľko on všetko platí však?ja nie som na nikoho strane, ale treba si sadnúť napísať každý príjem a koľko miniete.To, že potrebuješ niečo pre seba je normálne a mal by to zaplatiť.Ano, tvoj rodicak a prídavky je akurát na stravu a pár drobností možno ani nie.Tak vieš je to príspevok nie plnohodnotný plat.Tak choď cestou nie hádok, ale ukáž mu jeden mesiac bloky cca.Jemu tiež možno veľa nezostáva odvody, hypo, energie, benzín atď...sadnúť a zistiť koľko čo platíte a čo zostane.Ste manželia malo by to byť spoločne.
@luccija tak snad nechce z dakeho zivotneho minima, snad ak by nemal normalnu vyplatu, tak taku podstatnu info napise
@anonym_autor Mas pravo na vsetko, co zarobi on, peniaze su vase spolocne, takze v tomto je zakon na tvojej strane. Nema ti co nedat, je to aj tvoje. Realne ale to tiez nevidim na dobry koniec, uz iny ohladom penazi nebude :(
prestan kupovat stravu
staráš sa predsa o spoločnu domacnost - upratovačku tiež treba zaplatit a niekto to robit musi + sa staráš o spoločné dieta - opatrovatelka, jasle tiež niečo stoja
trvala by som na spoločnom učte kde bude dávat aj on nejaké prachy aby si mohla aj ty normálne fungovat
toto ako ty žiješ by som nezniesla, máme spoločné všetko ...
keby si chodila do prace mala by si iny prijem , lenže ty supluješ upratovačku a opatrovatelku
toto chce dlhy rozhovor dohodu a kompromis ...
@huxy v manzelstve su peniaze spolocne, bez ohladu na to kto ich zarobil a kolko ich zarobil. V manzelstve sa o peniazoch rozhoduje spolocne, v manzelstve sa nevydeluju peniaze na moje a tvoje
@viestta mne je toto ale že úplne jasné. Ale často vídam prípady, keď žena očakáva od muža že bude všetko ťahať, ešte jej kupovať oblečenie, a aj to nie hocijaké...
Ale tu je to akosi celé divné, podľa komentárov autorky
Máte právo na rovnakú životnú úroveň ako manžel. Ak manžel neplní vyživovaciu povinnosť, môžte sa určenia tejto povinnosti domáhať súdnou cestou.
Autorka, hlavne sa zabezpec proti dalsiemu tehotenstvu, lebo toto lepsie nebude.
U vas dvoch je chyba komunikacie, nevyjasnili ste si fungovanie dopredu. Byt na rodicovskej nie je povinnost, je to len jedna z moznosti, a je to vysada dvoch zrelych pricetnych jedincov. Dieta je spolocne, domacnost je spolocna (aj ked dom je len jeho), ale okolo dietata a v domacnosti mate fungovat obaja narovnako, ak teda obaja pracujete.Peniaze v manzelstve su tiez spolocne, co tvoj vykvet este stale nepochopil.
Najlepsie by pre teba bolo vratit sa do prace, mat svoje peniaze a ostatne fungovanie si spravodlivo rozdelit. Ak on nezvladne svoju cast fungovania, nech si zo svojich zarobenych peñazi zaplati opatrovatelku, upratovanie ci kuchara, ked bude vediet, co obnasa cely ten kolotoc a kolko stoji. Pravdepodobne precitne a bude ta na kolenach prosit, aby si sa vratila na rodicovsku, a ponukne ti uplne ine hospodarenie s financiami ako doteraz. Pokial si to sam nevyskusa, nepochopi....
Autorka, hlavne sa zabezpec proti dalsiemu tehotenstvu, lebo toto lepsie nebude.
U vas dvoch je chyba komunikacie, nevyjasnili ste si fungovanie dopredu. Byt na rodicovskej nie je povinnost, je to len jedna z moznosti, a je to vysada dvoch zrelych pricetnych jedincov. Dieta je spolocne, domacnost je spolocna (aj ked dom je len jeho), ale okolo dietata a v domacnosti mate fungovat obaja narovnako, ak teda obaja pracujete.Peniaze v manzelstve su tiez spolocne, co tvoj vykvet este stale nepochopil.
Najlepsie by pre teba bolo vratit sa do prace, mat svoje peniaze a ostatne fungovanie si spravodlivo rozdelit. Ak on nezvladne svoju cast fungovania, nech si zo svojich zarobenych peñazi zaplati opatrovatelku, upratovanie ci kuchara, ked bude vediet, co obnasa cely ten kolotoc a kolko stoji. Pravdepodobne precitne a bude ta na kolenach prosit, aby si sa vratila na rodicovsku, a ponukne ti uplne ine hospodarenie s financiami ako doteraz. Pokial si to sam nevyskusa, nepochopi....
@tenerifka a zase na konci bude dieťa, ktoré musí ísť do jasiel, lebo rodičia nevedia, že rodina sú aj iné výdavky ako strava a nájom.Toto su témy kde vidíme len jednu stranu a názor
@tenerifka a zase na konci bude dieťa, ktoré musí ísť do jasiel, lebo rodičia nevedia, že rodina sú aj iné výdavky ako strava a nájom.Toto su témy kde vidíme len jednu stranu a názor
@anonym_62a783 tu je pako len na jednej strane a treba mu nastavit zrkadlo, on si zije dalej zivot slobodneho mladenca, manzelku ma za lacnu pracovnu silu typu-si doma, nezarabas, tak cus. Preto takymto "chlapom" treba ukazat veci polopate-idem do prace, dieta je oboch, domacnost je oboch, pri chorobach dietata ocr fifty-fifty, ak nie, tak zaplatit opatrovatelku. Pan si rychlo uvedomi cenu jej zostavania na rodicovskej.....
No takto. Ty ani netusis kolko Tvoj muz zarobi, nieto aby si mala k tym peniazom pristup - cele zle. Ale predpokladam, ze tam tych veci v neporiadku vo vasom vztahu bude viac. Toto bude len jedna zo skladaciek nefunkcneho vztahu.
Druha vec, ak mas rodicak + pridavky a je vsetko co sa tyka rezie byvania poplatene a Ty nevyjdes na mesiac so stravou a nakupmi pre 2 ludi + 1,5r batola s 550 eurami, tiez nieco nie je v poriadku.
No takto. Ty ani netusis kolko Tvoj muz zarobi, nieto aby si mala k tym peniazom pristup - cele zle. Ale predpokladam, ze tam tych veci v neporiadku vo vasom vztahu bude viac. Toto bude len jedna zo skladaciek nefunkcneho vztahu.
Druha vec, ak mas rodicak + pridavky a je vsetko co sa tyka rezie byvania poplatene a Ty nevyjdes na mesiac so stravou a nakupmi pre 2 ludi + 1,5r batola s 550 eurami, tiez nieco nie je v poriadku.
@colsami z tých 550eur sa nehradí len strava ale aj veci ktoré som mala pred uzatvorením manželstva napríklad poistka paušál tankujem
@colsami z tých 550eur sa nehradí len strava ale aj veci ktoré som mala pred uzatvorením manželstva napríklad poistka paušál tankujem
@anonym_autor počkaj, tak teraz bol rodičak a ty už si ho cely minula? Nejde o to, či na seba, tankovanie, v lekárni. Sadnite si spolu a napíšte si aké máte výdavky. Nechoď na to hneď súdnou cestou, skúste sa porozprávať. Normálne mu povedz, že ani nemáš prehľad, koľko zarobí, ale toľko máš výdavkov a toľko potrebuješ..
Áno, máš nárok na vyzivne na manželku a tiež na dieťa. A nakoľko ti neostáva dosť na tvoje potreby, tak manžel všetko "neťahá", ale je normálne sprostý, lakomy zmrd, ktorý ťa využíva ako bezplatnú pracovnú silu. Keby sa mi muž opovazil povedať, že on odo mňa (aká veľkorysosť!) ani nájomné nepýta, tak má okrem bomby medzi oči aj okamžitú žiadosť o výživné na manželku a dieťa na stole. A ešte ti tu slepice budú kotkodakat, že nemáš nárok a mala si si našetriť.... Ešteže si chlapovi za poskytnutie spermie nemusela zaplatiť, chudacikovi ubohemu...🤬🤬🤬
Troll 🙄 aby si chuderi, ktorych si muz nechcel zobrat, mohli honcovat nad tym, ze existuju aj manzelstva, ktore su nefunkcne
@cyberk no podla mnozstva tem tu na koni je tych nefunkcnych manzelstiev nejako vela 😂 a to si tie chudery aj zobral nejaky chlap, ako to, ze nie su stastne?? Ved maju manzela a to je najvaaac, haha 😀
@anonym_autor počkaj, tak teraz bol rodičak a ty už si ho cely minula? Nejde o to, či na seba, tankovanie, v lekárni. Sadnite si spolu a napíšte si aké máte výdavky. Nechoď na to hneď súdnou cestou, skúste sa porozprávať. Normálne mu povedz, že ani nemáš prehľad, koľko zarobí, ale toľko máš výdavkov a toľko potrebuješ..
@stevvvka veď som mu to vravela veľakrát ale čo on s tým má spoločné lebo som tie výdavky mala pred sobášom
Nemusím vedieť koľko zarobí vraj všetko platí on tak to nepotrebujem vedieť
Vdakabohu za manzelstvo 😅😅😅 inak, do dalsieho rodicaku ti ostava 15€? Fakt? Ved len vcera cinkol na ucet 😅😅
Vdakabohu za manzelstvo 😅😅😅 inak, do dalsieho rodicaku ti ostava 15€? Fakt? Ved len vcera cinkol na ucet 😅😅
@evcagabi to bol príklad toho koľko mi zostane do ďalšieho rodičovského. Si nechápavá?
Nechapava si asi ty. A ten tvoj manzel, co na tebe zgrli.
Taktiež mám 1,5 ročne dieťa a pracujem 🤷♀️
@zmrzlinka2021 ja som sa pýtala, na čo chce aby jej dával peniaze. Tie oficiálne drísty poznám. Ale ak muž všetko platí a madamka chce ešte peniaze navyše, a ešte by chcela výživné počas manželstva. Ja by som takú ženu hnala....
@huxy no od Teba som toto necakala veru, takyto postoj...Vsak je na rodicaku a na seba a dieta plati z toho.
Ja som uz dlhe roky doma, vsetko taha manzel a mam jeho kartu a co potrebujem do domacnoati alebo kupit, hoci aj sebe oblecenie, tak platim aj s jeho kartou. Ani brvou nepohne. Nezarabam ani cent a ako chrapun sa nesprava. Aj dom je nas spolocny.
Taktiež mám 1,5 ročne dieťa a pracujem 🤷♀️
@ninka99865 čo tým chceš povedať? Či prišla si sa len pochváliť? My matky čo počas RD nepracujeme,resp.ktoré budeme neskôr pracovať ešte veľa veľa rokov,sme niečo menej?
@ninka99865 čo tým chceš povedať? Či prišla si sa len pochváliť? My matky čo počas RD nepracujeme,resp.ktoré budeme neskôr pracovať ešte veľa veľa rokov,sme niečo menej?
@anonym_autor sadni si v klude s manzelom a vysvetli mu, ze rodicovsky prispevok nie je prijem ci vyplata, je to len male prilepsenie k jeho vyplate, aby si sa mohla plnohodnotne starat o dieta a on aby sa mohol kompletne venovat svojej praci a nemusel sa s tebou striedat pri dietati a na ocr. Vysvetli mu, ze sa vazne zaoberas myslienkou vratit sa do prace, lebo potrebujes zit ako clovek, co ti pri ñom nie je umoznene
Kupuj len sebe a dietatu, vcetne stravy. Na dieta odkladaj bloky a nech zaplati on polovicu a daj ho aj na sud, ak nechce prispievat, co ine uz s debilkom

@pribinak nedá mi len preto že platí za dom a ja len stravu a že on odomňa tiež nepýta za nájom
@anonym_autor podľa mňa ani nevieš koľko on všetko platí však?ja nie som na nikoho strane, ale treba si sadnúť napísať každý príjem a koľko miniete.To, že potrebuješ niečo pre seba je normálne a mal by to zaplatiť.Ano, tvoj rodicak a prídavky je akurát na stravu a pár drobností možno ani nie.Tak vieš je to príspevok nie plnohodnotný plat.Tak choď cestou nie hádok, ale ukáž mu jeden mesiac bloky cca.Jemu tiež možno veľa nezostáva odvody, hypo, energie, benzín atď...sadnúť a zistiť koľko čo platíte a čo zostane.Ste manželia malo by to byť spoločne.