Mám si nechať manželovo priezvisko po rozvode kvôli deťom?
Ahojte, tie ktoré ste sa rozviedli, nechali ste si po rozvode manželovo (exmanželovo) priezvisko? Máme deti, tak zvažujem, že si ho nechám kvôli nim, až máme rovnaké, aj keď najradšej by som mala svoje za slobodna.
No vidíš, nemala si sa vydávať, mala si ostať slobodná a dať deťom svoj prezvisko, teraz by si nemala žiaden problém. Veď bolo na 50 percent isté, že sa rozvedieš.
No vidíš, nemala si sa vydávať, mala si ostať slobodná a dať deťom svoj prezvisko, teraz by si nemala žiaden problém. Veď bolo na 50 percent isté, že sa rozvedieš.
@belllinka evidentne sa musíš vyjadriť, aj keď nemáš čo rozumné povedať ....otázka nebola, či som sa mala vydávať alebo nie...
Nevieme ako staré sú deti….popytaj sa ich či by s tým boli ok. Ak má staršie decka ktoré sú už chorobe takejto debaty
@pribinak 10 a 7 rokov
@anonym_autor normálne si nechaj kvôli deťom...čo na tom ze je exove...
nie daj si svoje dievčenské. deti to pochopia.
Nemenila by som si priezvisko. Vôbec by mi bývalý za taký cirkus nestal. Meniť všetky doklady, nahlasovať zmenu priezviska a nakoniec všade dokazovať, že deti i tak zostali moje, no už by som sa len namáhala. Keď raz budú dospelé, budes sa nudiť a tuzit po svojom priezvisku za slobodná, potom možno ...
ja by som sa po rozvode jednoznačne vrátila k môjmu priezvisku
Kym sú deti malé, nechala by som to tak, aj tak ťa u Dr, v škole a v okolí budú oslovovať týmto priezviskom stále 🙂.
Som rozvedená,syn mal v čase rozvodu 3 roky a ani som neuvažovala nad tým, že by som sa vrátila k svojmu priezvisku za slobodna,nechala som si exmanželove,kvôli synovi,nikdy sa nechcem volať inak,ako on. Ak by sme deti nemali,vrátim sa k pôvodnému priezvisku,ale keďže máme syna,bola voľba jasná,budem mať ďalej priezvisko ako môj syn. Ak by som sa ešte niekedy vydala,budem mať 2 priezviská..
@anonym_autor ďakujem za názory....asi tiež ostanem pri terajsom, z praktických dôvodov, kvôli deťom ...a ako jedna slečna napísala, keď sa budem.na staré kolená nudiť, možno si ho zmením 😃
tina turner si nechala meno po ikeovi - ten chcel po rozvode aby si zmenila meno - a ona mu povedala že nie, nechá si jeho meno lebo už je aj jej, on o tom nerozhoduje ...
teda tak by som povedala - urob ako cítiš. ja osobne by som si nemenila, neviem ako strašne by som musela ex nenávidieť aby som sa volala inak ako dieťa ...
@belllinka evidentne sa musíš vyjadriť, aj keď nemáš čo rozumné povedať ....otázka nebola, či som sa mala vydávať alebo nie...
@anonym_autor Napísala som to iba preto lebo keď je nejaká téma, kde sa niečo pýta nevydatá žena, tak hneď nabehnú svadobné fanatičky a riešia, prečo nie je vydatá 😂 Aj keď ona sa pýta na úplne niečo iné.
Ja som mala uz teenagerov (13 a15r) a vratila som sa k povodnemu prezvisku. Konzultovala som to s nimi. Najlepsie rozhodnutie v mojim zivote, vobec to nebolo narocne zmenit a teraz je praveze bezne, ze sa mama nevola rovnako ako deti. To ich predsa nerobi menej mojimi. Ak by som sa vydala a mala dalsie dieta, alo by som to vyriesila, aby som toto pravidlo dodrzala? 🤔
@anonym_autor poznam viac rozvedenych zien a ani jedna si po rozvode nezmenila meno na svoje dievcenske. bez ohladu na to, ci boli deti skolkari alebo stredoskolaci. to uz je len ake pohladkanie vlastneho ega a manifestacia pred svetom vratit sa po rokoch k dievcenskemu priezvisku a mat ho ine ako deti. nikdy by som to neurobila. a to svoje priezvisko rada nemam, svoje dievcenske som milovala. ja som v tomto staromodna a deti maju mat priezvisko ako matka.
@anonym_autor po rozvode som si nezmenila, az ked som sa vydala druhy krat 🙂) A s tym novym priezviskom je problem, lebo dcera ma ine a cestovat je vyzva. Chodim preto s papierom od notara, ked cestujeme, lebo vsade to pytaju. 🙃
Presne z praktickych dovodov ohladom deti som si nechala ex, teraz sa idem vydavat a cakam dieta terajsieho priatela a nechavam si ex plus nove aby som mala ,,osetrene,, kazde dieta 🙂
@anonym_autor kvôli deťom si ho určite nechaj. Síce za poplatok, ale môžeš si ho dat zmeniť potom.
@pribinak 10 a 7 rokov
@anonym_autor kym su male nechala by som si
Potom by som si urcite zmenila
@belllinka tiez som ten typ co si rozhodne nekladie servitku pred usta ( uz sa to tu o mne vie) ale toto bolo fakt ze hnusne
Áno nechala som si. Výhrady nemal nikto okrem exsvokry
@pribinak 10 a 7 rokov
@anonym_autor ja som si nechala kôli dcére. Mám v pláne zmeniť sebe aj dcére. Môj ex vykrikoval rok dozadu, že si mame zmeniť priezvisko, lebo sa za nás hanbí, a že svojej dcéry by sa najradšej vzdal... Už horí v pekle. Prechlastal sa k smrti.
@anonym_autor ja som si nechala kôli dcére. Mám v pláne zmeniť sebe aj dcére. Môj ex vykrikoval rok dozadu, že si mame zmeniť priezvisko, lebo sa za nás hanbí, a že svojej dcéry by sa najradšej vzdal... Už horí v pekle. Prechlastal sa k smrti.
@anonym_57291f po jeho smrti mozes kedykolvek, uz nepotrebujes ani povolenie
@anonym_57291f po jeho smrti mozes kedykolvek, uz nepotrebujes ani povolenie
@taktotedanie ja viem.
@taktotedanie ja viem.
@anonym_57291f necakala by som ani sekundu ak je pravda co si pisala tak hned po pohrebe s umrtnym listom by som stala frontu na matrike a menila priezvisko
@anonym_57291f necakala by som ani sekundu ak je pravda co si pisala tak hned po pohrebe s umrtnym listom by som stala frontu na matrike a menila priezvisko
@taktotedanie áno je, len meniť všetky doklady, v banke mám účty.. dcéra ešte študuje.. ale určite si ho zmeníme...obe
@taktotedanie áno je, len meniť všetky doklady, v banke mám účty.. dcéra ešte študuje.. ale určite si ho zmeníme...obe
@anonym_57291f za mna by to v to to pripade bola banalita, s takym priezviskom by som ani spavat nevedela po tvojom komentari
Ale tak kazdy to nejako berieme chapem je to pre niekoho narocne
@anonym_autor ahoj autorka, ja som si nechala, mna to priezvisko nerusi. Nemam k nemu negativny vztah, ale keby som citila tak ako ty, tak by som si zobrala spat dievcenske.
Neignoruj svoje pocity, deti pochopia
@anonym_autor ahoj autorka, ja som si nechala, mna to priezvisko nerusi. Nemam k nemu negativny vztah, ale keby som citila tak ako ty, tak by som si zobrala spat dievcenske.
Neignoruj svoje pocity, deti pochopia
@mira0611 Suhlasim, urob tak, ako myslis. Ak by si bola s tym priezviskom stotoznena, tak nad zmenou ani nerozmyslas. Ja som si pred rozvodom tiez chcela nechat priezvisko, no cely ten proces bol tak zly, tak velmi nam ex ublizoval (volal k nam policajtov, menil zamky, napadol ma, pred sudom o mne klamal, zamerne predlzoval rozvod), ze som si nevedela ani sekundu predstavit sa volat ako on, rozvod bol pre mna neskutocnou ulavou. Deti to pochopili. Pri normalnom rozvode by som nad zmenou neuvazovala..rozvadzali sme sa po 18 rokoch, tak som si na priezvisko aj zvykla, ale ozaj som sa tak uz nemohla volat..

Nevieme ako staré sú deti….popytaj sa ich či by s tým boli ok. Ak má staršie decka ktoré sú už chorobe takejto debaty