icon

Máte pri rozvode nárok na dom a pozemok?

13. apr 2024

Ahojte, chcem sa rozviesť s manželom. Je veľmi veľa dôvodov prečo to chcem a aj on to chce. Mňa len zaujíma, keďže sme kupovali pred 3 rokmi dom a je na nás oboch. Plus pozemok tiež je na oboch. On pracuje celé tie roky ja som sa za ten čas starala o deti. Bude mať pri rozvode na dom nárok?

Strana
z2
autor
13. apr 2024

@doriiis no celkovo 20tisic mám v peňaženke. Ale bojím sa. Ja nemám rodičov, ja proste môj život je komplikovani. A ja neviem ani čo mám robiť, ja už neviem vôbec nič som úplne mimo zo všetkého

doriiis
13. apr 2024

A odkiaľ máš toľko peňazí?

autor
13. apr 2024

@doriiis proste ich mám, vedela som že sa to blíži ku koncu tak som sa zabezpečila. On o Tom nevie, ale ja ani nechcem peniaze, ja len chcem žiť tak jak som žila a je mi jedno že bez neho. On aj tak nebol doma. Ale rozmýšľam že by som aj odišla do inej krajiny ale bojím sa ja sa všetkeho bojím. Mám toľko myšlienok v hlave.

doriiis
13. apr 2024

Proste si rovnako vychcana ako pán manžel,alebo nás tu poriadne odrbkavas....odchádzam a tému nahlasujem.Pekny vecer

metoyou4
13. apr 2024

Tak toto je pekný prúser.Dom kúpili bez hypotéky,mladá sa čuduje prečo nezaplatí pokutu 20 tis. ,ona ma 20cku v peňaženke ,mladý hrá automaty.🙈mňa j…e

alex49
14. apr 2024

15 ročná a 21 ročný sa dali dokopy, potom zobrali a v hotovosti spolu kúpili dom. Pan manžel začal hrať automaty a nevie hospodáriť. Pani manželka rozbila pokladnicku a z tajných zdrojov nasla 20 tisíc. Medzitým manželov otec nabúral autom, ktoré patrí manželom a z neznámeho dôvodu neplatili poistku a spôsobil škodu 18 tisíc. Svokor ma iba morálnu povinnosť zaplatiť škodu, nie právnu, tu majú manželia.
Telenovela je nič.

pieksamaki
14. apr 2024

Vymyslene....

veronikaszabova
14. apr 2024

Baby, snad tejto rozpravke neverite...

mogaa
14. apr 2024

nuž ak by ti aj dom nechali, musela by si muža vyplatiť......každý máte nárok na polovicu majetku získaného počas manželstva.....takže buď vyplatí muž polovicu za dom a pozemok tebe alebo ty jemu....v opačnom prípade len dom predať a peniaze rozdeliť....je nepodstatné či máš kde ísť alebo a či pracuješ alebo nie.....takže ak nemáš na vyplatenie domu, tak tam bývať neostaneš....

zuzanaete
14. apr 2024

Je este je dolezite, ze z akych penazi ste kupili dom. Lebo nie vsetko kupene pocas manzelstva je automaticky v BSM. Odkial ste mali taki mladi hotovost na dom? Alebo ide o dom s minimalnou hodnotou? Bez jasnych faktov nedostanes spravnu odpoved. Lebo mozes mat narok na polovicu domu po rozvode a aj nemusis.

gladys_07
14. apr 2024

“Mám toľko myšlienok v hlave.”

No co ti ja viem…

mirage
14. apr 2024

ako si sa na materskej zabezpecila, ze mas 20 litrov hotovost?

sissy27
14. apr 2024

Este raz - vlastnikom auta je tvoj muz, takze je to jeho zodpovednost, ziadny dlh z otca na syna nepresiel. Je na majitelovi auta, aby mal zaplatene poistenie a aj aby zabezpecil auto proti pouzivaniu inych osob.
A tych 20 tisic co mas, je spolocny majetok, kedze ste manzelia a nasetrila si to z muzovho prijmu alebo pocas manzelstva. Lebo nebudes nam zrazu tvrdit, ze si ich mala este pred manzelstvom a zarobila v 14 a vedela s nimi hospodarit ked ocividne nie si uplne najbystrejsia, ze?
Ale priklanam sa k tomu, ze je to cele vymyslene.

226lenka
14. apr 2024

Niekto nemohol v noci spať a si vymyslel takúto rozprávku

teki1
14. apr 2024

@mirage Svokor vyhral na automatoch a dal jej.

alickapusinka
14. apr 2024

Ako si môže chcieť nechať dom ak na LV ste obaja. ON môže hovoriť čo chce ak by bol súd súd povie bud predať a vyplatiť ťa alebo TY jeho ak budeš s deťmi bývať v tom dome budeš mu musieť dať polku. Trhovej hodnoty domu. Alebo opačne ON tebe.

autor
14. apr 2024

@sissy27 pre vás to je výmysel, ale je to pravda. Ale nebudem to tu už písať a presviedčať vás, ked ste si už sami spravili na to názor. Ktorý neje pravdivi. Majte sa

mandarinka555
14. apr 2024

Tie stupídne nezmysly, čo tu táraš, nemajú konca...Ako vám dvom mohli dať hypoúver, keď ty si nebola ani plnoletá a on nemal ani účet v banke?

sissy27
14. apr 2024

Pozri, bud si vymyslas alebo jednoducho sama nevies a nerozumies tomu, co a ako je. Tak ci onak potrebujes odbornu pomoc - aku, to uz zalezi od toho, ci si si to vymyslela, alebo len nechapes ako to vlastne doma mate. Mas na ucte 20 tisic, tak zaplatit lekara ci pravnika nemoze byt ziadny problem.

januska12323
15. apr 2024

Z tých 20000 si zaplať právnika nech ti všetko vysvetlí, nám to očividne nejde.

maciatkolulu
15. apr 2024

Tak akože neviem. Ten dom kupoval zo svojich peňazí? Preukázateľne jeho? Ak hej,tak nebudeš mať nárok na nič. Si vôbec na liste vlastníctva? Si majiteľ domu?

Strana
z2