Môže ex dosiahnuť zníženie výživného kvôli výpovedi?

ucholacik
13. apr 2025

Dobrý deň .Koncom minulého roka som požiadala o zvýšenie výživného.15.1.mi bolo výživné zvýšené keďže bývalý konečne pracoval .Hneď po rozsudku dal v práci výpoveď a požiadal o mesiac na to o zníženie výživného na syna.So synom sa nestretáva ale bravajú si ho starý rodičia namiesto neho .Žiada ešte aj o to aby som syna vozievala k jeho rodičom keď si berú syna na víkendy alebo chodievala po neho aby nemuseli cestovať.Otázka znie či mi znížia výživné keďže nerobí a robiť nechce keďže si myslí,že keď bude bez roboty tak nemusí platiť výživné vo výške , ktoré mu určil súd.Ďakujem.

pribinak
13. apr 2025

Dôležité je prečo nepracuje? Má nejaké vážne zdrav. dôvody? Zníženú pracovnú schopnosť? Rušili firmu kde pracoval?
Alebo nedodržiaval pracovný poriadok? Porušil zákonník prace?
To je zásadný rozdiel. Súd zauijmaji dôvody prečo nepracuje

ucholacik
autor
13. apr 2025

@pribinak Zisťovala som si prečo nerobí u jeho zamestnávateľa a bolo mi povedané ,že sa dal na PN a už viac nenastúpil do roboty takže ho prepustili.

klementinka58
13. apr 2025

Mne znizili lebo nastupil na invalidny ciastocny

pribinak
13. apr 2025

@ucholacik tak zisti ai čo najviac info aby si mala čím argumentovať
To on porušil pravidla a to nie je dôvod na zníženie výživného

kavasmliekom
13. apr 2025

@ucholacik bol zamestnaný, na základe jeho príjmu a výdavkov mu bolo stanovené výživné, že on dal výpoveď, je jeho problém. Ak mu zdravotný stav nebráni sa zamestnať, výživné mu neznížia.
To, kde bude dieťa,v case kedy má byť u otca, je jeho vec, pokiaľ dieťa s tým nemá problém. Ale nevozila by som ho, otec nech si ho vyzdvihne a ty si ho od otca vyzdvihneš, žiadne, že ho budem nosiť k babke. Ma byt u otca. Keď otec nemôže, tak dieťa vziať nemusí.

koniarova
13. apr 2025

Ku starým rodičom by som ho bola ochotná voziť, len keby ho mali úprimne radi a chceli by s ním tráviť čas. Určite by som ho tam neodkladala, lebo otec nemá záujem.

gov
13. apr 2025

Trvaj na vyzivnom v uz schvalenej vyssej ciastke a ak ho stary rodicia tak velmi chcu / miluju, poberaju predsa dôchodky teda ho mozu sami odviest / doviezt...!

anjelicek26
13. apr 2025

Dovod tej dlhodobej PN je aky? Ked ho aj prepustili, muselo to byt velmi dlho bez vidiny zlepsenia...

zorienka28
13. apr 2025

@pribinak Ver tomu, ze niektori muzi su schopni dat vypoved len preto, aby nemuseli platit na vlastne decko. Rozum mi neberie, kolko takych je.

pribinak
13. apr 2025

@zorienka28 ale ani to že je nezamestnaný nie je dôvod na zníženie výživného
Autorka neuvádza žiadny zdravotný handicap

ucholacik
autor
14. apr 2025

@anjelicek26 nebol dlhodobo na PN.. jednoducho sa mu nechcelo robiť tak sa dal na PN a už nenastúpil...

elizea
14. apr 2025

Nie - nič ti neznížia.

silvike
14. apr 2025

@ucholacik A to ako z coho zije, plati byvanie, stravu, auto atd. ked nepracuje ? Ci to ho niekto zivi ? Rodicia ?

ucholacik
autor
15. apr 2025

@silvike jeho frajerka pracuje a zjavne ho živia rodičia On je dáky darebák čo robiť nebude ale ani platiť na dieťa..však na čo keď zaplatia rodičia a tí už zjavne tiež nemajú z čoho tak bum bolo treba podať na súd zníženie výživného,ktoré by chcel stiahnuť na 30€