Môže expartner žiadať peniaze zo spoločného účtu?
Dobrý deň , chcela by som sa opýtať že ak sme s bývalom priateľom založili spoločný účet a vzali pôžičku či on môže žiadať odomna peniaze ktoré tam vložil. Ide o to že od kedy sme sa rozišli tak stále ma pýta peniaze späť. Pritom tie peniaze išli na domácnosť stravu a tak . A on žil v tej domácnosti tiež . Hypotéka ostala mne lebo bola na moje meno takže splácam každý mesiac
@kissovaivana no pokial ziada peniaze ktore ste spolocne minuli na chod domacnosti tak je to blb... a pokial tam vlozil nejaky vacsi obnos penazi ktore sa neminuli tak myslim ze by si mu ich mala vratit ked ich pyta. Kazdopadne ziadat on moze co chce, ty mu nemusis vratit nic ale on to mzoe riesit aj cez sud
Žiada svoje peniaze, ktoré tam vložil a sa neminuli? Ale žiada peniaze čo sa minuli? Lebo to je dosť podstatný rozdiel.
Kedze tu absolutne nikto nepozna pozadie, nikto ti nemoze dat relevantnu odpoved. Kolko, kde, naco...
@kissovaivana tak žiadajú aj ty od neho peniaze ktoré si tam vložila a minuli sa.
Však keď sa minuli tak mu to napíš, keď sa neminuli vráť mu ich.

Spytaj sa ho z akeho titulu pyta peniaze...ak ste mali ten ucet na spolocne výdavky, tak sa to proste minulo na ucty, stravu, atd (dopln mu na ucely ktore ste si ho zriadili). Hypo si brala len ty na svoje meno ci ste brali spolu ale bola len na teba?