icon

Môže ma bývalý partner pripraviť o dcéru?

yennefer001
25. aug 2025

Dobry den, byvali partner nas vyhodil, dcera ma 10 mesiacov a dnes mi zavolal velmi rychlo ze podava na sud o zverenie do jeho starostlivosti, lebo som vybusna psychopatka, ze navrh maju na stole. Neviem z kade to zobral, on ma cely nas kratky vztah manipuloval a nicil, mali sme hadky to ano, ale max si kazdy povedal svoj nazor, nejake zvysovanie hlasu a mozno dvakrat som mu povedala ze sa chova ako debil a chcem sa rozist ked sa nezmeni lebo sa chova hrozne a tym to haslo, nevedela som, ze to takto vnima alebo co, ale to je tak vsetko, ziadne alkoholy, gambkovanie, nestarostlivost o dieta nic, fyzicke nasilie. Isto na neho tlacia jeho rodicia, lebo oni mali so mnou problem, a to co povedal bolo jak keby som svokru pocula. Rozvod a delenie majetku nemusel bit, Povedal ze on dostane dceru a ja nic. To moze na zaklade nejakych ocvineni ma pripravit o dceru? Klepem sa tu ako osika a neni mi dobre ako mi to povedal a ccaka ma evidentne sud. Dakujem

Strana
z3
sevrin
25. aug 2025

Možno by nebolo zlé počuť názor aj druhej strany.

stellarstar
25. aug 2025

A myslíš si že súd mu to dieťa aj dá?

parvinka0001
25. aug 2025

Keď vás vyhodil už dávno si mala TY podať na súd o zverenie do starostlivosti

anonym_de7e62
25. aug 2025

@yennefer001 on sa možno naozaj len vyhraza. Musíš byť silná a upokojiť sa. Ak máš dáke dôkazy ako sa správa zbieraj. A pred ním s tvar že super že kľudne môžte ísť na súd lebo aj tak si chcela riešiť alimenty. Len ta naschvál psychicky ničí.

anonym_de7e62
25. aug 2025

@yennefer001 inak 10 mesačne dieťa mu nikto neda to sa neboj🤣 bude rád ak sa vôbec bude moct stretnúť na dve hodinky bez tvojej prítomnosti. Ak dojčis je to úplne vylúčené

anonym_de7e62
25. aug 2025

@yennefer001 to ani trojročné dieta nechcú dávať do striedavky ak obaja nesúhlasia lebo to nie je dobré... Výlučne ocovi sa deti zveruju raritne to by si musela byť fakt zlá matka a on by to musel vedieť preukázať a pravdepodobne by vás musel vidieť je psychiater

subartic
25. aug 2025
@sevrin

Možno by nebolo zlé počuť názor aj druhej strany.

@sevrin a v čom chceš počuť druhú stranu ? takto jedná zrelý zodpovedný muž ktorý vyhodí svoje dieťa na ulicu ? Takto vyvoláva zrelý muž svoj expartnerke a vykrikuje čo dá na súd a že už to majú na stole ? Veď to je celkom primitívne správanie.

karlamon
25. aug 2025

@yennefer001 píšeš že ťa manipuloval.. Ak nemá dôvod, tak toto je len ďalšia manipulácia.. Tak malé dieťatko mu nedajú, ak nemáš ozaj diagnózu psychopata od lekára 🤣🫣

sevrin
25. aug 2025
@subartic

@sevrin a v čom chceš počuť druhú stranu ? takto jedná zrelý zodpovedný muž ktorý vyhodí svoje dieťa na ulicu ? Takto vyvoláva zrelý muž svoj expartnerke a vykrikuje čo dá na súd a že už to majú na stole ? Veď to je celkom primitívne správanie.

@subartic ona píše, že on o nej tvrdí, že je výbušná psychopatka. Kde máš 100% istotu, že nie je manipulátor ten, čo sa cíti byť obeť?

anonym_db19ea
25. aug 2025
@subartic

@subartic presne.. Muž ktorý si myslel, že keď ich vyhodí, žena sa poskladá a bude zúfalo prosiť.. Toto je čisto len stav, atak ktorý robí zo svojho zúfalstva.. Daj mu dne dva, a príde odprosovanie

mira0611
25. aug 2025

@yennefer001 toto je prosim ta typicky manipulator, vyhodil Vas a ty nestojis pri dverach ako placuca chudera a prosis ho o milost, tak sa vyhraza tym, na kom ti najviac zalezi.
Dieta sa neda len tak lahko zobrat od matky, to by si musela byt nejaka spinava alkoholicka. Ty sa len pekne staraj o malu.
Viem bojis sa si nervozna, ale nemusis byt, nezoberu ti ju.

mira0611
25. aug 2025

Moja kolegyna, chcela zobrat synovej ex deti, lebo, ze neziju v dobrych podmienkach. Matka nebola problemova, len boli chudobnejsi a to jej povedali na kuratele, ze chudoba nie je dovod zobrat deti od matky, ak ich ma rada tak nech posiela alimenty. Takze inu moznost nemala.

yennefer001
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_4a603a
25. aug 2025

@yennefer001 ty si tu už písala. Požiadala si o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti, ako sme ti radili?
A upokoj sa prosím, NIKTO len tak bez príčiny nevezme 10 mesačné dieťa matke, ak nešlape na diaľnici, nechlasce, neberie drogy. Máš kde bývať? Uživíš vás?

nin12345
25. aug 2025
@yennefer001
Odpoveď bola zmazaná

@yennefer001 ale on tam môže napísať čo chce.... To je jedno. Musel by mať závažné dôkazy aby súd nariadil sudnoznalecke psychiatrické dokazovanie ktorého by ste sa museli účastniť obaja a tam by sa už prišlo na to kto je reálne psychopat

maialeo
25. aug 2025

@yennefer001 jaaaj 🙂 moj ex sa tiez takto vyhrazal, ja na prasky a ked sme prisli na sud tak zo mna vyletelo, ze chcem striedavku. Chlapec sklopil usi a deti mi zostali. Oni robia ramena ale v realite tie deti na full time nechcu.

anonym_4a603a
25. aug 2025
@yennefer001
Odpoveď bola zmazaná

@yennefer001 súd nerobí rozhodnutia na základe toho, čo niekto napíše, ale na základe dôkazov. Chcel ťa vystrašiť, aj sa mu to podarilo. Ak si ešte nepodala návrh na zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti, urob to hneď zajtra. Keby sa ti ex vyhrážal, zlož, nie si povinná to počúvať. Ak by pokračoval v SMS, alebo mailom, tak si to ulož.

nikaeli
25. aug 2025

Ja by som na tvojom mieste hneď zajtra podala návrh na zverenie dieťaťa do starostlivosti s návrhom na výživné. Prerátaj si to, všetko dôležité spíš. Podľa možností mu nič nehovor, snaž sa s ním teraz nehádať, nedaj mu priestor na provokácie. Plus tieto fakty (vyhrážky) by som tam uviedla tiež, vrátane toho vyhodenia. Toto robí väčšina chlapov, strašia matky, že im vezmú dieťa a potom sotva prídu pre dieťa raz za dva týždne.

Inak v úvodnom príspevku píšeš o dcére, neskôr o synovi. Ak chceš rady, neklam. A hlavne potom neklam na súde.

abbey1
25. aug 2025

@yennefer001 Syna máš zvereného? Ten má iného otca?

alickapusinka
25. aug 2025
@yennefer001
Odpoveď bola zmazaná

@yennefer001 súd ale vidi že ako sa chovaš a či si ON mysli že ked tam napíše same somariny že to súd nebude zaujímať. Ak si chora že psychický ako to ON popisuje na súde to bude musieť dokazať to nie len tak.Aj TY môžeš podať na neho TO za širenie klamsva.To asi si myslel že sa pôjdeš prosiť a kedže sa tak nestalo tak ťa drži v hrsti tým divadielkom.Ako zoberie ved ak je dieťa maličke a je to kojenec tak určite mu súd zveri dieťa do osobnej starostlivosti snád toto nemyslíš vážne.To je vtip.

anonym_8ed195
25. aug 2025

Tak on dostane dcéru a ty syna alebo ako to je

subartic
25. aug 2025
@sevrin

@subartic ona píše, že on o nej tvrdí, že je výbušná psychopatka. Kde máš 100% istotu, že nie je manipulátor ten, čo sa cíti byť obeť?

@sevrin tak svoje dieťa vyhodí s výbušnou psychopatkou ? 10 mesačné dieťa, to mu je teda jedno že to dieťa môže tá výbušná psychopatka poškodiť , v návale hnevu mu ublížiť ? Ani sám neveríš tomu čo píšeš. A ešte je vyvolávať s takýmito kecami , veď to robia muži čo nevedia spracovávať svoje emócie, manipulátori a narcisti . Ovládnuť niekoho strachom , ukázať mu svoju moc.

anonym_d96015
25. aug 2025

Moja mam takto bojovala so svojou svokrou , ktorá jej chcela zobrať nás deti . Jej syn , náš otec predal dom kde sme bývali ( bol jeho ) , aj s jeho vybavením a vyparil sa žiť Nechal nás 4 deti 6, 4, 3 a pol roka napospas osudu s našou mamou . Jediné čo mame zostalo bolo dvojročné auto , chladnička a práčka + osobné veci . Jej mama , mala veľký dom ,ale nechcela nás u seba, podala dcére len kľuče od záhradnej chatky, ktorú užívala aj s pozemkom ale patrila mame, jej nebohý otec jej ju odkázal . Viac ako 8 rokov sme žili v záhradnej chatke o výmere asi 40 m 2, kde bola malá kuchynka , kúpelka a obývačka , kde boli kachle . A po schodoch sa hore išlo do spacej časti , kde bola v zime neskutočná zima , mali sme tam len veci . A napriek tomuto všetkému sa sociálne pracovníčky vyjadrili že na podmienky v ktorých žijeme je o nás dobre postarané , síce sme chudobní ale to nie je dôvod na odobratie a danie do starostlivosti starých rodičov. Takže ja by som strach nemala. A ešte musím podotknúť že moja mama je tá najlepšia mama na svete, čo ona vydržala a dokázala s nami v tých podmienkach , tak to nezvládne len tak hocikto .

sevrin
25. aug 2025
@subartic

@sevrin tak svoje dieťa vyhodí s výbušnou psychopatkou ? 10 mesačné dieťa, to mu je teda jedno že to dieťa môže tá výbušná psychopatka poškodiť , v návale hnevu mu ublížiť ? Ani sám neveríš tomu čo píšeš. A ešte je vyvolávať s takýmito kecami , veď to robia muži čo nevedia spracovávať svoje emócie, manipulátori a narcisti . Ovládnuť niekoho strachom , ukázať mu svoju moc.

@subartic ako vieš že ju vyhodil? Lebo to napísala nejaká výbušná psychopatka? Však bude súd a ten bude o dokazovaní a argumentoch, a výsledok často dopadne inak ako si vo všetkom vzdelaná a múdra verejnosť myslela.

betulinka1
25. aug 2025

@yennefer001 chod na kuratelu hned zajtra a podaj navrh aj ty.

subartic
25. aug 2025
@sevrin

@subartic ako vieš že ju vyhodil? Lebo to napísala nejaká výbušná psychopatka? Však bude súd a ten bude o dokazovaní a argumentoch, a výsledok často dopadne inak ako si vo všetkom vzdelaná a múdra verejnosť myslela.

@sevrin končím debatu s tebou .

domkakvet
25. aug 2025

@yennefer001 vyhraza sa ti, dceru ti nezoberie.

lsz
25. aug 2025

10 mesačné dieťa mu nezveria do opatery a ešte k tomu, keď vás oby dve vyhodil. Jediný psychopat je tu on, nie ty. Keď vyhráš sud, podaj o poriadne výživné na dieťa aj na seba.

yennefer001
autor
25. aug 2025
@sevrin

@sevrin to že nás vyhodil je fakt a mám to aj nahraté na sud

anonym_ae94be
25. aug 2025

@yennefer001 nezabudni žiadať výživné na seba

Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Strana
z3