icon

Môže otec preniesť dom na mňa počas rozvodu?

20. júl 2025

Ahojte prosím o radu. Otec mi chcel dať dom, mam viac súrodencov no vykaslali sa naňho a ja som kúpila, pomohla s čím bolo treba tak ho chcel dať mne. Otec je vlastníkom 30 rokov, má manželku sú zobratí 2roky, spolu 15r, lenže ona ho podviedla a rozvádzajú sa.. Ma ona nárok na niečo z domu? Môže otec dat/predať teraz ten dom mne? Ďakujem

doriiis
20. júl 2025

Ak bol dom otcov aj pred sobášom so ženou,tak jej nepatrí nič z neho.Takze áno,môže si s ním robiť,čo chce

ukgirls
20. júl 2025

ak hoi na nu neprepisal ma narok len na to,co do domu dala pocas manzelstva -na samotny dom nie... dom moze otec pepisat na teba v pripade ak je jediny vlastnik ak nieje moze ti dat len jeho cast

zmrzlinka2021
20. júl 2025

@anonym_autor nemá ona nárok na nic

hipuska
20. júl 2025

Nech to urobí ešte pred rozchodom, teda vysporiadaním bsm. Bude to potom jednoduchšie. Ona o Tom nemusí ani vedieť

anonym_093db2
20. júl 2025

@anonym_autor za pár nákupov ide dať dom tebe a na svoje ďalšie deti sa vykašle? Čo keď sa nezaujímajú o neho kvôli tomu, že ma druhú ženu?

autor
20. júl 2025
@anonym_093db2

@anonym_autor za pár nákupov ide dať dom tebe a na svoje ďalšie deti sa vykašle? Čo keď sa nezaujímajú o neho kvôli tomu, že ma druhú ženu?

@doriiis
@ukgirls
@zmrzlinka2021
@hipuska ďakujem za odpoveď

@anonym_093db2 takže takto, nebolo to pár nákupov investovala som dosť tak sa tu do mňa nepustaj keď vieš o tom veľké nič, súrodenci o tom vedia a súhlasia nakoľko oni dostali od otca peniaze keď sa sťahovali z domu, tebe prajem peknú nedeľu a keď nevieš poradiť tak sa nezapajaj, ďakujem

aliziana
20. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis
@ukgirls
@zmrzlinka2021
@hipuska ďakujem za odpoveď

@anonym_093db2 takže takto, nebolo to pár nákupov investovala som dosť tak sa tu do mňa nepustaj keď vieš o tom veľké nič, súrodenci o tom vedia a súhlasia nakoľko oni dostali od otca peniaze keď sa sťahovali z domu, tebe prajem peknú nedeľu a keď nevieš poradiť tak sa nezapajaj, ďakujem

@anonym_autor autorka, trošku prr, vieme o tom "veľké nič", lebo Ty nepíšeš podrobnosti.
Však ak je to tak a otec (a dokonca súrodenci) súhlasia, otec Ti ho môže prepísať
A tak ako píšu vyššie, ak bol dom otcov pred sobášom.s tou ženou a ani to na ňu neprepisoval, nemá ona nárok
Veď si pozri na nete na katastri, komu to legálne patrí...

anonym_45a9eb
20. júl 2025

... ale má nárok na čiastku, ak tam niečo investovala.