Môže otec preniesť dom na mňa počas rozvodu?
Ahojte prosím o radu. Otec mi chcel dať dom, mam viac súrodencov no vykaslali sa naňho a ja som kúpila, pomohla s čím bolo treba tak ho chcel dať mne. Otec je vlastníkom 30 rokov, má manželku sú zobratí 2roky, spolu 15r, lenže ona ho podviedla a rozvádzajú sa.. Ma ona nárok na niečo z domu? Môže otec dat/predať teraz ten dom mne? Ďakujem
ak hoi na nu neprepisal ma narok len na to,co do domu dala pocas manzelstva -na samotny dom nie... dom moze otec pepisat na teba v pripade ak je jediny vlastnik ak nieje moze ti dat len jeho cast
@anonym_autor nemá ona nárok na nic
Nech to urobí ešte pred rozchodom, teda vysporiadaním bsm. Bude to potom jednoduchšie. Ona o Tom nemusí ani vedieť
@anonym_autor za pár nákupov ide dať dom tebe a na svoje ďalšie deti sa vykašle? Čo keď sa nezaujímajú o neho kvôli tomu, že ma druhú ženu?
@anonym_autor za pár nákupov ide dať dom tebe a na svoje ďalšie deti sa vykašle? Čo keď sa nezaujímajú o neho kvôli tomu, že ma druhú ženu?
@doriiis
@ukgirls
@zmrzlinka2021
@hipuska ďakujem za odpoveď
@anonym_093db2 takže takto, nebolo to pár nákupov investovala som dosť tak sa tu do mňa nepustaj keď vieš o tom veľké nič, súrodenci o tom vedia a súhlasia nakoľko oni dostali od otca peniaze keď sa sťahovali z domu, tebe prajem peknú nedeľu a keď nevieš poradiť tak sa nezapajaj, ďakujem
@doriiis
@ukgirls
@zmrzlinka2021
@hipuska ďakujem za odpoveď
@anonym_093db2 takže takto, nebolo to pár nákupov investovala som dosť tak sa tu do mňa nepustaj keď vieš o tom veľké nič, súrodenci o tom vedia a súhlasia nakoľko oni dostali od otca peniaze keď sa sťahovali z domu, tebe prajem peknú nedeľu a keď nevieš poradiť tak sa nezapajaj, ďakujem
@anonym_autor autorka, trošku prr, vieme o tom "veľké nič", lebo Ty nepíšeš podrobnosti.
Však ak je to tak a otec (a dokonca súrodenci) súhlasia, otec Ti ho môže prepísať
A tak ako píšu vyššie, ak bol dom otcov pred sobášom.s tou ženou a ani to na ňu neprepisoval, nemá ona nárok
Veď si pozri na nete na katastri, komu to legálne patrí...
... ale má nárok na čiastku, ak tam niečo investovala.

Ak bol dom otcov aj pred sobášom so ženou,tak jej nepatrí nič z neho.Takze áno,môže si s ním robiť,čo chce