icon

Môže otec vycestovať s maloletým dieťaťom bez súhlasu matky do zahraničia?

lauraanastazia
26. júl 2021

Môže otec vycestovať,bez súhlasu matky,s maloletým dieťaťom do zahraničia?
Vec sa ma tak že matka je hospitalizovaná na psychiatrii, otcovi dieťaťa to povedala na poslednú chvíľku s tým, že o dieťa sa postarajú rodičia. Otec býva v zahraničí a je ochotný sa na čas, ktorý bude matka na psychiatrii, postarať o dieťa. Matka nesúhlasí, a jej jediný argument je, že ona chce aby za ňou chodila 4ročná dcéra na návštevy lebo ona to bez nej nezvládne. Bolo by to maximálne na 2 týždne.
Ďakujem za odpovede

Strana
z3
lauraanastazia
autor
28. aug 2021

No tak po mesiaci dodatočne pre všetky matky ktoré ste tu z otca urobili zločinca. Matka strávila mesiac na psychiatrii NIE DOBROVOĽNE otec nechal dieťa u babky a dedka aby sa matke nepohorsilo. Za každým keď s ňou telefonoval dieťa plakalo aby otec prišiel a zobral ju k sebe ma čo starí rodičia nijak nereagovali. Otec prišiel na Slovensko za dcérou a poradiť sa s právnickou a sociálnou pracovníčkou kde už bola aj matka. Chceli spísať dohodu o starostlivosti aby sa už take veci neopakovali a po rozhovore so sociálnou pracovníčkou sociálka nechce zveriť matke dieťa do starostlivosti pretože neje schopná sa postarať ani sama o seba a otec má prednosť pred starými rodičmi. Pýtali ste sa kde bol do teraz otec že nevedel o tom že dieťa vychovávajú starí rodičia. No zarábal peniaze v zahraničí a matka mu odmietala dať akékoľvek informácie a aj pri menšom nátlaku ho obviňovala z toho že je preč tak sa nemá starať do jej výchovy. Takže som Vám týmto chcela povedať že to že ste matky NEZNAMENÁ že ste viac ako otec.

1katus1
28. aug 2021

@lauraanastazia keď budete mať dáke info o tom ako nakoniec všetko skončilo prosím napíšte sem zaujima ma to. Dúfam že dieta bude s tatinom tak ako si želalo. Veď babka a dedko tu už dlho byť nemusia a potom čo s kým.bude dieťa keď matka nie je schopná sa postarať

Strana
z3