icon

Môže súd zvýšiť výživné na dve deti?

10. nov 2024

Ahojte. Mam priateľa ktorý ma 2 synov z minulého manželstva. (12-9 rokov momentálne). V roku 2016 mu pri rozvode odklepli alimenty vo výške 160 na obe deti, malo ale vtedy nezarabal nejak nadštandardne.
Ja mam so svojím priateľom ďalšie dve dcéry.
Jeho ex si požiadala o zvýšenie alimentov na 300 eur. 😒 Akože zaraba okolo 1400 eur mesačne ale vždy sa to nejak mení. Raz je to 800 raz 1200... Atd..
Môžu mu odklepnut taku sumu keď dve naše deti ktoré žijú s nami vyživuje on?
Bude súd vôbec prihliadať na okolnosti že ma ďalšie dve vyzivovacie povinnosti, nájom ktorý je na neho a pod. Akože nechcem vyznieť sebecky ale matka tých dvoch chlapcov zaraba nadštandardne a zvýšenie alimentov je len útok na jeho osobu, lebo to absolútne nepotrebuje. Samozrejme ze manžel sa podieľa na nakupovaní veci a pod aj mimo alimentov. Vďaka.

autor
10. nov 2024

No končím tu.. Môžete ma tu urážať aj mimo mňa. Pekný večer. Herečky 😁🤣🤣🤣🤣

xxxzzz
10. nov 2024

Jej ma byt 160e dost a tebe by to bolo malo??? Jednoducho si to otoc.

slavka1988
10. nov 2024

Keď ti vadí prístup ich mami môžete žiadať striedavu starostlivosť sa potom zbadas

terina25
10. nov 2024

Smutne je,ze tu riesis matku a jej plat. Teba je do jej platu velky prd. Ona sa stara SAMA o 2 deti. Sama. Skus si seba predstavit v jej kozi ako by si to zvladala. Z takych matiek ako ty mi je zle. Vidis len seba a svoje deti. Chudaci deti z prveho manzelstva.

autor
Autor odpoveď zmazal
terina25
10. nov 2024

Heeerecka anonymna to zabalila.

autor
Autor odpoveď zmazal
terina25
10. nov 2024

No vidis,ona vydata a ty stale len priatelka. Zeby zavist?

autor
10. nov 2024

@terina25 hej presne

autor
10. nov 2024

@terina25 🤣🤣🤣si uhádla..

eva1990
10. nov 2024

Nikdy, nikdyyy by som sa nedala dokopy s chlapom ktory uz ma deti z predchadzajuceho vztahu

terina25
10. nov 2024

Ano,chce znicit muza,ked si od r.2016 poziadala po 8 rokoch o zvysenie vyzivneho. 👍👏👏

earlgrey
10. nov 2024

Ale si uvedom, že tvoj frajer, či kto, tie deti splodil, tak nech sa postará aj o to, aby mali ako taký štandard. Je ti ľúto deti, ale nie je ti ľúto, že tvoj frajer platí smiešne peniaze?

maminkadeticiek
10. nov 2024

Take vyjadrenia ze "jedia na ukor surodencov" riesi peniaze a nakoniec ma viac ako zena ktora ziada o zvysenie vyzivneho.Inak preco si po 2 detoch stale priatelka a nie manzelka?Aspon na urade si ta vziat mohol keby chcel.

terina25
10. nov 2024

Tu je komunikacia zbytocna. Staci citat tvoje komenty. Len Ty,Ty a Ty . Ale ti ritku stahuje co ze frajer bude mat menej penazi. Tak si najdi ty lepsiu pracu a vybavene. 4 deti splodit a nestarat sa. To je chlap, vyhra riadna. 👍ale ved sud rozhodne, v prospech deti. A mozes si aj hlavu trieskat o stenu a neurobis tym nic

liv1
10. nov 2024

@martin789456 kto v dnesnej dobe “nepotrebuje” peniaze? Pre pana krala, ved 300 eur dam na dve deti len za kruzky mesacne, to som ich este nenakrmila, neobliekla, nekupila ziadny darcek, nebola na vylete, dovolenke, nikde.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
10. nov 2024

Halooo. Zlatíčko. Vedela si do čoho ideš? Asi nebudeš práve milujúca macocha. 300€ na dve deti sa ti zdá veľa? Tvojim by to stačilo? To, že ona zarába nie je tvoj problém. Rodičia sú obaja.

autor
10. nov 2024

@mamamasama 😘😘😘😘

autor
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
10. nov 2024

Budeš nejaká labilnejšia, keď si mažeš komenty, čo? 😘

autor
10. nov 2024

@mamamasama 😘😘😘 sa schladiť chod 🧊🧊

januska12323
10. nov 2024

"nepíše sa rok 2016 vtedy maslo nestalo 4eura"
Oni jedia za cien z roku 2016 či čo si tým komentárom chcela povedať?
Keď je taký starostlivosť len ona je vypatlaná prečo nežiada o úpravu styku a nechá ich vypatlanej matke?

autor
10. nov 2024

@januska12323 že už je jasne ze všetko stojí viac.. Ty nebudeš najinteligentnejsia hviezda hej ze?

damian85
10. nov 2024

Nech otec požiada o striedavú starostlivosť / DB na polovicu ( po novom 200 eur mesačne ) prídavok na dieťa na polovicu ( 120 eur ) a buď vy pochopíte že dieťa stojí viac , alebo ona pochopí že DB + prídavky na dieťa + výživné nie je zanedbateľná čiastka. Ale pekná diskusia , zjedol som celý balík popcornu k nej kým som zareagoval 😅

mamamasama
10. nov 2024

Dufam, ze to jeho ex cita a ze poziada aspon o 600€ 😉 To pravdepodobne schladí teba😘 🧊🧊🧊❄️☃️

januska12323
10. nov 2024

Veď práve preto nechápem, že ty nechápeš prečo chce zvýšenie. Ale vidím rady nechceš tak sa maj pekne

alex49
10. nov 2024

Všetko stojí viac, ale deti jedia rovnako ako v 2016,to mi nevychádza 🤔

jamimo
10. nov 2024

tak ja poznám chlapa, ktorý má 5 detí, dnes má už 50 rokov... prvé 3 splodil kdesi za kultúrnym domom počas diskotéky... Vyhýbal sa plateniu ako čert krížu. Potom si vymyslel biznis plán. Sladkými rečami oblbol dievča z dobrej rodiny, rýchlo ju oplodnil. Oženil sa, potom druhé dieťa. Spoliehal sa na rolu manžela, ukážkovej rodiny, že žije teraz pre rodinu a nové 2 deti, že potrebujú... Ignoroval predošlé záväzky.. Keď už ho predviedli na súd (ohľadom vyživovacej povinnosti) sudcu to absolútne nezaujímalo a dokonca mu exekučne pozastavili vodičský preukaz. Správne. 👍 Kto chce deti plodiť, nech sa správa zodpovedne a platí. Deti sa nechodia pásť a nežijú zo vzduchu 🤔