Dobrý deň chcela by som sa opýtať ak je exekúcia na výživné a výživné nepríde tretí mesiac môžem podať trestné oznámenie?
Neplatenie výživného je trestný čin. Bez ohľadu na to, či je alebo nie je exekúcia. Stačia 2 nezaplatené mesiace, nemusia to byť mesiace po sebe a nemusí byť exekúcia, a je možné podať trestné oznámenie. Takže áno, choď.
@melanta áno toto som vedela že keď nezaplati 2 mesiace len som teda nevedela že keď je exekúcia čí sa to dá
Exekúcia s tým nič nemá. Takže čím skôr na políciu. Keď ho neprebrala exekúcia, možno sa spamätá pri trestnom oznámení.
aké informácie máš od exekútora ? skúsila si podať aj návrh na zabavenie vodičského preukazu ? viem že nezoberú ak ho používa na výkon povolania, ale ako hrozba by to mohlo pomôcť....
áno, dá sa, kľudne choď a podaj, oba kroky sú možné. možno až TO zaberie na neplatiča
@cacianka no tá mi povedala že poslala výzvu ktorú aj prebral a že ak nezaplatí podá trestné oznámenie... pokiaľ viem určite nepoužíva vodičak na výkon povolania. Myslím si že prácu ani nemá
Kludne,chod ,policajti ti povedia či je alebo nie je oprávnene