Môžem podať trestné oznámenie za neplatenie výživného?

10. apr 2025

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ak je exekúcia na výživné a výživné nepríde tretí mesiac môžem podať trestné oznámenie?

minenkaa
10. apr 2025

Kludne,chod ,policajti ti povedia či je alebo nie je oprávnene

melanta
10. apr 2025

Neplatenie výživného je trestný čin. Bez ohľadu na to, či je alebo nie je exekúcia. Stačia 2 nezaplatené mesiace, nemusia to byť mesiace po sebe a nemusí byť exekúcia, a je možné podať trestné oznámenie. Takže áno, choď.

autor
10. apr 2025

@melanta áno toto som vedela že keď nezaplati 2 mesiace len som teda nevedela že keď je exekúcia čí sa to dá

melanta
10. apr 2025

Exekúcia s tým nič nemá. Takže čím skôr na políciu. Keď ho neprebrala exekúcia, možno sa spamätá pri trestnom oznámení.

cacianka
10. apr 2025

aké informácie máš od exekútora ? skúsila si podať aj návrh na zabavenie vodičského preukazu ? viem že nezoberú ak ho používa na výkon povolania, ale ako hrozba by to mohlo pomôcť....
áno, dá sa, kľudne choď a podaj, oba kroky sú možné. možno až TO zaberie na neplatiča

autor
10. apr 2025

@cacianka no tá mi povedala že poslala výzvu ktorú aj prebral a že ak nezaplatí podá trestné oznámenie... pokiaľ viem určite nepoužíva vodičak na výkon povolania. Myslím si že prácu ani nemá