icon

Môžem podať žiadosť na zrušenie striedavej starostlivosti?

11. sep 2022

Nerozoberajte prosim prečo? Ako ? A pod. mám jednu otázku. S mužom sme svoji už cez 20 rokov. Manžel ma po dlhšej kríze podviedol a splodil syna. Chlapec ma teraz 10 rokov. Je u nás tretí rok na striedavej. Ja som so striedavou nesúhlasila. Chlapec je ovplyvňovany svojou mamou, mňa neznáša a ani k našim spoločným deťom nemá vzťah. Muž je spokojný, lebo neplatí alimenty. Môžem aj ja ako jeho manželka podať žiadosť na zrušenie striedavej? Prosim len osobná skúsenosť, alebo kompetentné odpovede.

Strana
z2
domca1408
12. sep 2022

akože sorry to decko by u nás isto nebolo...tvoje dieťa to nie je...a nemusí platiť alimenty? stovka ho nezabije...na jedno mu vyrúbia okolo 120-150 eur max....to prežijete a ty nemusíš mať nervy....

lienka.7
12. sep 2022

@domca1408 domi pise vyššie. Chlap je spokojný, lebo neplati alimenty... 👎👎👎
To ze nici zivot jej a ich spoločným detom ma u riti👌👎👎🤮🤮🤮

domca1408
12. sep 2022

@lienka.7 ale mne by bolo jedno ,že je on spokojný. ja nie som spokojná, tak by som si s ním sadla a porozprávala sa, že toto končí. že teda synátor z omylu alebo oni ako celá rodina. nezakazovala by som mu ho vidieť..poprípade nech si ho zoberie na víkend...ale trčať dva týždne v mesiaci s deckom ktoré mi rúca moju vybudovanú rodinu? len za to, že chlap je zas raz pohodlný? za to, že si spravil s inou decko a ona s ním nadalej je by jej mal ruky nohy bozkávať a poslúchať ju ...a nie, že on je ešte pohodlný.

lienka.7
12. sep 2022

@domca1408 no v prvom rade to nemala vobec dovoliť... ako keby mal to decko zo vzťahu predo mnou, ok, vedela som do čoho idem a mohla som sa rozhodnúť... ale toto???

mk22
12. sep 2022

Tak isto ako tvoje deti ľúbia otca, tak isto ho ľúbi aj syn z nehody tvojho dobrého muža.
A úlohou tvojho muža je plniť si rodičovskú povinnosť voči všetkým deťom rovnako.
Len je vypočítavy blbecek, keďže ta v podstate zapojil poveril do výchovy jeho dieťaťa z nehody.
Co ty s tým máš ze jeho matka nezvláda výchovu.. Aj keby ju zvládala, tvoj muž je jeho otec a treba sa starať vychovávať zaujímať, tak ako to robí k tvojim vašim deťom.
Žiaden rozdiel.
A píšeš tu o 20r budovania, syn má 10r..takze zrejme ste mali krízu po 10r.
Ze je to dnes takto, si vlastne odsúhlasila ty sama ze si mu pre páčila neveru, milenku a ešte aj dieťa.
Tak dnes môžeš akurát tak súchat nohami poslúchať a držať krok s tvojim dobrým mužom.
Keď ti to vtedy nevadilo co už dnes chceš meniť.
Sa rozved, a keď otecko tak deti miluje, dajte si tiež SS a nech sa stará o tri deti 2tyzdne v mesiaci.
Ci čoho sa bojíš??
Ty budeš v kľude, s deťmi, tie budú aj s ockom a ty nebudeš riešiť syna tvojho muža..
Jednoduché.
Nič zložité.
Ale ako vyššie píšu, dobre si to tvoj muž zariadil.. Pereš mu trenky a ešte máš cusat aj tvoje deti a treba si len zvyknúť.
Chudák...

domca1408
12. sep 2022

@lienka.7 ved toto, ja nechápem kde sa v ňom berie tá drzosť...môže byť rád, že sa mu nerozpadla rodina, že mu bolo odpustené a on ešte si bude určovať podmienky ... a vlastne chápem, ked mu to autorka dovoluje a toleruje.

vikiki29
12. sep 2022

Ufff, no nezávidím ti ani náhodou. Ja by som mužovi dala na výber a to aj za tu cenu že ho stratím. Moj muž si takto nechal skákať po hlave od dcéry z prvého manželstva a nám to nakoniec zničilo vzťah. Proste som to psychicky nevydržala a dievča už bolo v tom čase dokonca dospele a ani s nami nebývalo… naše dieťa bolo malé, ale keby som vedela čím všetkým si budem musieť prejsť, tak ti úprimne poviem zachováme sa ako “svina” a to ultimátum mu dám.

domca1408
13. sep 2022

@vikiki29 tak to ti verím, skrátka deti vedia neskutočne využívať a hlavne ked majú ešte aj rozumy z tej druhej strany....máme teraz žiarivý priklad aj v médiách...Kordule Stropnickej sa určite nechce behať každý druhý týždeň za oteckom do Izraela...ale mamička (Žilková) len aby oteckovi zničila život jej to dala asi príkazom a požaduje striedavú starostlivosť...a nech to oteckovi v Izreali dcéruška osladí ked už nemôže ona...

Strana
z2