Môžem podať žiadosť na zrušenie striedavej starostlivosti?
Nerozoberajte prosim prečo? Ako ? A pod. mám jednu otázku. S mužom sme svoji už cez 20 rokov. Manžel ma po dlhšej kríze podviedol a splodil syna. Chlapec ma teraz 10 rokov. Je u nás tretí rok na striedavej. Ja som so striedavou nesúhlasila. Chlapec je ovplyvňovany svojou mamou, mňa neznáša a ani k našim spoločným deťom nemá vzťah. Muž je spokojný, lebo neplatí alimenty. Môžem aj ja ako jeho manželka podať žiadosť na zrušenie striedavej? Prosim len osobná skúsenosť, alebo kompetentné odpovede.
@lienka.7 ale mne by bolo jedno ,že je on spokojný. ja nie som spokojná, tak by som si s ním sadla a porozprávala sa, že toto končí. že teda synátor z omylu alebo oni ako celá rodina. nezakazovala by som mu ho vidieť..poprípade nech si ho zoberie na víkend...ale trčať dva týždne v mesiaci s deckom ktoré mi rúca moju vybudovanú rodinu? len za to, že chlap je zas raz pohodlný? za to, že si spravil s inou decko a ona s ním nadalej je by jej mal ruky nohy bozkávať a poslúchať ju ...a nie, že on je ešte pohodlný.
Tak isto ako tvoje deti ľúbia otca, tak isto ho ľúbi aj syn z nehody tvojho dobrého muža.
A úlohou tvojho muža je plniť si rodičovskú povinnosť voči všetkým deťom rovnako.
Len je vypočítavy blbecek, keďže ta v podstate zapojil poveril do výchovy jeho dieťaťa z nehody.
Co ty s tým máš ze jeho matka nezvláda výchovu.. Aj keby ju zvládala, tvoj muž je jeho otec a treba sa starať vychovávať zaujímať, tak ako to robí k tvojim vašim deťom.
Žiaden rozdiel.
A píšeš tu o 20r budovania, syn má 10r..takze zrejme ste mali krízu po 10r.
Ze je to dnes takto, si vlastne odsúhlasila ty sama ze si mu pre páčila neveru, milenku a ešte aj dieťa.
Tak dnes môžeš akurát tak súchat nohami poslúchať a držať krok s tvojim dobrým mužom.
Keď ti to vtedy nevadilo co už dnes chceš meniť.
Sa rozved, a keď otecko tak deti miluje, dajte si tiež SS a nech sa stará o tri deti 2tyzdne v mesiaci.
Ci čoho sa bojíš??
Ty budeš v kľude, s deťmi, tie budú aj s ockom a ty nebudeš riešiť syna tvojho muža..
Jednoduché.
Nič zložité.
Ale ako vyššie píšu, dobre si to tvoj muž zariadil.. Pereš mu trenky a ešte máš cusat aj tvoje deti a treba si len zvyknúť.
Chudák...
Ufff, no nezávidím ti ani náhodou. Ja by som mužovi dala na výber a to aj za tu cenu že ho stratím. Moj muž si takto nechal skákať po hlave od dcéry z prvého manželstva a nám to nakoniec zničilo vzťah. Proste som to psychicky nevydržala a dievča už bolo v tom čase dokonca dospele a ani s nami nebývalo… naše dieťa bolo malé, ale keby som vedela čím všetkým si budem musieť prejsť, tak ti úprimne poviem zachováme sa ako “svina” a to ultimátum mu dám.
@vikiki29 tak to ti verím, skrátka deti vedia neskutočne využívať a hlavne ked majú ešte aj rozumy z tej druhej strany....máme teraz žiarivý priklad aj v médiách...Kordule Stropnickej sa určite nechce behať každý druhý týždeň za oteckom do Izraela...ale mamička (Žilková) len aby oteckovi zničila život jej to dala asi príkazom a požaduje striedavú starostlivosť...a nech to oteckovi v Izreali dcéruška osladí ked už nemôže ona...

akože sorry to decko by u nás isto nebolo...tvoje dieťa to nie je...a nemusí platiť alimenty? stovka ho nezabije...na jedno mu vyrúbia okolo 120-150 eur max....to prežijete a ty nemusíš mať nervy....