Musel by manžel platiť výživné spätne?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či máte skúsenosť aj s niečím takýmto: vznikla pravdepodobnosť, že by môj terajší manžel mohol kedysi splodiť potomka. matka sa vydala pred pôrodom, jej terajší muž, si dieťa osvojil, figuruje v RL. je možné že by odstupom času ona požiadala o testy DNA, kde by sa ukázalo, že je naozaj bio otec môj muž a teda musel by začať platiť alimenty? a mohli by mu to dať platiť aj spatne za tie roky?
@zltyslonik To presne chcela ona urcite pocut 😂
@zltyslonik.. ano chcela som počuť presne toto :D muž uznal svoj omyl z mladosti, ja som o nom vedela, že je tam 50% šanca že môže byť otcom toho dieťaťa, holka je s tým druhým šťastná, môj muž povedal, že je rád že je so mnou.. len sme chceli vedieť, či dievčina na nás nebude mať nejaké právne páky keby sa jej niekedy zachcelo... toť vsjo...
@sense ale ako som na nete čítala, otcovstva sa môže vzdať do troch rokov od osvojenia (čo vlastne už prešlo) ono ani nejde o to, že by si to dieťa osvojil... ona sa tehotná vydávala za toho chlapa, takže všade figuruje automaticky ako otec, len otázka keby chcela po nejakom čase s nami s prepáčením vy**bať, či vlastne môže žiadať niečo také...
@kikus172, ona nemoze vobec nic. On (chlap z rodneho listu) by teoreticky mohol zapriet otcovstvo a az potom by matka mala sancu zvalit to na biootca. Pokial viem, vyzivne sa moze ziadat maximalne tri roky naspat a tu na to nie je dovod, okrem toho nez by cely takyto cirkus prebehol, tiez to trva... Iste riziko existuje, ale podla mna je minimalne...
chlap,ktorý vie o možnej existencii vlastného dieťaťa a správa sa ako ten tvoj je u mňa totálny symbol bezcharakternosti...a tvoje správanie a obavy,že by oná žena s vami chcela vy--bať sa ani nedá komentovať....si predstav seba na jej mieste...si predstav seba na mieste toho dieťaťa...ešteže má šťastie a má dobrého otca,hoc možno nie bio
@janinah tiež sa mi rozum zastavil..že vy*.. niektoré "osoby"ani súdnosť ani cit
@kikus172 neboj sa ste v suchu..takto s vami vy* .. nemôže..Holt zákon...otázne je či po rokoch keď si chlap uvedomí o čo prišiel ( a v istom veku so to uvedomí takmer každý) zas to dieťa nevy*... s ním a nepošle ho niekam
@puklica13
@puklica13 poznám prípad,kedy otec odišiel od ženy s malým dieťaťom a tiež mal pochybnosti o otcovstve,žena sa zaťala a nedovolila testy...dnes je to dieťa dospelé,úspešné,žije v UK a dobre zarába a "otecko" by chcel doliezť,zistili,že on má dlhy a nie je najmladší,teraz by sa mu tá odmietnutá dcéra zišla ako soľ,má smolu,neskoro....takže nikdy nehovor nikdy
@janinah @puklica13 Osobne ich nepoznam, tak tazko, ale mozno to pan manzel este niekedy olutuje, niekedy ked bude mat slabe obdobie, osobnostnu krizu, chorobu, hladat zmysel zivota alebo tak.... Nechcela by som mat veru doma takuto zatvorenu skrinku s moznym prekvapenim v buducnosti, radsej rovno poriesit v ramci moznosti
a ak mu to holka zatajila? a dozvedel sa o tom až teraz, po založení vlastnej rodiny, na to ste nemysleli, tety odsudzovačky? nepýtala som sa na váš názor, čo sa týka mojho manžela a vzťahov, ide tu viacmenej o právnu otázku... ona nemá záujem o kontakt, je šťastná tam de je, sama si ničím neni istá a my sme rovnako spokojný len som sama seba chcela ubezpečiť či odstupom času mohla niečo také urobiť.. lebo prvý podraz a bezcharakternosť pravila ona, ked nedala návrh na tie dna testy už vtedy a vlastne nikomu nič nepovedala, až ked sa to malé narodilo a zistila že sa asi podobá na niekoho iného, nie na jej muža...
@kikus172 Ved sa nezlosti, ale co uz, blbe pre teba ocitnut sa v tejto situacii, ale jej bezcharakternost mu nedava nejake moralne pravo zavriet tuto kostru do skrine a ani to nie je rozumne, kedze moze vypadnut v buducnosti a to moze byt potom horsie (vid mini pribehy vyssie). Urobit z toho maly omyl mladosti je iba kratkodobe riesenie
@kikus172 Zákon to hovorí jasne: http://www.vop.gov.sk/urcovanie-otcovstva-podla... ... Ak sa narodí dieťa v čase od uzavretia manželstva do uplynutia trojstého dňa po zániku manželstva alebo po jeho vyhlásení za neplatné, považuje sa za otca manžel matky. Táto domnienka svedčí manželovi matky a to nielen v prípade, ak sa dieťa narodí počas trvania manželstva (od jeho uzavretia po jeho zánik), ale aj v prípade, ak sa dieťa narodí do 300 dní po jeho zániku. Tu nie je rozhodujúce, či bolo dieťa splodené počas manželstva alebo nie.
@kikus172 veď sa nerozčuľuj...nemáme kryštálovu guľu...a ak niekto správs ako si ty napisala bezcharakternýe, treba sa tiež automaticky zachovať rovnako? V konečnom dôsledku ide o dieťa,je jedno aké sú okolností..ale z tvojho prveho príspevku trval iba strach o majetok a peniaze..nič iné..😒
@kikus172 v konecnom dosledku ked uz hovorime o charaktere tvoj muz ho asi tiez az taky nema lebo keby ano tak sam bypoziadal sud o dna testy....takze valatvsetko na jednu stranu stranu tiez nie je celkom koser...a ak je ona stastna v manzelstve tak preco by chcela s tvojim muzom vybabrat....druha vec je moralna stranka ale tu ne udem rozoberat...ale jeden pripad poznam a zial happyend nema
Vy ste tu stvorili roman na pokracovanie. Mne z prveho prispevku vyplyva, ze sa muz teraz dozvedel, ze jeho romanik v minulosti mohol mat nasledky a vtedajsia partnerka sa ho snazi pumpnut. Uz vas vsetky vidim, ako nadsene a bez dalsieho komentara zo spolocnych penazi calujete par tisic za zrazu objavene dieta, o ktorom ste ani netusili. Bezcharakterne by bolo opustit tehotnu zenu a unikat aj pred platenim alimentov. O tom tu ale nepadlo ani slova.
@sense, pekne, ale pravne vylucene. Cudzi muz nemoze ziadat DNA testy k dietatu, ktore otca v RL ma. Nas pravny system to (bohuvdaka) nepripusta (viem si predstavit hysterickych radobyockov, ktori by s potesenim nicili zivot byvalym), takze nie, muz
@kikus172 nemoze robit vobec nic. Takze toto vsetko su len take hrdinske plky "ja by som hento" a "ja by som ono"
@sense, otec z RL moze zapriet otcovstvo (v manzelstve len za velmi specifickych okolnolnosti), az potom je mozne skumat otcovstvo ineho muza. Otazka biootcovstva je pre zakon v tomto pripade upne irelevantna (cize biootec by sa ziadneho prava nedovolal aj keby svoje otcovstvo tisickrat dokazal)
@vroni to som chcela, nejde o môjho muža, že by chcel niečo také žiadať, o tom dieťati doteraz nič nevedel, ona sa mu 5 rokov (od toho "osudneho" dna) neozvala, bola totiž s dvoma chlapmi naraz a ostala s tým druhým, môjho muža nekontaktovala doteraz, len mňa tak napadlo, že či by bolo možné aby ona (keby sa im niečo pokašlalo vo vzťahu a jej manžel by sa nechcel postarať o to dieťa (svoje dieťa, pretože nikto nevie na 100% koho je ani ona sama) my im nechceme kaziť štastný rodinný život, ktorý teraz vedú, preto tá otázka ohľadom peňazí, mna k tej rodine neviaže žiaden citový vzťah, dieťa s otcom vyrastá, vychovávaju ho v 100% viere, že jej otec je jej muž a pochybujem že by jej to chceli aj niekedy povedať, keby to nebolo nutné. mne nevadí, že môj muž má pravdepodobne nemanželské dieťa, aj tak to nezmením, len keby sa na 100% vedelo či anno a či nie. a z pohľadu môjho muža, ktorý to vidí asi takto: ak by som sa chcel začať starať o to dieťa, pokazím všetko, dve fungujúce rodiny (našu aj ich) len ho tiež clekom štve, že ženská mu takúto skutočnosť zatajila a príde o 10-15 rokov žiadať iba čisto peniaze, ked sa na nu henten náhodou vykašle. a ako sa má cítiť ptm on? že už 5 rokov nevidel svoje dieťa, ani len cukríky mu nekúpil, pretože ona mu to zatajila... čo bolo bezcharakterné na nevedomosti naozaj neviem... on nikoho neopustil v núdzi, ona ho o nič nežiadala, lebo žila s druhým, len som sa pýtala či odstupom času to je možné.
a tiež si myslím, že by každá jedna z týchto žien hnala manžela po sudoch, aby začal dobrovolne platiť alimenty na cudzie dieťa, ktoré nikdy nevidel a možno ani neuvidí :D čo by ste si tým dokázali? oni žiju vo fungujúcej rodine a ak sa tam nič nepokazí, prečo by to mal kaziť on? to by nebolo bezcharakterné? ak im vydrží šťastné manželstvo a dieťa bude zdravé (darovannie krvi, orgánov) tak sa ani nikdy nedozvie, že jej otec možno nie je jej otec, tak neviem čo tu riešite ženy 🙂 už vidím ako sa všetky montujete cudzím ludom do života, potom to vyzerá tak ako to vyzerá 🙂
a mimochodom ked už sme pri tom včera večer mi na to povedal: keby som o tom vedel, postavím sa k tomu inak, dajú sa urobiť tie testy už na začiatku a keby sa potvrdilo, že som otec ja, tak sa one postarám. už od 15 som chcel rodinu, sníval som o deťoch a keby ma nechcela za manžela, postaral by som sa aspoň o to dieťa, či už finančne alebo ako by sme sa s ňou dohodli, lenže ťažko sa starať o niečo, o čom ani nevieš...
@kikus172 včera večer si písala že si vedela že existuje 50%sanca že je otcom a že biomatka to nikomu nepovedala až kým sa to nenarodilo...predpokladám že z prsta si si to nevycucala..a zrazu dnes o tom ani muž nevedel doteraz...??? Cudné počty...
Každopádne nabudúce odporúčam voliť menej expresívne výrazy...ako vy*...
@kikus172 Na nevedomosti bezcharakterne nie je samozrejme nic, ibaze to uz nie je ten pripad, bohuzial. Ma tvoj manzel teda plan na pripady ako ked ten druhy otec napr. tragicky zomrie, vykasle sa na nich z hocijakeho dovodu a matka povie dietatu, ze mozno ma ineho otca?
Inak argument s 2 fungujucimi rodinami beriem, mas pravdu. Statistika ale nehra uplne s vami, kedze v priemere sa 1 z 2 rodin sa skor ci neskor rozpadne

@kikus172 ak si dieta osvojil iny muz tak je jeho otcom, jefine ak by sa ten chcel zrieknut otcovstva a testy dna by dokazali ze nie je otcom dietata ale ze je nim tvoj muz tak ano musel by platit vyzivne