Musí ísť dieťa k otcovi?
Deti 15 a 13 rocne ich bio otec (napriek rozhodnutiu súdu,že si ich ma bravat každý druhý vikend) ich uz dva roky nevidel, neviem jeho práve dôvody.Vyhovaral sa,že nestíha,nemá na benzín, nemôže prísť kvôli práci…Teraz zavolal,že by si ich zobrať na vikend, no deti k nemu odmietajú ísť a ani sa im po takom čase nedivím. Musia ísť k nemu aj keď nechcú?Ked on ich nechcel vidieť dva roky.Je to niekde v zákone?
Pozvi ho na návštevu, nech trávia s ním čas u vás a potom sa časom uvidí. Alebo choď s nimi niekam von. Snáď ex nie je úplne, že debil, veď jasné, že je to divné po takej dobe.
Nie nemusia
@maminajanka nie nemusia. On kľudne môže prísť k dverám a oni mu už môžu povedať, že k nemu ísť nechcú. Nikto ich nedonuti. Kľudne môže zavolať aj políciu, ani oni ich nemôžu nasilu odviesť k otcovi.
@maminajanka presne ako pise
@kavasmliekom a vobec sa policajtov neboj, keby to vykrikoval. Oni su v pohode. Takto velke deti si mozu povedat ci chcu a ci nechcu a aj pred sudom. To co si mysli, ze ked deti nevidi tak dlho, ze mu skončia do náručia. 🙈🙈🙈
Dakujem všetkým za odpoved,tiež si myslím,že otec by mal mať nie len práva ale aj povinnosti. A ak by na narodeniny alebo Vianoce deckám poslal aspom sms keď uz nič iné, tak by s ním možno aj chceli ísť. Asi sa stalo niečo zavazne v jeho živote,keď si zrazu spomenul,že ma deti. No aspom ma to nakoplo napísať žiadosť o zvýšenie výživného. Sto EUR je predsa len na dnešnú dobu máličko 😀
Nie je to len o vztahu medzi detmi a otcom ale o citovej vychove, ze deti si nesu taky odkaz, ze neprisli na svet pre to, aby sa rodicia citili nadradeni, ze deti spravia vsetko vtedy a tak, ako sa rodic rozhodne , ale zmysel rodicov su tie deti, takze by mali brat do uvahy, ako sa citia…
Stretni sa niekde v meste na ihrisku, alebo na kave, musi pochopit ze deti ho dlho nevideli, ked nejavil o ne zaujem, a uvidis aj ty reakciu otca na ne a opacne
Ak sa deti nechcú stretnúť s otcom, je to ich vôľa, ktorú už v ich veku nezlomí ani súd, ani polícia. Majú právo sa vyjadriť a odmietnuť.
Výživné požaduje primerane veku detí, ich potrebám a nákladom. Majú na to právo a v podstate aj ty povinnosť to riešiť. Pre deti. Súd rozhodne.

@maminajanka zákon toto vyslovene neupravuje (škoda) ale ako donútiš 15 ročne decko aby šlo keď nechce ?