icon

Musí ísť dieťa k otcovi?

maminajanka
22. feb 2025

Deti 15 a 13 rocne ich bio otec (napriek rozhodnutiu súdu,že si ich ma bravat každý druhý vikend) ich uz dva roky nevidel, neviem jeho práve dôvody.Vyhovaral sa,že nestíha,nemá na benzín, nemôže prísť kvôli práci…Teraz zavolal,že by si ich zobrať na vikend, no deti k nemu odmietajú ísť a ani sa im po takom čase nedivím. Musia ísť k nemu aj keď nechcú?Ked on ich nechcel vidieť dva roky.Je to niekde v zákone?

pribinak
22. feb 2025

@maminajanka zákon toto vyslovene neupravuje (škoda) ale ako donútiš 15 ročne decko aby šlo keď nechce ?

gribka1
22. feb 2025

Pozvi ho na návštevu, nech trávia s ním čas u vás a potom sa časom uvidí. Alebo choď s nimi niekam von. Snáď ex nie je úplne, že debil, veď jasné, že je to divné po takej dobe.

ella1234
22. feb 2025

@gribka1 dva roky deti nevidel. Co je vacsia definicia debila?? A este si ho autorka ma k sebe natrepat domov??

januska12323
22. feb 2025

Nie nemusia

luliu
22. feb 2025

@draik nedáš radu prosím

gribka1
22. feb 2025

@ella1234 Videl nevidel, je to ich otec, či?

ella1234
22. feb 2025

@gribka1 lebo dal biologicky material pred par rokmi? A tipujem este ze treba aby deticky mali uctu,respekt a vazili si tatinka lebo ved im dal zivot ze?

gribka1
22. feb 2025

@ella1234 To som nepovedala, žiadna úcta, rešpekt, iba dať šancu. Keď už budú dospelí, sami sa rozhodnú. Neobjavil sa po 10 rokoch, s tým, že ich nikdy nevidel. A už vôbec ich nútiť. Len skúsiť.

ella1234
22. feb 2025

@gribka1 tal ja by som radsej brala do uvahy nazor svojich deti. Hlavne ked deti v takom veku uz maju realne aj “nazor”.
A nie skusat aj ked nechcu a potom budu zranene ked sa otec zas vypari zo zivota.

kavasmliekom
22. feb 2025

@maminajanka nie nemusia. On kľudne môže prísť k dverám a oni mu už môžu povedať, že k nemu ísť nechcú. Nikto ich nedonuti. Kľudne môže zavolať aj políciu, ani oni ich nemôžu nasilu odviesť k otcovi.

betulinka1
22. feb 2025

@maminajanka presne ako pise
@kavasmliekom a vobec sa policajtov neboj, keby to vykrikoval. Oni su v pohode. Takto velke deti si mozu povedat ci chcu a ci nechcu a aj pred sudom. To co si mysli, ze ked deti nevidi tak dlho, ze mu skončia do náručia. 🙈🙈🙈

maminajanka
autor
22. feb 2025

Dakujem všetkým za odpoved,tiež si myslím,že otec by mal mať nie len práva ale aj povinnosti. A ak by na narodeniny alebo Vianoce deckám poslal aspom sms keď uz nič iné, tak by s ním možno aj chceli ísť. Asi sa stalo niečo zavazne v jeho živote,keď si zrazu spomenul,že ma deti. No aspom ma to nakoplo napísať žiadosť o zvýšenie výživného. Sto EUR je predsa len na dnešnú dobu máličko 😀

leidin
22. feb 2025

Nie je to len o vztahu medzi detmi a otcom ale o citovej vychove, ze deti si nesu taky odkaz, ze neprisli na svet pre to, aby sa rodicia citili nadradeni, ze deti spravia vsetko vtedy a tak, ako sa rodic rozhodne , ale zmysel rodicov su tie deti, takze by mali brat do uvahy, ako sa citia…

dadka1997
23. feb 2025

Stretni sa niekde v meste na ihrisku, alebo na kave, musi pochopit ze deti ho dlho nevideli, ked nejavil o ne zaujem, a uvidis aj ty reakciu otca na ne a opacne

cacianka
5. mar 2025

Ak sa deti nechcú stretnúť s otcom, je to ich vôľa, ktorú už v ich veku nezlomí ani súd, ani polícia. Majú právo sa vyjadriť a odmietnuť.
Výživné požaduje primerane veku detí, ich potrebám a nákladom. Majú na to právo a v podstate aj ty povinnosť to riešiť. Pre deti. Súd rozhodne.