icon

Musia starí rodičia navštevovať vnučku doma?

janka_janka86
19. apr 2025

Ahojte, prosím vás mám na vás otázku. Z manželom sme rozvedení. On má úpravy styku s dcérkou parnu nedeľu u mňa doma čo sa mu nepáči nepárnu sobotu von na Ihrisku za prítomnosti matky. Niekde kde určím lebo s ním sa dohodnúť nedá.
Ale moji bývalí svokrovci nechcú chodiť ku mne domov a chcú aby som ja chodila im ukazovať vnučku.
A týmto nesúhlasím lebo ona je 18mesacna je mala a chorlava. Tak sa chcem informovať, neviem či to určuje zákon alebo nie. Ale prečo by mala vnučku chodiť za starými rodičmi, nemali by oni chodiť za ňou ?? Keď ju chcú vidieť kedykoľvek môžu prísť.
Písali sme im že vlastne moju rodičia nebudú brániť im v stretávani to isté napísali aj pre bývalého.

vanilkovazmrzka
19. apr 2025

Styk s dietatom ma sudom nastaveny otec. Stari rodicia mozu byt radi, ze maju moznost prist tiez, nikam za nimi nie si povinna chodit.

janinah
19. apr 2025

Ozaj treba na vsetko zakon? Ako je ona mala a chorľava,tak aj oni môzu byt stari a chorľavi.Bud starych rodicov pre svoje dieťa chceš,chces budovať nejaky vzťah a vidiš prínos pre dieťa alebo nie.Tak sa podla toho spravaj a konaj.Aj tvoji rodicia chodia vylucne k vam,ak chcu vidiet vnucku? Či ak treba ist k nim,tak už nie je mala a chorľava?

denisa_deniska
19. apr 2025

@janka_janka86 presne ako komentár nadomnou, ale tiež to môžu starí rodičia dať na súd, je to čudné, ale viem o takom prípade.. 🤷🏻‍♀️ trvala by som na svojom, stretávanie u vás doma, keď sa nepáči ok, prípadne raz za čas, keď budeš ty chcieť, povedz, že ich prídete navštíviť..

januska12323
19. apr 2025

@janka_janka86 styk má určený otec nie starí rodičia. Skús sa s nimi dohodnúť inak to môžu dať na súd a ten rozhodne.

mogaa
19. apr 2025

no len keďže sú starí, tak očakávajú že vnúča im privezieš ukázať ty.....s tým neurobíš nič....ak im ho ale nebudeš vodiť občas ukázať, tak sa nečuduj že ich vzťah s vnučkou bude na bode mrazu, teda minimálny, resp.žiadny....

ukgirls
19. apr 2025

no aby sa nestalo ze skoncis na sude a sud to zrusi kedze je dieta starsie a da ho ex na cely vikend .. co spravis potom? nieje lepsie raz za cas ustupit a ist k nim ... to ze si matka neznamena ze musi byt vsetko ako chces ty a len ty mas pravdu .. dieta potrebuje aj druhych starkych a aj otca i ked ty si od neho

muchotrafka298
19. apr 2025

Kolko rokov maju stari rodicia? Lebo je rozdiel, ak su to vitalni 50-tnici alebo 80-rocni ludia na sklonku zivota a sil. Aj na tom zalezi.

amonet
19. apr 2025

vzdy maš na vyber dve možnosti. buď sa dohodnete alebo rozhodne sud. ano aj stary rodicia maju pravo riesit stretavanie sudom

pribinak
19. apr 2025

Ehm, stari rodičia (množné cislo, nominatív)!

Stari rodičia si môžu dať návrh na súd, aby im určil kedy sa mizu s vnučkou stretávať.
To je už ale zúfale

Snažila by som sa dohodnúť, ze keď príde otec dieťaťa, nech prídu aj oni.
Akože 18 mesačne dieťa už nie je úplne mimino, takze viete ost niekde do parku, na ihrisko, …

Ja by som napr chcela pokial to nie sú fakt mimoni, aby s niu mali styk, lebo raz si ju tam otec začne nosiť a aby to pre dieťa neboli cudzí ľudia

janka_janka86
autor
20. apr 2025

@amonet ďakujem za odpoveď

janka_janka86
autor
20. apr 2025

@muchotrafka298 vitálny 50-tnici.. veď práve to že ja im nebránim. Môže kľudne hocikedy prísť .. len oni nie a nie pochopiť že keď soboty a nedele sú pre otca.. tak hociktorý iný deň mozu oni vidieť malú..takže snáď sa dohodneme

cacianka
24. apr 2025
@janka_janka86

@muchotrafka298 vitálny 50-tnici.. veď práve to že ja im nebránim. Môže kľudne hocikedy prísť .. len oni nie a nie pochopiť že keď soboty a nedele sú pre otca.. tak hociktorý iný deň mozu oni vidieť malú..takže snáď sa dohodneme

@janka_janka86 v prvom a hlavnom rade by starí rodičia mali využiť čas a režim keď je vnúča so svojím biootcom.

mandarinka555
24. apr 2025
@vanilkovazmrzka

Styk s dietatom ma sudom nastaveny otec. Stari rodicia mozu byt radi, ze maju moznost prist tiez, nikam za nimi nie si povinna chodit.

@vanilkovazmrzka A starí rodičia si môžu zo zákona vysúdiť styk s vnučkou!! Neznášam tieto nenávistné komenty...Za to, že ty nenávdíš bývalého, nemôže predsa jeho matka😢

vanilkovazmrzka
25. apr 2025
@mandarinka555

@vanilkovazmrzka A starí rodičia si môžu zo zákona vysúdiť styk s vnučkou!! Neznášam tieto nenávistné komenty...Za to, že ty nenávdíš bývalého, nemôže predsa jeho matka😢

@mandarinka555 ja nenenavidim nikoho. A moj komentar bol len o tom, ze ona nie je povinna chodit za nimi - oni smu prist hocikedy. Ale kto hlada nenavist, vidi vsade nenavist.

cacianka
25. apr 2025

Odporúčam viesť komunikáciu písomne, sms, mejly.
V znení, ako si spomenula, že nemáš problém aby vnučku navštívili, v jej pre ňu obvykle miesto života, prípadne aby prišli vtedy na verejné miesto kedy aj ich syn/ otec dieťaťa. Keď stanovite termín a miesto s biootcom, napíš jemu aby prišiel aj s rodičmi, napíš im - starým rodičom dcérky, že ich pozyvas na stretnutie vtedy a tam. Tie správy si vytlac, odkladaj, použiješ ich v prípade že by si starí rodičia vynucovali styk cestou súdu. Budeš mať argumenty že si sa snazila o kontakt a budovanie vzťahov, a je to ich vizitka ako sa k tomu postavili a využili ponuku a možnosť stráviť čas s vnučkou.
Ty nie si povinná vstupovať na ich pozemok, do ich bytu, nie je to zóna kde sa cítiš ok nakoľko s ich synom netvoris pár, rodinu, súkromie, a ani dieťa nie je opica z cirkusu aby ste skákali ako starí piskajú.

jamidea
26. apr 2025

@vanilkovazmrzka ja nenavist nehladam, a predsa som usudila, ze tvoj prvy koment bol hrozny, tiez som len ocila, ze co to melies, citujem " mozu byt radi, ze maju moznost prist". Z toho srsi laska ako hrom.

vanilkovazmrzka
27. apr 2025
@jamidea

@vanilkovazmrzka ja nenavist nehladam, a predsa som usudila, ze tvoj prvy koment bol hrozny, tiez som len ocila, ze co to melies, citujem " mozu byt radi, ze maju moznost prist". Z toho srsi laska ako hrom.

@jamidea mysli si co chces. Pointa je stale rovnaka, nikto im v stretavani nebrani. Pekny den.