Musím dať dieťa otcovi, keď neplatí výživné?

aadusik
28. aug 2014

Prosím Vás potrebujem pomoc. Som povinná dat dieta otcovi, keď už dva mesiace som od neho nevidela ani korunu? Ignoruje rozhodnutie súdu. Sam si navrhol, že najprv splati dlh 20€ po dobu 11mesiacov A až potom začne platiť riadne výživné.

klincek
28. aug 2014

@aadusik rozhodnutie sudu je pre teba zavazne tak ako pre neho..cize ty si mu povinna dat dieta tak, ako je urcene, a on tebe zase vyzivne. a tie povinnosti nie su vzajomne podmienene. ak neplati, treba podat trestne oznamenie, ved on si to rychlo rozmysli.

zutera
28. aug 2014

Bohužel ano 😒 .Byla jsem v podobné situaci tak jsem se ptala jak na socialce tak i na policii a všude mě odporucili podat trestní oznámení a podotkli že výživné není,, výkupné" za dítě. Tres.oznámení jsem podala tak se ex pro jistotu přestal o malou úplně zajímat 😒

cairka
28. aug 2014

@aadusik , tak hádam popri splácaniu dlhu bude platiť aj normálne výživné, nie? A dieťa nemá povinnosť ísť na návštevu, dieťa má PRÁVO na stretnutia s otcom a právo nie je podmienené platením výživného, otec si výživným "nepredpláca" synovu spoločnosť.

Pokiaľ chce len splácať dlh a popritom nie platiť riadne výživné za aktuálny mesiac, tak sa obráť na kurátorku dieťaťa, ale nemá to nič spoločné s kontaktom s dieťaťom.

bonaqa2013
28. aug 2014

Byť na Tvojom mieste už aj sa chystám na trestné oznámenie za neplatenie výživného. Však si to on rozmyslí...A dieťa mu dať musíš.

aadusik
autor
28. aug 2014

@bonaqa2013 trestné môžem podať aj V prípade že nezaplatil 1mesiac od rozhodnutia súdu ale celkom 2mesusce. Áno A predstavuje si platiť len dlh A nie riadne výživné. ...

pribinak
28. aug 2014

@bonaqa2013 to trestne je myslim, ze az 3 mesiace, ale nebudem sa hadat

havana_frost
28. aug 2014

@aadusik Povinná si, ako píšu vyššie, ale čo urobí ak mu dieťa nedáš? Musel by na súde žiadať o výkon rozhodnutia, t.j. že by prišla sociálka za asistencie polície a dieťa by odňali a dali otcovi. Takže ako aj ty musíš bojovať o výživné, aj on by musel bojovať o stretávanie.

maminuska
28. aug 2014

@aadusik vieš čo , najlepšie je ked podáš na exekuciu , to nie je podmienené ničím , to na môjho exa funguje ako čarovný prutik , vie že ked nezaplatí alebo sa bezdôvodne omešká, prvá moja cesta a exekútorom .

aadusik
autor
29. aug 2014

@maminuska Ďakujem veľmi pekne. Aká je doba čakania na exekútora? A predsa sa voči hajzlikom v tomto štáte dá niečo podniknúť 🙂

maminuska
29. aug 2014

@aadusik musí pracovat aby bolo čo exekuovať. Donesieš rozsudok ( právoplatný ) a ostatné zariaďuje on.
U mna to nebolo treba, ale kamoške od podania do vymôženia to trvalo dva mesiace. A teraz je na pravidelnej exekúcii každý mesiac.

polodrahokam
29. aug 2014

@maminuska Ahoj, prosím, môžeš mi vysvetliť, čojepravidelná exekúcia každý mesiac?

macharova
24. okt 2014

maminky potrebujem radu,skoro rok nezijem s ex priatelom,mame 9 r. dcerku,otec dietata neplati alimenty tak ako ma,dceru nevidel od februara ani sa o nu nezaujimal,az teraz mi vypisuje ako chce byt s dcerou,sud zveril malu do mojej starostlivosti,ex si o navstevne hodiny na sude nepodal,takze navstevne hodiny urcene sudom nema,som povinna mu aj tak dceru dat?dcera je ZTP ma obmedzeny pohyb,je po 2 operaciach,jej otec sa o nic nestara az teraz si narokuje navstevy,zije s priatelkou ktora na dceru ziarli,ale caka nas sud tak si myslim ze teraz sa zobudil a chce zrazu dceru,co mam robit?

michaelats
23. apr 2018

Dobry večer... Musím dať ex priateľovi dieťa keď neplatí výživné a súd ešte len bude.... Ďakujeem

luliu
23. apr 2018

@michaelats ak súd ešte nerozhodol a máš ty dieťa v opatere tak nie

michaelats
23. apr 2018

@luliu dala som na súd min. Týždeň o zverenie do mojej opatery a o výživné. Na súd čakám. A on na dieťa neplatí. Som slobodná matka... On priznal len otcovstvo

beky1813
23. apr 2018

@michaelats cize ani ty dieta nemas zverene vo svojej opatere? Tak mate nanho rovnake pravo

michaelats
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelats
23. apr 2018

@beky1813 Ešte nie keďže som od neho odišla. Ale návrh som dala... A ako mi bolo povedané zevraj dieťa je od podania do 24hod. Zverene matke. Len neviem ci od návrhu alebo po súde.

michaelats
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelats
5. máj 2018

Dobrý večer. Som slobodná matka, otec priznal otcovstvo.. Nežijeme uz spolu. Dala som na súd o zverenie do mojej starostlivosti. Dieťa má 6 mes.braval si ho k sebe domov na 3 hod. Po jeho návšteve bolo dieťa bojazlive nekludne, plakalo, budilo sa v noci zo spánku. Tak som bola na úrade (podať!) na súd aby sa otec stretával s dieťaťom za mojej prítomnosti. Dnes sa vyhráža že mi vezme dieťa a ze ide na socialku že mu bráni styku s dieťaťom. Musím mu ho dat, alebo len za mojej prítomnosti. Ďakujem 😉

simca06022011
5. máj 2018

@michaelats máte rozhodnutie súdu? Komu je zverené, návštevy atď.... Ak nie treba riešiť to, kým to nie je určené máte právo obaja rovnaké...

michaelats
18. jún 2018

Dobrý večer prosím vás čo mám robiť? Nežijem už s ex. Keďže má psychicky týral. Ponizoval. Žijem s dieťatom sama... Priznal otcovstvo, manželia sme chvalabohu neboli. Všetko sa riešit bude súd.cestou. Dnes som obdržala neodkladne opatrenie od jeho právnika... Ze si ma dieťa prevziať každú nedeľu od 10 do 16tej. Bez mojej prítomnosti :( ja som taktiež poslala min.piatok neodkladne opatrenie na súd. Len on bol rýchlejší :D co mam robiť???? Musím mu to dieťa dat??? Dieťa má 8 mes. A je na mňa veľmi naviazané, keďže od narodenia sa mu venujem len ja.

fokuska
18. jún 2018

@michaelats V aprili si pisala ze uz podala navrh na sud, ako vtedy rozhodol? Naco si minuly piatok podavala nieco dalsie?

slimstar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelats
18. jún 2018

@fokuska doteraz mi neprišlo ešte nič zo súdu... To som dala návrh zverenie dieťaťa do mojej starostlivosťi.. A dnes od právnika list ale pečiatka už od súdu

milagros74
9. júl 2019

Baby idem si po radu.zahrnuje sa do vyzivneho aj platenie skolky,obedov ,rodicovskeho.to mam platit ja z vyzivneho ktore mu urcil sud ?

luliu
9. júl 2019

@milagros74 podľa mňa ano

milagros74
9. júl 2019

@luliu takze to musi aj on platit?

luliu
9. júl 2019

@milagros74 ja si myslím, že ty z vyzivneho

veronikaszabova
9. júl 2019

@milagros74 pri ziadosti o vyzivne si spisovala vsetky polozky, tykajuce sa dietata - naklady - jedlo, plienky, poistky, ... ak chodi do skolky, tak skolne, ZRPS, obedy... vsetky vydavky si mala spisat a podla toho sud odklepne vyzivne.
Mali by ste sa podielat 50%/50%.
Tym padom to ty potom platis z vyzivneho od muza.