Dobrý deň, som povinná umožniť exmanželovi telefonovať s deťmi vždy keď si to on zmysli? Môžem si urobiť nejaký problém s tým ak nebudem dvíhať? Odpisovať?... Výživné už rok nezaplatil, riešim trestné oznámenie a exekúciu. S deťmi sa ma stretávať každý druhý víkend, no zbalil kufor a odišiel do zahraničia..
Nie nie si. On musí rešpektovať vás Denny program, napr spánk, príprava di skoly, hygien-…..nápis kedy môže volať a nápis že ho ziadas aby rešpektoval Denny režim deti
@sasa1310 ak deti nechcú?
Nemusis,nam ex svagrina neumozni hoci deti chcu... Je mi luto deti. Problem z toho nema. Ak deti odmietaju neries. Mozno obcas napis,ak su chore,aby sa nepovedalo,ze nic neoznamis
@cucoriedka33 by som im asi vysvetlila, že je to otec a pár minút volania im nič neurobí. Vieš ono niekedy na súde to môže aj obrátiť proti tebe, že si mu neumožnila a za ďalšie, za mňa by mali mať stále kontakt s rodičom, nech je akýkoľvek. Keď budú veľkí a budú mať svoje tel. čísla, nech si to už tie deti samé rozhodnú. Je to predsa len raz ich otec a aj keď nie je dokonalý a nebudeš si môcť časom nič vyčítať, že si im niečo neumožnila. Ale naopak urobila si všetko preto, aby ten vzťah ako taký mali. O tom, ako ten vzťah rieši ich otec, na to raz tie deti prídu. Ty budeš mať štít čistý
@cucoriedka33 ak deti nechcú tak respektuj ich názor
Koľko majú rokov?
A aj keď sú napr malé, tak chápu že otec sa zbalil a odišiel
Ja by som im povedala, že ak chcú volať tak môžu, ak nechcú tak nemusia, ale môžu svoje rozhodnutie kedykoľvek zmeniť
@cucoriedka33 a načo vyvoláva keď nevie ani platiť, ani ich navštevovať? Ja by som mu žiadny telefonát neumožníla keď je chuj.
Ak neplatí výživné, tak akým právom si uzurpuje nejaké práva voči deťom?
V tom zahraničí zrejme niekde pracuje.
Ja by som ho zablokovala 😅
@cucoriedka33 o čo ti vlastne ide? Je problém zdvihnúť telefón? Problém môžeš mať. To ale záleží na súdu...nesplietajte si platenie výživného so stykom. To ze neplatí neznamená ze nemá nárok na kontakt s deťmi...to ti môže ublížiť viac. A hlavne deťom.
@cucoriedka33 nemusíš vždy zdvíhať. Máš len umožniť kontakt nie skákať ako na gumičke kedy si zmyslí.
@cucoriedka33 ty nemusíš umoznit deťom telefonovať s ex. Neprikazuje ti to súdne rozhodnutie predpokladám výslovne. Nie je v rozhodnutí napísané " matka dieťaťa je povinná 2x týždne zo svojho telefónu spojiť sa s otcom dieťaťa za účelom umožnenie styku". Súdne rozhodnutie ukladá ex právo na styk s deťmi, to mu bolo uložené, keď bol v SR. On odišiel a to je jeho rozhodnutie, právo na styk Z JEHO STRANY TRVÁ, takže ho výzvy na jeho uplatnenie. Ty nemusíš participovať formou umožnenie telefónneho styku, keď si to on želá. Ak si to žela, ak si praje s deťmi telefonovať s tým, že mu to máš zo svojho telefónu umožniť, lebo nie je na SR, nech požiada súd o zmenu súdneho rozhodnutia. Predpokladám, že v prípade nariadenia konania bude súd zaujímať ako bolo platené vyzivne.🤔
@biba_18 skúsim to vysvetliť ináč. Ak je otec mimo SR a nemá inú možnosť kontakt s detmi by mu mala umožniť. Ak nie môže otec požiadať súd o to nariadenie. Ale ak súd uvidí ze matka nedovoľuje kontakt s deťmi môže to pre ňu znamenať veľa vecí...pretože sú na to zákony a práva detí , dohovorí a charty EU. V neposlednom rade co to znamená zdvihnúť telefón a vybaviť vec za minútu až dve? Ako sudca by som sa zle na to pozeral.
@leo2019 ona nič nemusí, ona sa má riadiť rozhodnutím súdu, ktoré je právoplatné. Je v súdnom rozhodnutí, že má dať decku telefón do ruky a volať otcovi, lebo je teraz momentálne v tramtarii. ? Ak nie, tak nič nemusí. Naopak otec musí platiť nariadené výživné, keby sa ozval na súd, že mu darí nevolajú, tak sa vystavuje riziku TRESTNEHO STIHANIA, pre trestný čin zanedbania povinnej výživy!!!
@rejka7 a ešte jedna vec. Otázka znie prečo deti nechcú ako tvrdí matka s ním telefonovať. Povinnosťou súdu je aby našli dôvod tohto pochybenia...ak otec prejavuje záujem aj keď len telefonicky a deti odmietajú a otec to dá na súd. Bude to súd riešiť cez znalecke posudky po posudky UPSVaR. Pretože súd musí dbať na ti aby puto medzi rodičmi bolo v co najlepšom záujme detí. A môže sa stať v kľude ze súd zisti cez dokazovanie ze deti sú demotivovane vo vzťahu k otcovi...a ak súd na to príde nebude to určite v záujme matky. Takže neviem ci by som na jej mieste nestrpel par telefonátov ako toto absolvovať. Samozrejme nepoznám pozadie ich vzťahu ci s deťmi alebo ex a ani ma to nezaujíma ale pozerám na to ako súdy postupujú a určite bidi postupovať ak matka bude sa priecit.
@leo2019 súd si NEMÔŽE myslieť nič iné, než to čo on sám (súd samotný) rozhodol. Inak by si sám sudca protirečil. Rozhodnutie má len jeden výklad, preto je to rozhodnutie. Výklad tohto rozhodnutia je "Otec má právo styku každý druhý víkend". Myslím, že úplne každý idiot tomu rozumie. Matka nič neporušuje. Matka umožní styk otcovi každý druhý víkend. Je v súdnom rozhodnutí upravený telefonicky styk na želanie otca a na účet matky, ktorýkolvek deň v tyzdni? Nie. Keby to sudca chcel, tak by to tam napísal. Preto sa upravuje styk písomne a v rozhodnutí súdu, lebo rodičia sú rozhádaní a potrebujú písomne a jasne a presne určené, či sa má a čo nie.
@leo2019 v najlepšom záujme dieťaťa je aby platil otec výživné, mater chodí do roboty aby decku dala jesť a pán otec zduchne sa prdele a ešte chce telefonovať. Áno, znalecký posudok ohodnotí otca, ktorý prejavuje záujem o dieta NEPLATENÍM výživného. Otec nech sa stará o plnenie povinností voči dieťaťu, Inka tie znalecké posudky budú dosť blbé. A ešte, za vzťah otec- dieťa nie je zodpovedná matka, ale otec, je spôsobilý na právne úkony, spôsobilý rodičovských práv, tak nech buduje vzťah.
@leo2019 pozri sa,moja ex svagrina nas zablokovala,dcere vzala mobil aby nemohla volat s ocom ci babkou. Pritom deti nas chcu,svagrina bola nato upozornena aj sudkynou,aj ze ma pustat deti ako maju urcene. Myslis,ze dodrzuje? Nie. Dokonca sa volala policia,ze otec prisiel po deti a mama ich nepusri a neurobili nic. Ona z toho nic nema. Teraz bude dalsi sud,len ci pomoze
@petulda333 Ach, to je aka mindža
@petulda333 určite áno a garantujem ti ze švagriná si zavarila... v takomto prípade dokonca súdi preverujú deti do starostlivosti druhého rodiča. Bežná prax...Len to kus trvá...ale myslím si ze to stoji za to len sa netreba báť a bojovať.
@leo2019 tak on neplatí výživné, ale telefonovať chce? A to,že či detí umrú hladom alebo či majú zimné topánky ho nezaujíma? Čítaš vôbec čo ty píšeš a čo píše autorka???Veď toto žiadny normálny otec neurobí,aby jednej matke, ktorej nechá deti a odíde preč, neplatil výživné,tak ako má. Je mi z takého otca zle...ale pánko im ,ako " milujúci" otecko bude telefonovať,ako sa mu zachce.
Úbožiak je to!
@cucoriedka33 už len kvôli tým deťom by som mu to umožnila kedykoľvek.