Musím vrátiť náhradné výživné po doplatení otcom?

dajana22
26. júl 2011

Dobry den mam otazku byvali mi na dieta neplatil vyzivne a vznikol mi narok na nahradne vyziv.od statu.Kedze ho Upsvar udal na policii za neplnenie si vyzivovacej povinnosti z policii dostal vyzvu na uhradenie inak mu hrozi basa.Takze mi byvali poslal ten rozdiel co mi posielali nah.vyzivne cc 500eur lenze on si nadalej neplni a neplati mi vyzivne ako ma.Ja tieto peniaze co mi poslal ako dlh Uradu prace som uz skoro minula a neviem ako ich vratim ak ma o to vyzve urad prace ...Navyse stale mi dlhuje peniaze ktore sa exekutorovi nadari uz roky vymoct.Ja som teraz vinna za to ze som tie peniaze minula na dieta a on sa bude smiat lebo aj tak sa vyhol base a tak sa moze stale dokola vyhybat aj plateniu vyzivneho .Stale je to on kto je chraneny.Ako sa mozem s tejto situacie dostat ak nebudem mat z coho vratit uradu prace vyzivne ktore tak narychlo poslal mne a preco to rovno neposiela na ucet im ?Mozem byt za to aj odsudena?

titkovamiriam
26. júl 2011

tak toto neviem,snad sa najde niekto kto to takto mal.Mne nahradne platí stat a ten to vymaha od ex-už som mimo tohto pobehovania medzi sudmi,exekutormi,policajtami a pod.
Ale verím že mas z toho nervy ,este ked neexistovalo nahradne vyzivne ex mi neplatil ani ked ho zavreli,bolo mu to jedno a ja som si aj tak nepomohla 😠 😠 😠 😠 o dlhu mozu moje deti iba snivat...Tak skoda ze neporadím ,daj vediet ako si dopadla!!!

mimikyky
27. júl 2011

@dajana22 áno, budeš to musieť vrátiť,keďže Ti to poslal
ja som bola v takej situácii, že mne to potom posielal exekútor z jeho dôchodku formou splátok po pár korún, a ja som to musela v celej sume naraz vyplatť, a nebola to potom veru žiadna sranda!!!

lola31774
18. okt 2011

ahoj v auguste som si vybavila nahradne vyživne na dceru ,môj byvali my neplatil od februara a pred tym my platil len ked som dala trestne oznamenie a to vždy trvalo aj polroka,,teraz konečne ked my štat začal platit nahradne vyživne teraz som dostala druhy mesiac a vlastne tri mesiace spetne tak dnes my prišlo šekom vyživne od byvaleho za jeden mesiac vlastne za oktober!!!!čo mam teraz robit,,,pochybujem že my pošle aj na buduci mesiac,,to mam teraz ist na socialku vratit ten jeden mesiac a oni my zrušia cele nahradne vyživne a ja budem čakat dalšie tri mesiace kym nezaplati a znovu si podat navrh na nahradne vyživne?vie my niekto poradit?

danielka1982
9. jan 2012

z vlastnej skúsenosti viem,že je to svinstvo,že úradu musí nahradné výživné vyplácať matka dieťaťa a nie otec ktorý neplatí...Otec mi na dcéru neplatí výživné pravidelne...Dostávala som náhradné výživne z úpsvar no po pol roku mi otec dcéry vyplatil dlžne výživne aby sa vyhol base a tým samozrejme uz nebol nárok na nahradne vyživne.Z upsvar mi doslo ze mam dlh na nahradnom vyzivnom 512 eur.Dohodla som sa s nimi ze im to budem splacat...Splacam uz pol roka.Musela som znova dat ziadost o nahradne vyzivne lebo zas neplati no teraz uz viem,ze ked mi nahodou vyplati dlzne vyzivne tak tie peniaze hned vsetky budem vracat úpsvar.Je to ako bezúročná pôžička od štátu...nechce sa im naháňať otca aby im vrátil peniaze preto naháňajú matku.

petuska17
13. sep 2012

dobry den prosim vas vie tu niekto ako socialka vyplaca nahradne vyzivne mesiaci kolkateho asi dakujem 🙂

bagulka
18. okt 2012

ahojte žienky, aj já sda chcem spýtať ohladně náhradného výživného...nie pre seba, chvalabohu, ale pre kamošku. Kolko je maximálná výška náhradného výživného? Či je tota istá suma, ako by mal platit otec dieťata? Lebo otec dieťatka prišel o robotu a nemože teraz platit, tak by si chcela požadat. ďakujem.

tonicka1
13. apr 2013

ahojte chcem sa opytat ked manzel zacal platit vyzivne na dieta komu vlasne dlhuje byvalej alebo socialke??kolko musite zarabat aby vam dali vlasne nahradne vyzivne??

floower
18. okt 2013

Ahojte. No ako to tu čítam som znechutená z toho aké práva majú ženy. Mne ex neplatí výživné vôbec už celý jeden rok. Má platiť 180 eur mesačne. Priznali mi náhradné výživné teraz v októbri 107 eur. To akože znamená čo? Keď mi zaplatí napr 180 eur a štát mi dá 107 to potom tých 107 akože vrátim? Takto som to aspoň pochopila. Je to logické, ale keď mi zaplatí iba čiastku tak si to vlastne každý mesiac musím asi sledovať či mám výživné preplatené alebo nie. A potom suma sumérum vrátim preplatok a v prípade že vznikne nedoplatok tak si to musím asi písať a sledovať. To som si mala rovno účtovníctvo vyštudovať. A čo ak mi vráti naraz celý dlh tak čo potom. Bude patriť štátu alebo mne? Som znechutená, mala som to radšej nechať tak nech ho exek. naháňa a vždy viem čo mi je dĺžny.

yvik
1. nov 2013

Danielka to isté sa stalo teraz mne.Prosím Ťa. Ako si formulovala splátkový kalendár? A inak žienky veľká somarina toto náhradné výživné. Popálila som sa aj ja. Už štát nežiadam. Žiadam už iba jednu oprávnenú stranu a tou je bývalý a polícia. Inak sú tí naši bývalí prešpekulovaní raz zaplatia potom nie. Ale keď nebude zaplatené tri mesiace nemusí byť ani súvisle za sebou hláste to na príslušnom úseku polície. Ak beží trest tak na trestnú políciu a ona si ho nájde. Čakám teraz do mája bývalý má podmienku. Zase neplatí a v máji ak nezaplatí dlžné výživné pôjde pekne za mreže. Štát vynechajte je to len tretia strana mince ktorá ani neexistuje.

talizman
16. nov 2013

Tak toto poznam dokonale.Som v tom kolotoci uz par rokov 🙄 .Navyse ak vam posle zameskane vyzivne vo vyzsej sume a ste v hmotnej nudzy,tak vam davku odnimu a sumu ktora vam bola vyplacana ako nahradne vyzivne musite vratit.Tak nechapem ako mam uzivit deti ked vezmu peniaze matkam v hmotnej nudzy. 😠 Takto stat uroby dlznikov z matiek a ocinkovia si ziju ako v bavlnke.

renka40
11. jan 2014

ja som v takejto situácii už 13 rokov! Štát chráni týchto hajzlov! Zmier sa s tým, lebo sa zblázniš... je to začarovaný kruh a problém bez konca... buď skôr pripravená na to, že o všetko sa musíš postarať sama a nespoliehať sa na jeho výživné, alebo ako mne stále hovoria, že tie peniaze mi bude musieť raz zaplatiť a nikdy sa toho nezbaví... ale ja keď idem do obchodu darmo poviem, že ja mám peniaze, len teraz visia vo vzduchu, ale ja ich raz dostanem! ... nikdy ich nedostanem!!!!! a on ďalej veselo robí deti! tie čo mi poslal som prebrala, lebo právnička mi poradila, že nech beriem všetko čo pošle, lebo ináč je to tak, že keď nepreberiem, tak ja ich vlastne nechcem...( mám s tým skúsenosti, tak som ich nechcela prebrať, lebo ich zase budem musieť vrátiť) ale kedže mi dlhoval za 6 rokov a vyšplhal sa dlh na 10 tisíc € na tri deti, tak som to brala, že to je to dlžne výživné, ale predsa ich musím vrátiť, lebo štát prvý nastavil ruku, lebo mi vyplácal náhradné výživné, ale zato mi štát nevaplatil dlh, ktorý vznikol a deti už aj odrástli, ale od matky ako prvý vyžiada!!!!!!!!!!! určite už to máš vyriešené... so mnou spýsali splátkový kalendár a ja teraz každý mesiac splácam Upsvar! Ešte že ide o dobro máloletých detí!!!!!! Matka urobí všetko pre to aby uživila deti! Naše deti nežijú spätne! nemôžme povedať, že teraz ješ len pol mesiaca aj žiješ len pol mesiaca, lebo otec neposlal peniaze a keď pošle, tak budeš žiť, jesť spätne!... s týmto problémom bojujem hovorím už 13 rokov!!!! napísala som na ministerstvo návrh... odpísali mi, že pri novelizácii budú prihliadať na môj návrh, niečo aj urobili, ale minimuuuuum! asi veľa poslancov a papalášov ma nemanželské deti a nevyhovuje im to! asi dám tomu názov výživné a napíšem do diskusie... len si na to budem musieť sadnuť 🙂

simib
21. jan 2014

Ahojte.Asi tomu motýc nerozumiem.ex mi dlzí na výživnom asi 800€ mám 83€ mesačne.pojdem na policiu,potom k exekutorovi a potom na sociálku a oni mi zaplatia tých 800€ ?a ked mi ex náhodou pošle 100€ tak čo?vrátim to sociálke a čo dalej???

lesanka845
21. jan 2014

Ahoj,ak ti priznaju nahradne vyzivne,tak vt akej vyske,vakej mas priznane,ale urcite Ti nezaplatia dlzne vyzivne.Ak exekutor tri mesiace nic nevymoze zacnu ti vyplacat bezne vyzivne.Akonahle exekutor nieco vymoze,budes vracat UPSVAR. Moja skusenostje taka,ze uz nikdy viac nahradne vyzivne. Su to len problemy s UPSVAR ak dlznemu sa aj tak asi nikdy nedopracujem.

zianna
9. mar 2014

Pre simib a ostatné ... z vlastnej skúsenosti viem, že ak ti povinný neplatí výživné tri mesiace po sebe, môžeš ísť na socialku požiadať o náhradné a udať ho na polícii, ak ho na polícii neudaš ty, spraví to tak či tak sociálka ak požiadaš o náhradné výživné ... výška náhradného je toľko ako ti určil súd ale maximálne 106,58 EUR ... to znamená, ak máš určené výživné 150 súdom, sociálka ti vyplatí 106,58 .... a potom máš chodiť oznamovať sociálke všetky platby ktoré od povinného dostaneš, aby ti neplatili aj oni duplicitne lebo potom im budeš vracať.... to znamená že ak máš ty simib dlh na výživnom, socialka ti dlh nevyplatí, len bežné výživné mesačne ak ti dlžník nezaplatí .... dlžné výživné musiť vymáhať cez exekútora, a potom od neho budes potrebovať aj doklad na sociálku že si vymáhaš dlžné výživné ... je to veľa vybavovania ale dá sa z toho výjsť ... proste nesmiete nepriznať, že vám otec platí a vy beriete aj zo sociálky ,inak vraciate...je to na figu ale je to tak

pipinulkaa
24. mar 2014

baby mam problem. 4mesiace som UP nenahlasila ze mi poslal vyzivne beriem NV - brala som to ako splacanie dlhu co mi dlhuje vo vyske 500eur. no teraz mi prislo predvolanie na UP vraj na mna podaju trestne stihanie a stopli mi natrvalo NV nakolko som nepreukazala ze mi ex poslal. co mam teraz robit???

daniela_m
16. apr 2014

zapojím sa aj ja. ex mi 6 rokov neplatil, dostávala som náhradné výživné.. mali sme súd a on chudáčik dostal len podmienku. Výživné mám určené 120€, náhradné dostávam v maximálnej výške čo je 108€. Teraz ako dostal podmienku mi sem tam pošle 30€, prípadne 60€. To idem vždy nahlásiť na ÚP a oni mi pošlú o tú sumu nižšie náhradné výživné. Keď ďalší mesiac nepošle nič, musím ísť znovu na ÚP oznámiť že mi nič neposlal aby mi to znova zvýšili na to maximum 108€. A takto behám hore dole.. Čiže mne normálne vyhovuje keď mi neplatí, pretože aj keď zaplatí, ja dostávam stále tú istú sumu.

akrim75
13. máj 2014

Ahojte vospolok..som jedna z tych ,ktore poberaju nahradne vyzivne,tak mozno v tychto riadkoch najdete odpovede na svoje otazky. ...nahradne vyzivne si moze uplatnit kazdy,kto ma zverene deti a ich ex neplati vyzivne.... 1 -Ako prve musite ist za exekutorom,tam musite doniest overeny rozsudok o vyzivnom zo sudu (na matrike vam to urobia,ja som platila 0,50€ za stranu overenia) ,dalej prefotene rodne listy deti ,a musite presne vediet za ktore mesiace vam ex dlzi a v akej vyske ´+60€ exekutorsky poplatok ktory bude exekutor vymahat od vaseho ex.. K exekutorovi mozete ist hned ,ako vam dlzi 1 vyzivne (neodkladajte to ,lebo socialne vam vyplati aj tak max. 3vyzivne od podania u exekutora) ..2- Tri mesiace to bude lezat u exekutora a az po tejto dobe idete na socialne po tlacivo ktore vam vypise exekutor.... 3- S tymto tlacivom+rodne listy+vas zarobok (pripadne materska) +doklad o rodinnych pridavkoch....vsetko odovzdate na urade prace soc. veci a rod,.....potom uz len cakate ci vam nahradne vyzivne odsuhlasia.........je jedno kolko vam ex dlhuje..urad vyplaca len 3 mesiace dozadu !!!!!.....A co sa tyka policie...svojho ex neplatica mozete udat na policii az po 3 celych neuhradenych vyzivnych................................................................................................................Ak vam ex da nejake vyzivne alebo ak vam exekutor posle nejake vymozene vyzivne musite to IHNED BEZ ODKLADNE !! nahlasit na urade...toto vyzivne musite vratit uradu prace.............................ak vam da byvali len 1/2 vyzivneho tak aj to musite hlasit a zbytok vam doplati urad prace.......V pripade ,ze byvaleho osvieti a zaplati vam jeden mesiac cele vyzivne za dany mesiac ,tak vyplacanie nahradneho vyzivneho sa vam pozastavi na 3 mesiace,,po tejto dobe mozete opätovne poziadat o platenie nahradneho vyzivneho............cas ktory ste museli cakat vam znovu doplatia tak isto ako na zaciatku ked ste este len zanasali ziadost o vyzivne............zjednodusene povedane....vsetky doklady musite doniest nanovo a nahradne vyzivne vam opät zacnu posielat................. 🙂 ak by mal este niekto otazku ohladom nahrad. vyzivneho rada odpoviem na adr.. akrim75@azet.sk

patricia_k
20. aug 2014

Ahojte. Aj ja sa pridám pretože som sa tu nedočítala, či má niektorá z vás skúsenosť s tým, že jej omeškané výživné vyplatil exekútor. Mne volal že bývalému odobrali auto, a peniaze z predaja mi pošlú na účet. Ja som bezodkaldne volala na UPSVaR, a tam mi povedali, že mám celú sumu samozrejme previesť na ich účet, avšak..... Mne exekútor nepošle celú sumu ktorú predajom získal, pretože on si z nej odčíta svoje náklady, a províziu, a úrad odo mňa žiada celú vymoženú sumu... to mám ten zvyšok čo si exekútro nechal doplatiť zo svojich ??? a z ktorých, keď ako všetky vieme som chránená osoba, oslobodená od všetkých poplatkov, a náhradné výživné nepoberám zo srandy, ale preto, aby som s dvomi deťmi vyžila ....

oblacik2008
5. sep 2014

Ahoj neviem si dať rady ale dostavala som nahradne vyživne do aprila v maji som ho dala pozastaviť pretože exekutor vymohol249 eur potom do augusta každy mesiac 86 eur ma určene vyživne po 82 eur s toho dovodu mi zanikol narok na nahradne vyživne takže v septembri mi div sa div od exekutora prišlo len 32.41 eura čo nieje ani bežne vyživne a kedže v maji vymohol viac ešte mam aj vracat nahradne vyživne či čo a popritom nemam ani bežne a aby som mala narok nesmie exekutor vymoct nič takže ak mi každy mesiac pride čo len nieaky cent nemam narok na nič ako tomuto mam rozumieť nema niekto skusenost

katarinam89
8. sep 2014

Ahojte dievcata poradite? Dnes som sa dozvedela,ze omeskane vyzivne musim vratit uradu,to uz aka hovadina ved to su peniaze ktore mal ex posielat od narodenia a neposielal,nahradne mam vybavene az od maleho 3 rokov a sumu co mi ma poslat je za obdobie od narodenia po dobu ked mi poprvykrat ( az po troch rokoch) urad vyplatil nahradne ved ked im to ja dam tak ja som uplne zbytocne riesila 3 roky behackh po sudoch,teda dobre aspon mam nahradne ,ale omeskane co je dlh ako prasa ja mam dat uradu ktory mi za cele 3 roky neposlal ani cent

helena1234
14. sep 2014

Ahojte maminy. Poberám náhradné výživné od úradu už 10 rokov. Môj bývalí neplatí nič a úspešne sa tomu vyhýba. Mám takú otázku. Syn má teraz 12 rokov. čo sa stane, ked mi úrad bude bude platiť náhradné až do jeho 18/19 rokov? Kto bude potom splácať dlh štátu? Dúfam, že nie ja!

martina0308
15. okt 2014

@katarinam89 @helena1234 nahradne vyzivne vracia ten komu bolo vyplatene, len v pripade, ze povinny si splni svoju vyzivovaciu povinnost. tzn ak sa otecko jedneho pekneho dňa zobudi a zaplati naraz napr 5000 Eur, urcene vyzivne je 100 Eur a nahradne vyzivne poberas pol roka....tak tych 5000 Eur sa ti rozpocita od aktualneho mesiaca dozadu...teda oktober, september, august, jul atd az sa dostanes na nulu...a tie mesiace, na ktore bola tato suma rozpocitana a sucasne si dostala NV, tak za tie mesiace musis NV vratit, pretoze inak sa to povazuje akoby si vyzivne dostala 2x...teda aj od statu aj od povinneho...ja viem ze je to na hlavu postavene, pretoze takto sa nikdy nedostanes k tomu najstarsiemu dlznemu vyzivnemu, ale zial je to tak a tak sa to aj robi v praxi...viem to kedze som clovek, ktory s tym robi...

kubacik
20. okt 2014

To je sila toto co sa deje,ja dostavam nahradne vyzivne na 3 deti a dala som si zvysit vyzivne ale neuznali mi ho aj tak ako som chcela ex mi vobec neposiela na deti teray ma podmienku a ma my zaplatit dlh cez 3000eur ma my posielat peniaze do 15 dna v mesiaci teraz prvy krat poslal to len asi preto lebo ma strach kedye ma podmienku ale aj tak mi to mla poslat do 15teho ale on to este len poslal 15teho a ja som to prebrala az 17 teho a to mi poslal 150eur co vobec neviem za co ci to je dlh ci co to je a este si ani neprevzyl rozsudok o zvyseni vyzivneho tak musim teraz cakat vie mi niekto povedat ako to je ked ma dlh na vyzivnom cez 3000eur a 2 roky nic neposielal a ja dostavam nahradne vyzivne len rok a milostivy teraz poslal 150eur ze ako a co nastane?dakujem za rady ak ma niekto skusenost

maja6891
5. aug 2015

ano asi mozes byt

darusenka123
27. aug 2015

ahaojte zienky. prosim poradte mi nejako. dnes mi prislo z uradu ze mam 140 e vratit za to ze mi davali oni nahradne vyzivne :( ale kedze poberam len hmornu nudzu a velka cast penazi ide na skolku '(cesta a obedy ) a este platim 30 e t comu, ako to mam vyplatit? da sa s nimi nejako dohodnut ze to zacnem splacat az ked si najdem pracu? ved ked budem musiet este im splacat neostane nam s malym nic :( som hotova z tohto. je to riadne svinstvo co robia

nasta55
27. aug 2015

Samozrejme ze musis vratit peniaze co ti platili namiesto neho. Vsak to by si ziskala vlastne dvojite vyzivne. A to ste akoze mysleli ze co ze vam nechaju tie peniaze alebo co. Zmen to radsej na diskusiu, toto je otazka. @kubacik vsak na sude ak si bola co si musela byt tam mu museli dat termin dokedy to mazaplatit, ak nie tak musi ist do basy a budes stale brat nahradne vyzivne. Potom by si to mali oni od neho vymahat. Ja neviem ci nic neviete, ale mohli by ste ked to uz riesite.

densflor
25. nov 2015

Nasta 55 a ty akoze nechapes o co tu vlastne ide zrejme ...je rozdiel ked sa vyplati od otca vyzivne ktore minies na dieta ako ked ti zaneho plati stat a tie peniaze ptm musis vratit tak asi zrejme ty nic nevies 🙂

nell282
20. jan 2016

dobrý deň...neviete náhodou či sa dá zvýšiť aj náhradné výživné??? poberám na dve deti 15 a 13 rokov sumu 120eur čiže na jedno dieťa 60eur.Ex 6 rokov nezaplatil ani korunu,nepracuje dokonca ho ani nezavreli a má 3 ročný odklad s probačným dohladom chúďatko,lebo on to nemá z čoho zaplatiť.Nás sa nikto nepýta či máme z čoho zaplatiť stravu ,školu,účty a pod.

qvendolinka
4. feb 2016

Koľko vrátim sociálke keď mi otec dieťaťa uhradil výživné na 6 rokov dopredu? Len to čo mi vyplatili kým bol v base?

vivien1990
31. okt 2016

Baby chcela by som sa opýtať...nechcem udat otca svojho syna do rodného listu... Keď si požiadam O náhradné výživné A on náhodou bude chcieť ísť na súd A trvať na otcovstve budem musieť potom za celý ten čas kým nebol uvedený otec V rodnom liste vrátit štátu to výživné?