Návrh na predbežné opatrenie - výživné pred rozvodom

andy_ke
11. feb 2014

Vedel by mi niekto pomoct s navrhom na predbezne opatrenie ohladom vyzivneho v case pred rozvodom? Na nete som hladala nejaky vzor, ale nepodarilo sa mi k nemu dopracovat. Navrh na rozvod uz mam podany 8 mesiacov a rozhodnutie je v nedohladne. Kedze mam 2,5 rocne dietatko a poberam rodicovsky prispevok, chcela by som zatial riesit vyzivne predbeznym opatrenim, pretoze kym nas rozvedu, moja mala uz bude skolackou.... Budem vdacna za kazdu pomoc.

miskacharly
14. feb 2014

Pokial neprebehne sud,tak nemozes dostavat vyzivne,nikto ti ho nenasudil.ked prebehne,mozes poziadat spetne o vyzivne do 5 alebo 6 rokov.to neviem presne.alebo to nasudia automaticky.

lovelybaby
5. mar 2014

miskacharly nemas pravdu, moe poziadat o predbezne opatrenie a to je do rozvodu tak isto platne ako po rozvode. Staci ze si rozsudok v jej prospech matka preberie a tym dnom ako si preberie nadobuda rozhodnutie o predbeznom opatreni pravoplatnost. sama som si tym pred mesiacom presla.

sasenka1212
18. aug 2014

No na to ze ti vyzivne vratia spet by som sa nespoliehala ...zalezi od sudcu ..mne vymerala sudkyna vyzivne 30 euro a manzel rok neplatil a nechcela mi ho spet dat vyplatit ..arogantne mi povedala ze to som mala riesit predbeznym vyzivnym ...takze moj muzicek si da 30 euro a je frajer ..chod na sud a na podatelni ti presne povedia co mas robit ..to mi tvrdila ta sudkyna ked som sa obhajovala ze som o tom nevedela ze sa to spetne nevyplaca ,ze kazdy si vsetko moze na podatelni zistit ..a este rada ,,da sa vraj urobit cez samosudcu kde mu peniaze strhnu priamo zo mzdy ..toto teraz idem riesit ja ..

kubkakub
11. apr 2020

Môžem poprosiť vzor na predbežné opatrenie ?