Návrh na zmenu splatnosti výživného

meli12
12. okt 2013

Ahojte maminky ! Potrebovala by som pomoc , lebo vobec nevyznam sa v tom ☹
Ide o to , mam zverenu do NOS krstnu dceru, otec dietata je povinny platit vyzivne do 15-ho dna bezneho mesiaca vopred mne, ale on vzdy posiela na konci mesiaca za aktualny mesiac, stavalo sa aj to ze meskal, a ja som ho vzdy musela upozornit, a uz nemala som na to nervy. Isla som za advokatkou aby nieco riesila s tym, ona poslala vyzvu otcovi dietata co ma na povinnost , horko tazko to uhradil, ale teraz bude pojednavanie, lebo podal navrh na sud ze bude platit do 30-ho. Takze toto nechapem vobec??? Mate skusenosti s tym ???? co ak nesuhlasim, vsak ani neplati vopred ani presne ako je urcene, a aj ja mam termin co a kolko si musim platit krstnej dcere do skoly a atd... co stym mam urobit?? Dakujem za kazdu radu 🙂

meli12
autor
13. okt 2013

Nevie nikto poradit?????

anatalia77
13. okt 2013

@meli12 rozmýšlala som na tvojím dotazom,a neviem ti poradiť.Snád len tolko,že musíš počkať na súd a tam sa dozvieš či je možné,aby takto opozdene platil.Na druhej strane platí,aj ked sa zdráha,horšie by bolo keby neplatil vobec,a ty by si musela toto riešiť pomocou exekútora.Alebo stratí zamestnanie a požiada o zníženie...variant je veľa.
Takže za mna/mne dlží na výživno 3500 eur/-ja by som posunutie splatnosti výživného tak tragicky neprežívala.Je to nepríjemné,ale sú aj horšie veci.
A mimochodom,opýtaj sa právničky,tá by mala byt v obraze...

meli12
autor
13. okt 2013

@anatalia77 Dakujem ti za reakciu, ale otec dietata je velmi velky spekulant! A ano mas pravdu ze " aspon plati " ale ja vychovavam jeho dceru, lebo on ani na to nie je schopny, posle vyzivne a hotovo. Nic jej nekupi vobec, ale priatelke hej, idu na vyleti do bulharska, darceky atd... , a ked krstna dcera poprosi aby aspon kredit na mobil ( 5 € ) poslal, tak odpoved je taky, ze ma vela vydavky ! Zda sa mi to ze on to teraz z pomsty riesi takto lebo vzdy som upozornovala ze uz treba posielat peniazky, a tie peniazky su dcekine nie moje. Ach jaj niektory chlapi si vobec nevedia predstavit co je dieta vychovavat.cest vynimkam!

anatalia77
13. okt 2013

@meli12 je to smutné,ak sa otec takto k tomu stavia,ale s tým sa vlastne ani nedá pracovať.Treba sa snažiť,aby to čo najmenej postihlo neter,však ono sa mu to v živote vráti.Inak nechápem jeho ignorantský postoj,lebo mám zafixované,že sa takto oteckovia správajú k matkám svojich detí.Ale ty si príbuzná,a fakt to dieťa nemáš pri sebe aby si si "ulahčila"život z jeho penazí 😕 Niektorí chlapi si nezaslúžia aby boli otcami..