icon

Návštevy detí otcom mimo súdom určeného času

drobcek3003
1. apr 2025

Ahojte. Ešte nie sme s manželom rozvedení ale v návrhu na rozvod si on stanovil, že s deťmi bude bývať každý párny víkend od soboty 10.00 do nedele 18.00. Dnes mi 17.00 zavolal, že ich za hodinu príde pozrieť. Prišiel 18.05 a o 19.00 odišiel. Nebola som nadšená lebo jeho predošlé návštevy boli vždy sprevádzané urážkami na moju adresu (že tu mám, pavučiny, že deti stále len palacinky jedia, že som sa s rodičmi neoddelila pupočnou šnúrou, keďže mi po jeho odchode s deťmi pomáhajú...) dnes si samozrejme tiež rýpol. Tým, že tu dnes bol nám narušil celý režim a deti išli spať o hodinu neskôr ako obyčajne. Povedal, že aj zajtra príde o 18.00 tak som ho poprosila či by nemohol prísť skôr ale s úškrnom povedal, že max 17.30.
Ako to máte vy? Chodia vaši ex za deťmi aj mimo súdom stanovenej doby? Mne to dosť prekáža hlavne preto, že sme sa už ten pol rok čo je preč nejako zladili aby sme všetko čo treba stíhali a keď príde tak je všetko narušené.

pribinak
1. apr 2025

Hm, má právo na styk s deťmi, pretože súd ešte nebol a na pojednávaní môže povedať že chce viac styku s deťmi ako povodne navrhol

Ty však môžeš potom žiadať aby naozaj viac participoval, napr vyberal deti zo skolky či školy, šiel k pediatrovi. Nie si povinná skákať ako on píska

minenkaa
1. apr 2025

Však a prečo chodí k vám,oznam mu že deti si môže prísť zobrať ak sa aspoň deň dopredu dohodnete ale pôjde s nimi prec

kaktusik007
1. apr 2025

musis sa naucit povedat nie. Proste nemoze prist, mate iny program. Bodka. A samozrejme viac nevysvetlovat, ste od seba, jeho trt makovy aky program mas - keby to hned bolo iba pozeranie rozpravky s detmi.

draik
1. apr 2025

Ak nemáte upravený styk, tak deti môže vziať a Vám zase oznámiť, kedy ich môžte navštíviť. Čiže opatrne a radšej snaha o dohodu.

ibajaanikiny
1. apr 2025

@drobcek3003 vsetky tieto rady tu,ze oznam mu hento a tamto si neber radsej k srdcu. Obaja mate rovnake prava a povinnosti,sud este neprebehol,takze “zakazovat” alebo “obmedzovat” mu styk nemozes. Chapem tvoj uhol pohladu,ale je to tak. On by si mal vsak tiez uvedomit,ze deti maju nejaky rezim a nenarusat im ho. Skus mu navrhnut mediaciu a mozno napokon dojdete az po rodicovsku dohodu.

januska12323
1. apr 2025

Zatiaľ nemáte žiadne rozhodnutie tak ani nemá čo dodržiavať. Tak isto ty ho nemusíš zakaždým pustiť dnu.

drobcek3003
autor
2. apr 2025

U nás je problém, že deti k nemu nechcú chodiť takže aj naposledy keď k nemu mali ísť a nechceli tak sa rozhodol, že ich príde pozrieť, samozrejme mi nechcel nepovedať o koľkej, tak sme doma čakali a prišiel od 15.30 do 17.00.
Mediácia neprichádza do úvahy, nesúhlasil ani s mojim návrhom ísť všetci k psycholičke kvôli tomu, že k nemu deti nechcú chodiť, povedal mi, že na psychológa je tu zrelý niekto iný...
V návrhu nemá okrem tých párnych víkendov žiaden iný čas s deťmi, žiadne prázdniny.
Po rozvode si bude môcť tiež takto svojvoľne chodiť aj keď mu schvália len tie víkendy? Lebo na prvom pojednávaní viac nechcel.