Neodkladné opatrenie - zverenie do starostlivosti otca

hanaxxx
11. dec 2022

Ahojte zienky, mam taku otazku. je mozne, ze otec dietata si poda navrh na zverenie dietata do jeho starostlivosti (bez vedomia matky, s ktorou ziju v problemovom manzelstve) a ze mu to dieta aj zveria a teda odoberu ho matke? Ked je matka uplne normalna starostliva mama. Lebo citam len, ako si mamy podavaju navrhy na zverenie, a co ked to spravi otec?

sense
12. dec 2022

Otec dieťaťa nezíska dieťa automaticky len preto ze podal návrh prvý. Úrady budú skúmať všetky okolnosti a na základe nich rozhodne. Otec aj matka majú rovnaký nárok na dieťa.

jaga18
12. dec 2022

Áno, kamarátke tak bez jej vedomia vzali dieťa. Rozvadzali sa. Ráno vzala malého do škôlky a poobede ho tam už nenašla. Otec ho vzal a ani netušila že kde. Takmer 2 roky sa natahovali na súde. Neumoznoval jej návštevy a styk so synom, odsťahoval sa sním do BA... pred niekoľkými rokmi to bolo aj medializovane.

hanaxxx
autor
12. dec 2022

@anjelicek26 neviem preco sa nejak automaticky predpoklada, ze matka odide z manzelstva s nicim. Ale ok, mozno to tak je, vo vacsine pripadov. Matka ma v tomto pripade viacero nehnutelnosti aj uspory, s manzelom byva v byte, ktory nadobudla pred manzelstvom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hanaxxx
autor
12. dec 2022

@jaga18 tak toto zas len podporuje teoriu, kto prvy poda navrh, ten ma dieta, chcela by som vediet, co bolo v tom navrhu napisane a ci otec nemal nejakych znamych medzi sudcami

anjelicek26
12. dec 2022

@hanaxxx tak co tu sledujem kona, tak je to taky smutny standard...mamicka sa ide zodrat doma na 3-6 rocnych rodicovskych a lata vsetko OCR-kami, aby muz naaahodou nepokazil vyplatu a potom skutocne problem - nic nevlastnim, v ziadnej praci ma nechcu...tych vynimiek s tohoto vzorca je s malymi detmi pomenej :(

kristinapetronela
12. dec 2022

@hanaxxx presne nie každá má aktívny príjem .je aj pasívny príjem tak prečo hneď písať ako matka skončí pod mostom . Takým matkám čo ale nemajú sa práveže pomáha .a áno sú prípady keď otec zoberie dieťa a ma ho ako rukojemnika .žiaľ všeličo sa stáva.treba samozrejme rátať zo všetkým .ale to už mamička mala vedieť s kým to dieťa má.aj keď nie vždy sa to dá predpokladať .kamarátka ma tak deti s rozvedenym ,ktorému aj dieťa súdom odobrali a teraz jej robí peklo po case.. takže niektorí chlapi sa nezmenia

kristinapetronela
12. dec 2022

@anjelicek26 no a preto sa také rozvádzajú keď im skončí rodicak a majú to zajedno .aj tak sa starajú sami ,sú na všetko sami.takze takému otcovi dieťa isto nikto nedá.co v živote ani nedal dieťaťu kvapky do nosa .... To je len príklad .môže to tak byť ale aj nemusí .možno tento otec čo požiadal sa chce naozaj staraťz nevieme .preto by bola skôr striedavka

jaga18
12. dec 2022

@hanaxxx bolo tam napísané, že matka zanedbáva starostlivosť (samozrejme nebola to pravda) A áno, mal známych na rôznych miestach, jedine tak mu to prešlo.

ibajaanikiny
12. dec 2022

@hanaxxx neuplna otazka a neuplne odpovede. Klud hlavne. To,ze sa sud tym bude zaoberat,neznamena,ze dieta dava do vylucnej starostlivosti automaticky navrhovatelovi. Je to trosku komplexnejsi proces a sleduje sa najma zaujem dietata,takze nie,ze jeden si zmysli a to dieta “dostane”. Beru sa do uvahy vsetky mozne veci…a nevstupuju do toho len rodicia.