Oslobodenie od súdnych poplatkov. Ako zdokladovať výšku výdavkov?

khuliniova
16. okt 2020

Ahojte. Spolu s rozvodom som súdu doručila vyplnené tlačivo na oslobodenie od súdnych poplatkov.
V žiadosti o rozvod som nepožiadala priamo o oslobodenie. Prišla mi zo súdu výzva aby som uviedla ci žiadam o oslobodenie, ak áno mám z dokladovať výšku prijmu(čo je v mojom prípade rodičovský prispevok a rodinné prídavky), doložila som výpis zo sociálnej poisťovne.. A este mam doložiť doklady o výške svojich vydavkov(byvanie, cestovanie lieky a pod) bývanie si neplatím keďže bývam u rodinného príslušníka.. Ostatne mam z dokladovať akým spôsobom? Poslať bločky, za ake obdobie? Co všetko tam mám zahrnúť.. Na súde mi nikto neberie telefón..

erikaa09
16. okt 2020

Odomna chceli pol roka spet vydavky. Napisala som na papier . Byvanue xy,jedloxy ,.... a potom prilozila aj blocky ktore som mala . Ovsem nie vsetky . Kto by si nechaval blocky s potravin aj na sude som to povedala ze nemam kazdy blocek nebol proble.

khuliniova
autor
16. okt 2020

@erikaa09 aha takže spisem to na papier a dolozim k tomu bločky.... Mam odložených za dlhé obdobie keďže som to ocakavala.. Len som nevedela presne ako to mam formovat.. Ďakujem za odpoveď 😊oslobodili vam to nakoniec?

hipuska
16. okt 2020

@khuliniova uved si aj náklady na bývanie....dohdoni sa s rodičmi...dajme tomu....že im platíš 50 eur/mesiac. Rodičia nech daju cestné prehlásenie. Nedávaj príliš vysoké výdaje ale. Lebo keď o dva roky budes žiadať zvýšenie.....tak budeš musieť uviesť zvýšenie nákladov. Môžeš to aj tak, že teraz teda nebudes platiť u rodičov nič a potom za dva roky budes platit. Neviem, či si pochopila.

stefi_k
16. okt 2020

Vydavky na byvanie sa rataju tak, že rozpišeš všetky naklady elektrina, voda , poistka, dane .... a vydeliš to počtom osob žijicich v domacnosti.
Na ostatne vydavky som mala tabulku extra moje vydavky , extra vydavky na dieta. Ale ja som nežiadala o oslobodenie len tieto veci treba dodat sudu aj tak lebo skuma skutočny stav nakladov a primov a je to dôležite aj pri určeni vyživmého.