Poradíte ohľadom problému so striedavou starostlivosťou?

adka441
7. okt 2013

Ahojte mam problem so striedavov starostlivostov,moja dcerka ma 3roky a od narodenia chodi k mojemu byvalemu ktory ma 27rokov.Zobraty sme neboli ja som nechcela ale dpohodli sme sa ze si bude malu bravat kazdu druhu nedelu a dcerka to strasne zle znasa stale place ked ma ist k nemu,ked sa oblieka do skolky tak sa ma pyta ci nejde k otcovi,ked pride domov tak place ze tam uz nechce ist.Vedeli by ste mi poradit co mam spravit lebo uz som z toh zufala.Dakujem

sisaha
8. okt 2013

to co pises, nie je striedava starostlivost.. to je dohodnuty styk rodica s dietatom, kedze ide o kazdu druhu nedelu. Asi s tym nic neurobis, lebo otec ma pravo na dieta. Ja by som skor tie navstevy zintenzivnila, pretoze dcerka pocas tych 2 tyzdnov na neho zabudne a je to pre nu stres. Skuste sa dohodnut, ze si ju na par hodin bude bravat aj cez tyzden, alebo ju vodit aspon na kruzky, aby si na neho zvykla. Alebo sa dohodnite, ze tu nedelu budete travit spolocne..a postupne ju pripravovat na to, ze s nim bude aj sama

angua27
8. okt 2013

ako píše @sisaha, striedavá starostlivosť je, ak sa čas dieťaťa delí pol na pol medzi oboch rodičov, t.j. napríklad týždeň je dieťa s mamou a týždeň s otcom.
ak má malá také stresy s otca, určite by som zintenzívnila stretávanie. nepozná ho a tak sa s ním necíti asi dobre. prečo nie každý týždeň, alebo ešte ďalší deň v týždni? ak sa Ti zdá dcéra vyplašená, skús sa s ňou o tom porozprávať. primerane veku jej vysvetliť, čo sa deje, kto je to,... ale prosím, žiadne osočovanie. to je základná chyba rozídených párov.
@adka441
môj syn sa s otcom stretáva dvakrát týždenne (t.j. malý s ním trávi jedno poobedie a noc v týždni a jeden a pol dňa a noc cez víkend) a priznám sa, že mne sa to zdá málo. na jednej strane by som najradšej celý čas chcela s malým stráviť ja, na druhej strane chápem jeho potrebu byť s oboma rodičmi a tá je pre mňa dôležitejšia.