icon

Psychické vydieranie dieťaťa v striedavej starostlivosti

murko1234
22. sep 2025

Ahojte mam 7 ročného syna byvala ho ma v starostlivosti chodieval pravidelne ku mne na vykendy ale spomenul som striedavu starostlivosť a psychicky ho vidiera ze ho unesiem a ze mu zomru zvieratá chlapec odomna ani domov nechcel ist a teraz sa boji ked ma vidi

pribinak
22. sep 2025

Kontaktuj kuratelu. Mali by pozvať matku na pohovor

Toto ale bez právnika nezvladnes

anonym_5b43c0
22. sep 2025

Ty do školy (otrasné chyby) a všetci traja k psychológovi, aby ste vedeli komunikovať pred dieťaťom a nezhadzovali jeden druhého, nepodrývali autoritu a hlavne nezastrašovali dieťa. Najmä malému ubližujete.

anonym_896055
22. sep 2025

@murko1234 Obrat sa na Sociálnoprávnu ochranu detí a sociálnu kuratelu, poziadaj o pomoc. A toto vobec nie je vydieranie. to , co si popisal, ze ona robi, to je vyhrazanie a zastrasovanie. Nevies, co je to vydieranie?

marek775
23. sep 2025
@anonym_896055

@murko1234 Obrat sa na Sociálnoprávnu ochranu detí a sociálnu kuratelu, poziadaj o pomoc. A toto vobec nie je vydieranie. to , co si popisal, ze ona robi, to je vyhrazanie a zastrasovanie. Nevies, co je to vydieranie?

@anonym_896055 Ak je démonizovnie otca bezdôvodné, je to aj emocionálne zneužívanie dieťaťa.

som_realistka
23. sep 2025

Obrat sa na sicialnu kuratelu, zaobstaraj si pravnika, a bude treba sedenia so psychologom.

anonym_4a05f6
23. sep 2025

@murko1234 aký je dôvod zmeny? Prečo striedavka až teraz?

anonym_896055
23. sep 2025
@marek775

@anonym_896055 Ak je démonizovnie otca bezdôvodné, je to aj emocionálne zneužívanie dieťaťa.

@marek775 suhlasim. ale nie je to ziadne vydieranie. vydieranie je nieco uplne ine.

anonym_617ad8
23. sep 2025
@som_realistka

Obrat sa na sicialnu kuratelu, zaobstaraj si pravnika, a bude treba sedenia so psychologom.

@som_realistka akože tie sedenia do psychológom. My mame problém kde na ex napáda slovne, uráža, vulgárne nadáva pred malou, ožiera sa keď sa ma o ňu starať a dopadlo to tak, že dcéra prišla zranená a on ožratý s tým že či si myslím že bude stále pri nej. Ma 4 roky, donesie ju picikanu a podráždenú. Dieťa s ním chodiť nechce… A jedine čo nám chcú akože pomôcť je sadnúť si so psychológom 😃 a je X ďalších veci že 4 rokydoslova na dieťa sral. Neviem vystáť toho človeka nie s ním sedieť u psychológa kde bude herec a za dverami vynadá do sku***nych špín lebo mám priateľa s ktorým čakáme dieťa a chceme sa vziať 🙂 tak teraz ide cez dcéru a je mu jedno čo tej malej urobí… zahrá herca a sud je tak sprostý že by mu ju aj dal. Nič z tohoto nezaujíma kolíznu sní sud. Otázka prečo ???? Takže ak je jeden s rodičov na hlavu tak psychológ nepomôže a druha vec ten psychológ nie je súdny znalec ani znalec ktorý dokáže odhaliť diagnózu akebo či clivek klame. Jedine k takému by som s ním išla posedieť. Toto sú pekelne situácie kde trpí dieťa aj rodič. Žiaľ…

anonym_8b45d8
23. sep 2025

@murko1234 jednoduchá pomoc je- nespomínaj striedavú a nedráždi hada bosou nohou. Pokiaľ ti žena decko dáva a decko aj žena sú spokojné tak načo vyťahuješ striedačku? Aby si ju nasral? Keď nebude chcieť dieťa, tak ti nepomôže ani psychológ, ani policajt, ani sudca. V tomto štáte nie. Pomôž si sám človeče, aj Boh ti pomôže.

simca06022011
23. sep 2025

@murko1234 dietau by som vysvetlila, ze ziadne zvierata mu nezomru, a neunesies ho.. nech sa ukludni aspon ako tak, ak chce, nech si zvierata teda prinesie so sebou. Matke by som povedala svoje, ci je v poriadku psychicky, ked strasi dieta. A samozrejme vsetko by som rovno riesila ako zeny pisu, cez kuratelu.

simca06022011
23. sep 2025

k psychologovi nech ide matka, alebo psychiatrovi.. deti zatazovat takymito vecami, kde su doslova vinni rodicia je uplny nezmysel, este chuda dieta si to odsedi po lekaroch a sedeniach ...

anonym_ced7af
23. sep 2025

Na súd si podaj zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti alebo nech je vyslovene len v jej starostlivosti, lebo osobne viem, že striedavá je na nič. V každom prípade v liste pre súd uveď, čo všetko ona stvára s tvojim synom a ďalej už len čakať.

murko1234
autor
23. sep 2025
@pribinak

Kontaktuj kuratelu. Mali by pozvať matku na pohovor

Toto ale bez právnika nezvladnes

@pribinak krátera to ma na háku kontaktoval som hu uz 2 x ked hu kontaktuje ja nic sa nedeje kontaktuje hu matka tak ma dobre ze nejdú zavrieť

pribinak
23. sep 2025
@murko1234

@pribinak krátera to ma na háku kontaktoval som hu uz 2 x ked hu kontaktuje ja nic sa nedeje kontaktuje hu matka tak ma dobre ze nejdú zavrieť

@murko1234 právnika musíš mat. Toto sám nedáš

Napísali sme ti to tu viacerí, tak si daj poradiť

cacianka
24. sep 2025
@pribinak

@murko1234 právnika musíš mat. Toto sám nedáš

Napísali sme ti to tu viacerí, tak si daj poradiť

@pribinak asi je jednoduchší, možno má nevhodné vyjadrovanie a správanie aj pred matkou a dieťaťom, viď jeho písanie 👎, takže naozaj právnik - nech mu to rozobratie zo všetkých strán a vysvetlí možnosti

murko1234
autor
25. sep 2025
@cacianka

@pribinak asi je jednoduchší, možno má nevhodné vyjadrovanie a správanie aj pred matkou a dieťaťom, viď jeho písanie 👎, takže naozaj právnik - nech mu to rozobratie zo všetkých strán a vysvetlí možnosti

@cacianka Milá pani, to, že tu človek rýchlo píše a má prácu, neznamená, že sa nevie vyjadrovať alebo písať. ☺️ Bez urážky – pýtal som sa na radu, nie na posudzovanie osobnosti. Právnika som už kontaktoval, no žiaľ, kým dieťa nechce, nepomôže ani právnik. Musí sa to riešiť cez psychológa a kurátora. Je to začarovaný kruh – kurátor sa odvoláva na vyjadrenie škôlky či školy, tie však nie sú povinné také stanovisko písať, a tak sa to dookola opakuje.

anonym_f9cd2c
25. sep 2025
@anonym_5b43c0

Ty do školy (otrasné chyby) a všetci traja k psychológovi, aby ste vedeli komunikovať pred dieťaťom a nezhadzovali jeden druhého, nepodrývali autoritu a hlavne nezastrašovali dieťa. Najmä malému ubližujete.

@anonym_5b43c0 sa ukľudni,má tam dve chyby,tak nemoralizuj🤕

anonym_5b43c0
25. sep 2025
@anonym_f9cd2c

@anonym_5b43c0 sa ukľudni,má tam dve chyby,tak nemoralizuj🤕

@anonym_f9cd2c dve? Dve hrúbky, si chcela povedať. Čiarky, dĺžne, mäkčene... Milión chýb.

cacianka
25. sep 2025
@murko1234

@cacianka Milá pani, to, že tu človek rýchlo píše a má prácu, neznamená, že sa nevie vyjadrovať alebo písať. ☺️ Bez urážky – pýtal som sa na radu, nie na posudzovanie osobnosti. Právnika som už kontaktoval, no žiaľ, kým dieťa nechce, nepomôže ani právnik. Musí sa to riešiť cez psychológa a kurátora. Je to začarovaný kruh – kurátor sa odvoláva na vyjadrenie škôlky či školy, tie však nie sú povinné také stanovisko písať, a tak sa to dookola opakuje.

@murko1234 keď chces dobré rady, napíš dobrý text, nepíš rýchlo..
Hu..

kvetinka_2
28. sep 2025

@murko1234 kontaktovala, by som kolíznu opatrovateľku...že, máte takéto podozrenie... Možno Vám pomôže.. Už ten rozvod/rozchod bol pre vaše dieťa, neskutočná zátaž na psychiku, ešte, keď sa do toho pridá... tak mi je až zle... Matka nemôže zabraňovať styk s dieťaťom...