icon

Riešenie dlhov partnera a ochrana majetku pred svadbou

6. feb 2024

ahojte,
moj muz je zo zahranicia, ma dlhy, asi okolo 15 000 e. Chcem logicky uz pred svadbou BSM, netusim ale co to je, ako to ovplyvni pripadne dedenie ak by sa muzovi nieco stalo, ako to prebieha, mam si ho vziat k notarovi a podpisat to bsm, ci ako?
alebo ja neviem este aj ako sa proste ochranit ucinne, tym ze manzel buduci ma dlhy a ja ich po pripadnom rozvode nechcem splacat? vsetko je mozne, rozvody existuju, takze pocitam aj s tym.
ako to osetrit ?
a co pripadne bsm znamena ? ja potom ale nemam narok na nic, co on nadobudne pocas manzelstva vsak ? kebyze on kupi byt, tak to nejde potom napolovicu vsak pri rozdelovani? neviem s cim potom ratat pri pripadnom rozvode. dakujem

Strana
z3
draik
9. feb 2024

@tiezjedna
V tom prípade pozvať na sobáš aj notára a spísať dohodu o vzniku BSM až k momentu zániku manželstva. Alebo ešte lepšie, ak jeden z manželov podniká, podať návrh na zrušenie BSM súdom.

hiro
9. feb 2024

@draik Aj ked je z tramtarie? Na dlh sa asi vztahuju zakony krajiny kde vznikol, ci?

tiezjedna
9. feb 2024

@hiro žiť plánujú na Bali, ona si tam chce otvoriť CK...

prasiatko30
9. feb 2024

@draik mna by len zaujimalo ako je to s tym bsm ked sa nebude brat so slovakom, nebudu sa brat na sk, nebudu byvat na sk - ako je mozne, ze sa bude aplikovat sk pravo na ich manzelstvo? Toto je to co mne sa az tak velmi nezda. Lebo v pripade rozvodu ak manzelia zili po celu dobu trvania manzelstva mimo sk - slovensky sud nie je kompetentny v otazke rozvodu, musia podavat o rozvod v mieste trvaleho bydliska. Teda aspon tak som tomu chapala ja

draik
9. feb 2024

@prasiatko30
Stačí, aby tu mali majetok resp. sa viedli konanie. Nie je vylúčené, aby príslušným bol slovenský súd. Možností je veľmi veľa, závisí od detailov.

tiezjedna
9. feb 2024

@prasiatko30 ak sa nebudú brať na SK, tak jej OL musí prejsť špeciálnou matrikou. S balijskym nevybaví vôbec nič.

prasiatko30
9. feb 2024

@draik ale oni nejdu mat nic na sk ako som porozumela, ona si ho chce zobrat a zabezpecit sa aby mali kazdy tp svoje - ak sa vyda s katalancom na pode spanielskeho velvyslanectva tak bsm im po uzavreti svadby automaticky nevznika . Konkretne v katalansku ak manzelia nepovedia inak tak kazdy ma to svoje - nadava sa tomu regimen de separacion de bienes.

prasiatko30
9. feb 2024

@tiezjedna ale vsak ju vobec nezaujima sk matrika v podstate

tiezjedna
9. feb 2024

@prasiatko30 ak chce byť vydatá aj v zmysle slovenských zákonov, tak ju zaujímať bude musieť, keďže má slovenské štátne občianstvo. Aj predom sú potreba určité právne úkony, bez ktorých ju tam neoddajú. Ona si to predstavuje strašne jednoducho...

autor
9. feb 2024

@draik áno čo bolo pred to bolo pred. ale čo ak manžel zoberie nejakú pôžičku poza môj chrbát počas manželstva už. Tak čo potom. Preto chcem bsm riešiť na svoju ochranu s notárom hneď po uzatvorení sobáša do pár dní

cacianka
11. feb 2024

Ty môžeš chcieť zúžiť BSM, ale ak ti to on nepodpíše si vieš kde
Prosím ťa, nebuď hlupák, konečne dospej a nevydávaj sa za nezodpovedného človeka , ktorého ani veľmi nemiluješ a hlavne mu nedôveruješ do budúcna. Zober konečne rozum do hrsti a neskac do sedačiek vedome. Už máš dosť rokov aby si sa správala uvedomelí a dospelo

Strana
z3