icon

Riešenie problému s vynútenou striedavou starostlivosťou o dieťa

29. sep 2025

Otec 8,5 mesacneho dietata si vynucuje striedavu starostlivost. Doslova sme od neho usli s dcerou a hned pisal ze si ju chce brat aj na tyzden, co teda aj urobil - ked mu ju nedam advokat tvrdi, ze mu ju mozu neodkladne zverit. Neplanovala som mu ju uz dat a podala som neodkladne na sud a prislo mi zamietnutie - teraz na mna tlaci ze chce opat a okamzite dieta. Dovod zamietnutia: ze na obvinenia nemam dokaz a ze to ze si ju berie napriek mojej ziadosti na tyzden ukazuje ze to do rozhodnutia sudu funguje - boli prilozene smsky a spravy z kurately ale vsetko bolo odignorovane. Ja som uplne zufala. Byvali je narcis ako vysity. Je nieco co by ste mi poradili do rozhodnutia sudu?

anonym_de2e84
29. sep 2025

Zase raz handrkovanie sa skrz dieta.. ale ved nech sa paci, pri plodeni ti asi ten narcis tiez drzal noz pod krkom?
Zeny, preco najskor nemyslite hlavou, ze ci je vhodny adept na otca? Manzel asi nie je, ale penazi jak flusu asi ma, preco by si inak ostavala doteraz..

Snad si aspon ine zeny rozmyslia ci sa nechaju zbuchnut narcisom, asoergerom ci inym charizmatickym psychopatom

autor
29. sep 2025
@simca06022011

@anonym_autor cize tebe neodkladne neschvalia ale otcovi samozrejme ano? vidis, jedine co ti ta pravnicka pomohla, je ze ked uz si raz dieta do striedavky dala, tak to otec zvlada a nie je problem ti bezodkladne schvalit. Ona by svoje dieta chlapovi na tyzden dala, nic ine ju nenapadlo?

@simca06022011 takze mam ist proti svojej pravnicke a nedat dieta? A tvrdit ze som mu ponukala a nesuhlasil s tym?

yayko
29. sep 2025
@anonym_autor

@simca06022011 takze mam ist proti svojej pravnicke a nedat dieta? A tvrdit ze som mu ponukala a nesuhlasil s tym?

@anonym_autor nejedna sa o súd v po? Tam som sa presne stretla s tým, že zverili 8m dieta do striedavky na 2-2 týždne, dokonca rodičia bývajú cca 250 km od seba. Neverila by som, keby som nevidela.

simca06022011
29. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máš si najst iného právnika alebo sa poradiť inde. Videla si niekedy niekde aby matka dávala par mesačne dieťa otcovi na striedačku bez súdu? Ja nie..

anonym_8d2982
29. sep 2025
@anonym_75894c

@anonym_4fcb00 tiež si myslím, že ide o ďalšiu z vymyslených tém, ktoré sa tu v poslednom čase množia ako huby po daždi

@anonym_75894c tiež si myslím a je to choré že sa takto nejaký ľudia zabávajú na komentároch ľudi, čo majú ochotu poradiť.

viera
30. sep 2025

Poznam pripad s tak malym dietatom…V prvom kojila,mal 5mesiacov,muz sa domahal striedavky,chcel jej uskodit a vziat dieta,mala dobru pravnicku.Skoncilo to tak ze v ziadnom pripade muz nedostal dieta k sebe domov ale musel chodit k nej domov, lebo kojenie,lebo bol malicky…v urcitom case sa mohol hrat pred nou,ist pokocikovat…atd.No po case to chlapca prestalo bavit a vy.al sa casom na nich.A poznam druhy pripad kedy mal 2roky chlapec,foter sa o jeho starostlivist byl ako lev cez sud.Matka sa urobila ze ho koji😀,ale nezabralo to.Bola vytycena striedavka a co prisiel den odovzdania maleho bol vzdy chory😀(mala doklad),nikdy neboli pritomny na mieste odovzdavania😀(matka,dieta)To dokazala urobit niekolko krat po sebe,on tam mohol nabehnut aj s policiou a nic😀…Bojovalo sa tam cca 1-1.5roka.Potom ked mal maly asi 3-3.5roka bola schopna mu ho zacat davat…Myslim ze to zavisi od pravnicky ako dobre sa vyzna….

alenka58
30. sep 2025

to je hrozné čo sa s tými deťmi robí, v tomto veku potrebujú kľud a nie s nimi zaobchádzať ako s handrovými bábikami

anonym_dad08a
30. sep 2025

@anonym_autor ak chceš byť svina podaj na políciu psychické tiranie ....dieta ti zveria ak chceš byť férové zena po rozchode budete si malu striedať a urobíte všetko preto aby to fungovalo.....proste keď si raz urobíš dieta s magori trpis celý zivot ....žiaľ je to tak......obrat sa na dobrého právnika zial ta financmw zruinuje ale dá sa dohodnúť aj na splátkach.

bluka2
30. sep 2025

V takychto veciach treba konzultovat vždy aspoň 2 právnikov, kľudne aj troch!

leo2019
30. sep 2025

Takto. Oni mu schváliť striedavku nemusia ani potom no do riadneho rozhodnutia maju rodicia rovnaké pravo na styk s dieťaťom. Súdy a zákony neurčuje od kedy je striedavka vhodná základným faktom je len to ze dieta nemôže byt v striedavej pokial je fyziologický závislé na matke to jest dojčenie. Pokiaľ ma otec vhodné podmienky a dokáže sa o dieta postarať tak nemôžeš nič. Jedine co môžeš je podať podnet na upsvar aby preverili ci ma pre dieta vsetko zabezpečené a samozrejme aj vhodné podmienky. Co sa týka jeho práce. Treba si uvedomiť ze na slovensku je obrovské množstvo matiek ktoré su samozivitelky a po materskej musia nastúpiť do práce a to dieta tiež je u starých rodicov alebo v jasliach. Takze to není nejaky extra argument. Takze ak chce otec s dietatom tyzden tak s tym nic neurobíš. Môžeš este podať odvolanie na to NO v ktorom ti prišlo rozhodnutie. A uvidíš.

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

Takto. Oni mu schváliť striedavku nemusia ani potom no do riadneho rozhodnutia maju rodicia rovnaké pravo na styk s dieťaťom. Súdy a zákony neurčuje od kedy je striedavka vhodná základným faktom je len to ze dieta nemôže byt v striedavej pokial je fyziologický závislé na matke to jest dojčenie. Pokiaľ ma otec vhodné podmienky a dokáže sa o dieta postarať tak nemôžeš nič. Jedine co môžeš je podať podnet na upsvar aby preverili ci ma pre dieta vsetko zabezpečené a samozrejme aj vhodné podmienky. Co sa týka jeho práce. Treba si uvedomiť ze na slovensku je obrovské množstvo matiek ktoré su samozivitelky a po materskej musia nastúpiť do práce a to dieta tiež je u starých rodicov alebo v jasliach. Takze to není nejaky extra argument. Takze ak chce otec s dietatom tyzden tak s tym nic neurobíš. Môžeš este podať odvolanie na to NO v ktorom ti prišlo rozhodnutie. A uvidíš.

@leo2019 nie je to argument? ze matka je doma na MD/RD a je s dietatom = a vlastne kvoli tomu je doma, ak nie je = tento benefit pada. A otec pracuje = tym padom s dietatom NIE JE. CIze podla vsetkeho ho niekomu dava...
nie nedala by som a otecko sa moze aj na mihalnice postavit, proste 8mesacne dieta potrebuje domvo, mamu, rezim, vela sa ucit a nie byt prehadzovane ako nejake mača. To dieta nemusi byt v nejakych jasliach, jeho mama je doma a vie sa starat.

leo2019
30. sep 2025
@simca06022011

@leo2019 nie je to argument? ze matka je doma na MD/RD a je s dietatom = a vlastne kvoli tomu je doma, ak nie je = tento benefit pada. A otec pracuje = tym padom s dietatom NIE JE. CIze podla vsetkeho ho niekomu dava...
nie nedala by som a otecko sa moze aj na mihalnice postavit, proste 8mesacne dieta potrebuje domvo, mamu, rezim, vela sa ucit a nie byt prehadzovane ako nejake mača. To dieta nemusi byt v nejakych jasliach, jeho mama je doma a vie sa starat.

@simca06022011 no ty by si sa mohla toez postaviť na obočie prídem s rozhodnutím a požiadam o NO a mohla by si sa aj na hlave točiť. Ak jej zamietli osobnú starostlivosť a nedá dieta otcovi môže bodat oznámenie na polícii za bránenie v styku. Urobia záznam dolozi ho k NO a bude zbytočný problém mat matka. To s tym macatom to je uz otrepana fráza. Ale mača napíš rozdiel ked dieta ide napríklad od piatku do nedele k otcovi a potom cez tyzden 2x na niekoľko hodín. A medzi tym ze je u otca od nedele do nedele. Tak kde to doeta sa viacej prehadzuje? MD jej uz konci ak uz neskončila. RD je možnosť nie nutnosť môže si nájsť prácu. Hovorím je kopec matiek ktoré hned po MD nastúpili do prace v iných krajinách ani nemáš taky benefit ze s dietatom 9 mesiacov to nehovorím ani o RD. Zvláštne minule tu bol opačný problém otec bol na MD a matka chcela dať dieta do jaslí s čím nesúhlasil a všetky mamičky ho zvozili pod zem ako si on predstavuje byť na MD a plne podporovali dat dieta do jaslí. Ech ako mamičky z modrého koníka vedia prevraciat strany :D ... a režim? Nakŕmiť bábo v urcity cas, dat ho späť v urcity cas a hrať sa s ním? Fu tak to je nieco co malo kto zvládne.

anonym_0dbe20
30. sep 2025
@leo2019

@simca06022011 no ty by si sa mohla toez postaviť na obočie prídem s rozhodnutím a požiadam o NO a mohla by si sa aj na hlave točiť. Ak jej zamietli osobnú starostlivosť a nedá dieta otcovi môže bodat oznámenie na polícii za bránenie v styku. Urobia záznam dolozi ho k NO a bude zbytočný problém mat matka. To s tym macatom to je uz otrepana fráza. Ale mača napíš rozdiel ked dieta ide napríklad od piatku do nedele k otcovi a potom cez tyzden 2x na niekoľko hodín. A medzi tym ze je u otca od nedele do nedele. Tak kde to doeta sa viacej prehadzuje? MD jej uz konci ak uz neskončila. RD je možnosť nie nutnosť môže si nájsť prácu. Hovorím je kopec matiek ktoré hned po MD nastúpili do prace v iných krajinách ani nemáš taky benefit ze s dietatom 9 mesiacov to nehovorím ani o RD. Zvláštne minule tu bol opačný problém otec bol na MD a matka chcela dať dieta do jaslí s čím nesúhlasil a všetky mamičky ho zvozili pod zem ako si on predstavuje byť na MD a plne podporovali dat dieta do jaslí. Ech ako mamičky z modrého koníka vedia prevraciat strany :D ... a režim? Nakŕmiť bábo v urcity cas, dat ho späť v urcity cas a hrať sa s ním? Fu tak to je nieco co malo kto zvládne.

@leo2019 ty sa staras sam o batola?

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

@leo2019 nedozil by si sa dalsieho rana :D ano aj take pripady ako ty su, nastastie moj chlap ma chrbtovu kost, vie co je to matka v zivote babatka a ani by ho takato sprostost nenapadla. PRETO je pre zenu najdolezitejsie nevybrat si svinu muza. TO su proste chlapci bud nezreli, alebo nechapavi = pre mna total odpad co toto urobia a kludne to vezmi ako urazku ked chces, ak miesto toho aby dieta bolo s mamou, bude v jasliach, tak nemas vsetko v poriadku v hlave. Ine je ked MUSI, ale popravde v jasliach som nestretla deti pod jeden rok, nikde a nikdy, mamy si to v mojom okoli vyriesili inak a to ja som pocas MD aj RD pracovala, ale moje dieta bolo so mnou a robila som z domu, neviem si predstavit chuda dieta tyzden bez matky, lebo otec si prepac za vyraz honi ego... aj ked isla do jasiel v cca 1,5r, choroby a vsetko rpeskakat, to male dieta proste potrebuje mamu a ako matka by som to psychicky ani nedla nechat niekomu napr. chore dieta nech sa "postara". JEdna vec je otca, nechat doma na par hodin a vecer prist domov k dietatu, ina je o dietati tyzden nevediet...
fakt nic ine ako expresivne vyjadrenia na adresu takychto chlapov ma nenapadnu... ine je vacsie dieta, 3+ rocne, ok ak sa to schvali, zariadi, viem kde bude s kym bude, je v skolke cez den = ok. ALE babatko ma byt s mamou ( ak to nie je fetacka, nejaky socialny pripad co sa nedokaze postarat o dieta) A nie nie je to otrepana fraza, dieta ma mat domov a nie byt prehadzovane hore dole a duplom ak ti rodicia maju uplne ine nazory na vsetko a robia si naprieky.

anonym_08594e
30. sep 2025
@danusskaaa

@matkahelka áno na Slovensku. V Žiline. Obaja rodičia súhlasili. Dieťa má teraz 13 a stále to tak funguje. Týždeň- Týždeň. Jedine prazdniny si dohaduju inak- podla dovolenky

@danusskaaa pred 13rokmi striedava pri 6 tyzdnovom? Neverim.

leo2019
30. sep 2025
@anonym_08594e

@danusskaaa pred 13rokmi striedava pri 6 tyzdnovom? Neverim.

@anonym_08594e 8,5 mesačne

natalka13
30. sep 2025
@leo2019

@anonym_08594e 8,5 mesačne

@leo2019 6 tyzdnove pise

leo2019
30. sep 2025
@anonym_0dbe20

@leo2019 ty sa staras sam o batola?

@anonym_0dbe20 ???? Máme syna a bol som s nim na MD takze viem. Viem co to je v noci stavať, viem co to je byt s chorým bábätkom, od bolesti bruška po vysoké teploty. Viem co je to učiť dieta na nočník a všetky veci po teraz 1 stupeň ZŠ.

leo2019
30. sep 2025
@simca06022011

@leo2019 nedozil by si sa dalsieho rana :D ano aj take pripady ako ty su, nastastie moj chlap ma chrbtovu kost, vie co je to matka v zivote babatka a ani by ho takato sprostost nenapadla. PRETO je pre zenu najdolezitejsie nevybrat si svinu muza. TO su proste chlapci bud nezreli, alebo nechapavi = pre mna total odpad co toto urobia a kludne to vezmi ako urazku ked chces, ak miesto toho aby dieta bolo s mamou, bude v jasliach, tak nemas vsetko v poriadku v hlave. Ine je ked MUSI, ale popravde v jasliach som nestretla deti pod jeden rok, nikde a nikdy, mamy si to v mojom okoli vyriesili inak a to ja som pocas MD aj RD pracovala, ale moje dieta bolo so mnou a robila som z domu, neviem si predstavit chuda dieta tyzden bez matky, lebo otec si prepac za vyraz honi ego... aj ked isla do jasiel v cca 1,5r, choroby a vsetko rpeskakat, to male dieta proste potrebuje mamu a ako matka by som to psychicky ani nedla nechat niekomu napr. chore dieta nech sa "postara". JEdna vec je otca, nechat doma na par hodin a vecer prist domov k dietatu, ina je o dietati tyzden nevediet...
fakt nic ine ako expresivne vyjadrenia na adresu takychto chlapov ma nenapadnu... ine je vacsie dieta, 3+ rocne, ok ak sa to schvali, zariadi, viem kde bude s kym bude, je v skolke cez den = ok. ALE babatko ma byt s mamou ( ak to nie je fetacka, nejaky socialny pripad co sa nedokaze postarat o dieta) A nie nie je to otrepana fraza, dieta ma mat domov a nie byt prehadzovane hore dole a duplom ak ti rodicia maju uplne ine nazory na vsetko a robia si naprieky.

@simca06022011 nedožil by som sa rána :D :D :D celkovo tvoje mentálne postoje ako k mužovi a otcovi su tak plytké ze s tebou by to bolo tak jednoduché aby som mal dieta v striedavke ze si to ani nedokážeš predstaviť. Nepoznám konkrétne tento prípad ale ak je to otec ktorý ozaj svoje dieta miluje tak nevidím problém. Co sa týka tvojich ďalších úplne zbytočných reci sa nejdem vyjadrovať lebo takéto úvahy a osočovanie niesu hodne dospelého jedinca.

anonym_0dbe20
30. sep 2025
@leo2019

@anonym_0dbe20 ???? Máme syna a bol som s nim na MD takze viem. Viem co to je v noci stavať, viem co to je byt s chorým bábätkom, od bolesti bruška po vysoké teploty. Viem co je to učiť dieta na nočník a všetky veci po teraz 1 stupeň ZŠ.

@leo2019 mame syna...cize ste manzelia predpokladam a zijete spolu.

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

@leo2019 cize s kludom anglicana by si ho zobral matke? a to rovnako sa pytam aj k tomu nezmyslu co si mne napisal.
S KLUDOM sa pozri na svoju zenu a povedz, ze keby ste sa rozviedli, prides a vezmes jej dieta. A ona s kldom ti povie, ze jasne moj drahy, od malicka mozes.. aj dva tyzdne, postriedame.
Taka je mentalne s tym vysporiadana :DD nevedela by kde jej dieta je, co robi, ako sa ma (tu autorka tiez nevie) a v pohodicke..

simca06022011
30. sep 2025
@simca06022011

@leo2019 cize s kludom anglicana by si ho zobral matke? a to rovnako sa pytam aj k tomu nezmyslu co si mne napisal.
S KLUDOM sa pozri na svoju zenu a povedz, ze keby ste sa rozviedli, prides a vezmes jej dieta. A ona s kldom ti povie, ze jasne moj drahy, od malicka mozes.. aj dva tyzdne, postriedame.
Taka je mentalne s tym vysporiadana :DD nevedela by kde jej dieta je, co robi, ako sa ma (tu autorka tiez nevie) a v pohodicke..

@simca06022011 este dodam, NIEKOLKOMESACNE DIETA. Lebo ak sa dohodnu, tak so striedavkou neskor ja napr problem nemam, aj ked si o tom myslim svoje.

leo2019
30. sep 2025
@anonym_0dbe20

@leo2019 mame syna...cize ste manzelia predpokladam a zijete spolu.

@anonym_0dbe20 nie nežijeme no nemení to na fakte ze ho mame spoločne. Dieta je oboch rodičov vždy bez ohľadu na to ci spolu žijú alebo nežijú.

leo2019
30. sep 2025
@simca06022011

@simca06022011 moj pripad...nas syn bolo vytúžené dieta od narodenia som sa o neho rovnako staral kazdy deň som bol s ním. Neviem si rovnako predstaviť nevidieť ho aj teraz je ten tyzden ťažký a neviem si ani predstaviť aby to bolo este dlhšie. Ak sa viem postarat nevidím problém. Si musíš uvedomiť ze dieta do 3 rokoch si vytvára citové väzby k obom rodičom preco by mal byt otec ten menej cenný. A teraz skúsim ináč. Týždeň nech je u oca a matka môže prísť za malým a potom opačne. Tu nejde len o to byt s tym dieťaťom ale aj o to sa postarat nech to doeta cíti ze je v bezpečí rovnako ako pri jednom aj pri druhom. A prečo by nemala vedieť. My s matkou si každé rano píšeme a kazdy vecer s malým poprípade ak treba aj s matkou voláme. Ak sa v priebehu dna niečo udeje zmení okamžite si dávame vedieť. A to tiež matka dávala NO a aj sa odvolala.

leo2019
30. sep 2025
@natalka13

@leo2019 6 tyzdnove pise

@natalka13 prvá veta. Otec 8,5 mesačného....

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

@simca06022011 moj pripad...nas syn bolo vytúžené dieta od narodenia som sa o neho rovnako staral kazdy deň som bol s ním. Neviem si rovnako predstaviť nevidieť ho aj teraz je ten tyzden ťažký a neviem si ani predstaviť aby to bolo este dlhšie. Ak sa viem postarat nevidím problém. Si musíš uvedomiť ze dieta do 3 rokoch si vytvára citové väzby k obom rodičom preco by mal byt otec ten menej cenný. A teraz skúsim ináč. Týždeň nech je u oca a matka môže prísť za malým a potom opačne. Tu nejde len o to byt s tym dieťaťom ale aj o to sa postarat nech to doeta cíti ze je v bezpečí rovnako ako pri jednom aj pri druhom. A prečo by nemala vedieť. My s matkou si každé rano píšeme a kazdy vecer s malým poprípade ak treba aj s matkou voláme. Ak sa v priebehu dna niečo udeje zmení okamžite si dávame vedieť. A to tiež matka dávala NO a aj sa odvolala.

@leo2019 ja som sa pytala, na jasnu otazku a nie bachorky... POZRI sa na svoju zenu a povedz ze ak by ste sa rozviedli, vezmes jej dieta.
A samozrejme, kedze musis pracovat, hodis ho na ten cas do jasli. Albeo babke, tetke... Ale to je ina vec.

simca06022011
30. sep 2025
@leo2019

@natalka13 prvá veta. Otec 8,5 mesačného....

@leo2019 reagovala tak ako aj vela inych na prispievatelku, ktora pise o 6 tyzdnovom v striedavke, precitaj si.

leo2019
30. sep 2025
@simca06022011

@leo2019 ja som sa pytala, na jasnu otazku a nie bachorky... POZRI sa na svoju zenu a povedz ze ak by ste sa rozviedli, vezmes jej dieta.
A samozrejme, kedze musis pracovat, hodis ho na ten cas do jasli. Albeo babke, tetke... Ale to je ina vec.

@simca06022011 my sme rozvedený. A ano siel by som ale nie na tyzden a tyzden su aj iné modeli 4+4 alebo 5 a 9 dní a ako len chceš. A neviem o com tu chceš točiť 99% matiek nechce deti do striedavej. A je jedno ci dieta ma 8,5 mesiaca alebo 8,5 roka. Naše bolo od niekoľkých mesiacoch na mliecku.cize vsetko co vedela mamina vedel som aj ja. Takze aky problém by bol? Žiaden, druha stránka veci je zariadiť si zvyšok tak aby dieta nebolo obmedzovane.

zuzanka.zuzu
30. sep 2025

@leo2019 ty smradíš v každej téme kde matka žiada pomoc s dieťaťom pred psychopatom. úplne si sa v nich našiel 🙈

leo2019
30. sep 2025
@zuzanka.zuzu

@leo2019 ty smradíš v každej téme kde matka žiada pomoc s dieťaťom pred psychopatom. úplne si sa v nich našiel 🙈

@zuzanka.zuzu stolkujes ma :D . Neporadil som nic zlé. Je lepšia rada otcovi brániť v styku? Alebo nájsť kompromis? Odkiaľ vieš ze je on psychopat? Jediný ktorí tú smradia su len mamičky ktoré tu sa bijú do hrude ako by ani za boha nedali dieta otcovi.