Rodičovský príspevok a jeho vymáhanie

alexia27
12. júl 2014

Ako možem postupovat ak mam predbežným opatrenim zverene dieťa,a pred rozvodom,ale rodičovsky prispevok s rodinnými prídavkami nam nechce manžel dat,,,,a na moj učet to príde až další mesiac ,,,čo ak nam to teraz nebude chciet dat tento mesiac ,ako možem postupovat ?dalej neplati ani vyživne určene sudom ani neprispieva nič...a nedodržiava ani styk s maloletým ako určil súd...dakujem

kaktusik007
12. júl 2014

vesele.
ako nedodrziava styk s maloletym? je to jeho PRAVO si ho zobrat ked moze, nie povinnost... ak sa domaha inokedy, ako urcil sud, tak mu ho samozrejme nedal.

co sa tyka RP -- smola. Smola v tom, ze pracovnicka uradu musi RP tvojmu manzelovi ODNAT - tam su lehoty a zial ma pravo sa aj odvolat a tym to natiahnut...

ak neplati sudom urcene vyzivne - smola tiez. Neposles predsa exekuciu na vlastneho manzela - to je kontraproduktivne. Ak nema nahodou nejaky majetok iba v jeho vylucnom vlastnictve -- ALEBO ak vy v BSM nevlastnite ziaden majetok --- potom na neho exekuciu posli (ak ma vylucne vlastnictvo, tak si over, aby exekuovali toto, a nie majetok spadajuci do BSM).

Toto je proste hlucha diera. Manzelia su si rovni, znasaju vsetko spolocne a nerozdielne a tesne predrozvodove situacie ohladne zivobytia zakon proste zial neriesi. Iba vyzivnym.

Este mas moznost podat navrh na vyzivne na manzelku - ak toto poriesene este nemas. Inak fakt nic.