icon

Rozchod pri dvojičkách

cica257
4. jan 2016

Ahojte, som matkou 15 mesačných dvojičiek a priateľ sa rozhodol že sa rozídeme. Na čo všetko mám nárok a čo všetko môžem žiadať keďže nemám ani peniaze na 2 nájmy dopredu aby som mohla hľadať pre seba a deti podnájom ? Poraďte prosím.

pribinak
4. jan 2016

Mas nárok na vyzivne od priateľa

andrej001
4. jan 2016

Charakter ten tvoj priatel... hmmm... skoda slov... mas narok na vyzivne na deti a na prispevok na vyzivu nevydatej matky ci ako sa tomu hovori... neviem presnu formulaciu...

mia018
4. jan 2016

čo najskôr za sociálnou kurátorkou ktorá bude na súde zastupovať vaše deti, s ňou spíšeš návrh na výživné a styk /výživné sa začína rátať odo dňa podania tak moc neotáľaj/ a zároveň si doma spíš návrh na výživné na slobodnú matku, tuším treba aj kolok to nie som si istá a poslať na súd

guinevre
4. jan 2016

@andrej001 Jak vies preco sa rozchadzaju, ved o tom nic nepisala?

guinevre
4. jan 2016

@cica257 Mas narok na vyzivne na seba (ale este iba nasledovnych 9 mesiacov), a vyzivne na deti. Ked ste zobrati, tak ta nemoze len tak vyhodit z bytu/domu. Ste zobrati? Zijete v spolocnom ci v jeho byte?

andrej001
4. jan 2016

@guinevre neviem preco sa rozchadzaju a ani som nepatral po dovode... len mi nejako hlava neberie ze niekto sa dokaze rozhodnut ze opusti zenu s dvomi malymi detmi... ved tie deti priviedli na svet z lasky a mali by tu byt pre nich... da sa nieco take len tak vymazat zo zivota a z mysle a len tak sa rozhodnut ze uz pre cloveka nic neznamenaju??? Co je dolezitejsie??? Nepochopim...

guinevre
4. jan 2016

@andrej001 Ved ked sa rozvadzaju neznamena, ze rodicia mazu deti zo zivota, a ze pre nich nic nenzamenaju. Je tu furt nenormalne vela mudrlantov co musia "oplut" niekoho koho ani nepoznaju, a to len na zaklade, ze niekto koho tiez nepoznaju nieco tu napise, a boh vie co je pravda, takze trosku racionality a trosku menej bezdovodneho odsudzovania a nadavania by bolo ovela konstruktivnejsie pre tento forum.

andrej001
5. jan 2016

@guinevre zase mi vkladas do ust slova ktore som nepovedal... ja som nepovedal ze mazu deti zo zivota... povedal som ze nerozumiem tomu ze cca rok a pol dozadu privedu na svet deti z lasky a zrazu sa niekto rozhodne ze to vsetko opusti... a nemam pocit ze partnerovi nejako velmi na nich zalezi ked sa tu riesia otazky byvania a financnych narokov...

sasa1310
5. jan 2016

@cica257 a načo by si chcela mať nárok? my sa máme skladať na to, že ty nevyžiješ? Veď nech sa o vás postará stvoriteľ tvojich detí.

andrej001
5. jan 2016

@sasa1310 neber to az tak tragicky... nikto od teba neziadal aby si sa na nieco skladala... chcela iba radu ako ma postupovat dalej a na co ma narok vo svojej situacii... ziadala nieco zvlastne??? nemam ten pocit... tak naco ta tvrda kritika??? 😉

sasa1310
5. jan 2016

@andrej001 neberiem to tragicky vôbec, len mi príde divné, že keď sa dvaja rozvedú, tak prvé čo je si niekto spomenie na štát. Veď tie deti neprišli o otca. Otec sa bude musieť o ne postarať stále. Tým smerom sa treba zaberať, nech platí tak, aby vyžila