Rozvedú nás, keď manželka nepríde na pojednávanie?

pytamsa
20. jan 2014

Ahojte, som tu nový. Chcem sa opýtať. Chcem sa rozviesť, nakoľko s manželkou sme sa brali len kvôli dieťaťu, ktoré už bolo na ceste. Pred svadbou sme sa hádali dosť často. Vzali sme sa pred dvoma rokmi. Za tieto dve roky sme si žili každí svoj život. Ona u mňa. Ona nemá nikoho a ja tiež. Len už to proste nechcem ťahať iba kvôli dieťaťu. Chcem aby si našla niekoho a ja tiež lebo medzi nami to už nie je možné. Ja určite nechcem. Dcérku chcem dať do starostlivosti jej, nakoľko nemám problém si ju vziať k sebe ale ona mi ju aj tak nedá. A zase je dcérka ešte malá. Postarať by som sa vedel ale nedá mi ju, čo ma aj mrzí. Len si myslím, že keď už podám papier na rozvod, tak aspoň malú jej dám do opatery aby nerobila problémy. Chcem sa spýtať: Ak mi jasne dala najavo, že na súd nepríde, rozvedú nás? Ako to bude dlho trvať? Bude sa to odročovať nejak viackrát? My už od svadby spolu nespíme (sexuálny život žiaden), iba v jednej posteli a to tak, že keďja prídem z práce domov, ona už spí a ráno skôr odchádzam z domu do práce opäť. Zdržiavam sa mimo domova aby som s ňou nemusel prehovoriť. Bavíme sa iba ohľadom malej. Je chorobne žiarlivá a z celého roka je u mňa cca polrok lebo ten druhý býva doma (napr. mesiac u nej a 2 mes. u mňa a naopak...) Býva mimo Bratislavy (ja v BA) a ona 70 km od BA (má domov). Všetci vedeli, že sa beriem kvôli malej. Ja som už od začiatku nechcel, chcel som normálne ako mnoho páry, Aby malá mala moje priezvisko a ideme ďalej. No jej rodina tlačila do svadby a boli vyhrážky atď ale to je na dlho... Ja chcem už začať nový život bez nej. Malú veľmi ľúbim ale to dieťa keď vyrastie pochopí časom, že nám to nefunguje. Tak by som bol radšej ak by si niekoho našla a ja tiež časom. Nebaví ma to takto. Len sa chcem spýtať, či stačí podať tieto fakty: nespíme spolu od svadby, nebývame v podstate už spolu, nerozumiem si s ňou a že dieťa chcem dať jej do opatery a budem platiť výživné aké určí súd. Malú chcem vídať čo najviac. Môžu nás NEROZVIESŤ na základe toho, že ona nechce dôjsť na rozvodové konanie? Ako to potom bude dlho prebiehať? Ja sa nikam neponáhľam, nemám nikoho. Len ma to už takto nebaví a chcem aby sme začali obaja svoj vlastný život.

mima4
20. jan 2014

@pytamsa

☹ vy dvaja ste fakt nesvojpravni ludia... Načo si s ňou spal a bral si ju ako ženu, ked si ju nemiloval celym srdcom?!!
Zničil si život vlastnemu dieťaťu...

satanka1
20. jan 2014

@pytamsa mozu vas rozviest aj ked tam ona nebude.v tych papieroch aj navrhni vysku vyzivneho.treba tam aj napisat kedy ste sa brali,pod akym supisnym cislom je manz.zapisane
..vsetko je na sobasnom liste.treba tam aj napisat to,co si napisal sem,ze ste sa brali kvoli babetku a ze jej rodina na tom trvala.

pytamsa
autor
20. jan 2014

@mima4 Chodili sme spolu 4roky. Neboli sme 100% rozhodnutí pre dieťa. Keď s tým prišla, že je v tom, myslel som si že sa zmení. Sme svojprávni 😉 Len proste dosť sa zmenila od svadby. Myslela si, že mi dá guľu na nohu. Nemohol som zrazu chodiť vôbec nikam von. Rovno z práce domov a z domu do práce. Stihačkovala... Vypisovala hore dole kolegyniam, aj mojim dlhodobým kamarátkam aj kamarátom či sa nehanbia zájsť na kávu keď mám sedieť doma (z práce som cestou sa zastavil na pivo podotýkam jedno aj to nealkoholické nakoľko som šofér) a hneď domov ale aj to jej prekážalo 😠 ... Robila zo mňa úplného debila pred ostatnými... Proste je toho veľa... Nikdy som jej nedovolil pracovať, vždy pri mne mala čo chcela... Len už som si uvedomil že dosť bolo... Veľmi sa zmenila a skúšal som sa s ňou aj rozprávať ale nedá sa. Je tvrdohlavá. Ale prečo toto riešiš?... Pýtam sa, či nás rozvedú aj keď nepríde? 😖

pytamsa
autor
20. jan 2014

@satanka1 ďakujem za radu

mima4
20. jan 2014

@pytamsa
počúvaj, bud chlapom, skutočným mužom a hladaj manželského poradcu pre vás!!! Ak ti zalezi na tvojom dietati, spravaj sa ako dospely muz!! Ak vezmes dietatu rodinu, velmi mu ublizis.. polovica slovenskeho naroda su emocionalne postihnutí ludia... Rozhodni sa milovat svoju zenu a ver ze to dokazes!

pytamsa
autor
20. jan 2014

@mima4 Prepáč, je to dobré takto žiť proti svojej vôli keď si dvaja ľudia už nerozumejú? Videl som to na mojich rodičoch, že ostali len kvôli mne a sestre spolu a nikdy im to neklapalo. Aj tak si robili každí svoje... Mňa to bolelo, že je to tak na oko iba kvôli nám. Nechcem aby toto zažila moja malá. Prv treba zažiť. A chlap som. Chcem to riešiť takto celkom normálne a nie nájsť si milenku a uspokojovať sa niekde pomimo domova. Na toto sa nedám. A tu už manželská poradňa ani nepomôže. Ona sama sa ma pýta kedy už dám papier na rozvod a pritom keď poviem že onedlho tak odvrkne tým, že ona nepríde aj tak. Tak neviem neviem. Nie som ten typ človeka, ktorý sa nechá ťahať za nos... Už ma ani nepriťahuje... ☹

jarmillka
20. jan 2014

@mima4 ??? rozhodni sa milovat svoju ženu ??? hm...o takom niečom sa da len tak rozhodnút? 😕 Detom v niektorých prípadoch viac ubližuje žit v nefunkčnych rodinach plnych hadok,kriku,napatia a nervozity...

hradnapani
20. jan 2014

@pytamsa ak sa ona skutocne nechce rozviest, tak na ten sud sa dostavi, pretoze bude mat ovela vacsie sance zdrziavat, ziadat dokazovanie, svedkov, nesuhlasit, odvolavat sa atd... moze sa to vliect roky. V rodine mame vlecuci sa dlhorocny rozvod len preto, ze manzelka sa rozviest nechce (a to deti maju uz davno odrastene).
Ak je pravda to, co sa pise vyssie (ze ak a nedostavi, tak vas rozvedu - sice o tom pochybujem, lebo je tam dieta), tak by bolo pre teba asi naozaj vyhrou, keby tam neprisla.

pytamsa
autor
20. jan 2014

@hradnapani ďakujem za odpoveď.

tajomna21
20. jan 2014

@pytamsa mozno ta len natahuje, ze nepride na pojednavanie, lebo neveri tomu, ze das naozaj ziadost o rozvod .... v kazdom pripade by sud mohol rozhodnut aj v jej nepritomnosti, .. tu mas pekne poradene od pravnika :
http://nanicmama.sme.sk/pravna-poradna/rozvod-v...

saurian
20. jan 2014

@pytamsa
je mozny rozvod, aj ked sa jeden na sud nedostavi. trva to vsak potom dlhsie, ale mozne to je. aj ked sa dostavi, ale bude chciet "natahovat", moze to byt aj par rokov. rozvod sam o sebe nie je nic prijemne, ale tahsie vacsinou byva to vsetko "okolo".
neviem, ci som pochopila spravne - ona sa rozvadzat nechce. tak ci onak, treba sa s nou o tom porozpravat, alebo aspon jej to povedat nech ta vypocuje. priprav sa na to. povedz urcite ze si rozhodnuty, ze uz ides robit kroky. povedz, ako to vidis dalej s vychovou a starostlivostou o malu. vies, je mozne kedze takto zijete uz dlhsie, ze ani neveri ze das o rozvod. samozrejme rozpravaj rozumne, s kludom, nech ta aspon vypocuje. musi jej to prejst hlavou. ak je aspon trochu rozumna, po premysleni mozno pride na to, ze bude lepsie ked budete mat medzi sebou rozumnu komunikaciu a dohodu, a pomohlo by vam to aj konania na sude o rozvode a zvereni dietata.

luba28
21. jan 2014

@pytamsa neboj rozvedu vas,..ja som to mala s ex,ktory sa nedostavil a ani postu nepreberal,....aj toto uved do navrhu,ze sama odmieta prist na sud a mozu ju dat predviest a oznacit to ako umyselne pohrdanie sudom,pokial sa neospravedlni....nas rozvadzali na 2x a trvalo to rok,.....

seemani
21. jan 2014

@mima4 toto nemyslíš vážne čo píšeš...sa zobuď...

satanka1
21. jan 2014

@pytamsa mna na 1.x nerozviedli-papiere som podavala ja-boli sme dohodnuti na rozvode a tam zacal strajkovat,ze manz.poradna a tak a sudkyna vyslovene cakala ci budem suhlasit
Tvrdila som,ze sa chcem rozviest,nakoniec som suhlasila.aj tak to bolo prd platne.do roka sme boli rozvedeni.A aj ja som sa rozvadzala hlavne kvoli detom.aby v takom vztahu nevyrastali
Teraz mam uzasneho manzela a nikdy som neolutovala svoje rozhodnutie a to som ako veriaca bola vzdy proti rozvodom

ultra
21. jan 2014

@mima4 chalan sa slusne chce poradit - tak mu slusne odpovedz..tvoje kazania su trapne a nemiestne. Ze znicil zivot svojmu idetatu ????? Ako pise dceru miluje az tak ze nechce robit problem s vychovou pretoze to niekam nepovedie a dcere tym viac ublizi ako pomoze.

Len mu naloz....ulav si... ked ti to pomoze. Cenim si ze sem prisiel a poziadal o radu a drzim mu palce.

mima4
21. jan 2014

@ultra
mne pomoze?
vidim, ze ste obaja sebci, vidite len seba... načo sa dotykate zeny, hladkate ju, travite s nou cas a hovorite jej ze ju mate radi, ked to nemyslite vazne a nemate zaujem s nou budovat vztah na cely zivot??!!!!
Ste len dosledkom zlyhania vasich otcov... ktori z vas nespravili muzov, ale nedozretych citovych mrzakov...
A just si to napisem!!!

Dieta potrebuje fungovat v zdravej a normalnej rodine, kde sa dvaja lubia, kde ma istotu .. a za to, či taká rodina je alebo nie je nesu zodpovednost obaja!!

ultra
21. jan 2014

@mima4 mila mima ja som stasne zenaty a mam dceru tak o com tocis. Vidiet ze si zakomplexovana zena ktora si potrebuje kopnut do muza. Moj otec s mojou matkou ziju stasne v manzelstve uz 45 rokov .

Ale prezradim ti jedno tajomstvo - prisne tajne. Na vztach treba dvoch. Dieta hlavne potrebuje fungovat tam kde niesu hadky a tam kde chyba laska nebude vyrastat v pohode. Tvoje rady su NAD ZLATO.

A just este odpis !!!! - nech sa zasmejem.

mima4
21. jan 2014

@jarmillka
ale laska je rozhodnutie. Najprv je zamilovanost, chodenie, spoznavanie a potom sa človek rozhodne, že bude niekoho milovať. To nie su sračky z červenej knižnice, či telenovely...

mima4
21. jan 2014

@ultra vidim, ze argumenty nemas, tak pises "zakomplexovana zena" 😉

Laska nechyba tam, kde ju chcu ludia mat. Vztah totiz je proces budovania na cely zivot. Len dnes kazdy vidi iba sam seba a potom aj tak spolocnost vyzera.

ultra
21. jan 2014

ake mam mat argumenty - vsetky argumenty proti tebe si napisala sama - precitaj si vsetky tvoje prispevky a zopakuj ako si mu poradila na jeho otazku ?

PRECITAJ SI CO PISES - AJ DVA KRAT - mozno to pomoze. (a mozno ani nie)

tajomna21
21. jan 2014

@mima4 sorry, ale tvoje prispevky su riadne sracky ... ine ti radsej ani nebudem pisat ....

mima4
21. jan 2014

@ultra
reagovala som na to preto tak, ze mi je velmi luto toho dietata, že nebude zit v kompletnej a milujucej rodine, lebo jeho rodicia su nezreli ludia vidiaci iba svoje zaujmy.
Rodinu nenahradi nič..ani výlety, drahe hračky, dobré školy, rozmaznávanie,... a pristupovať k manzelstvu tak lezerne, to je smutne.
4 roky chodit a nemat naporiadku vztah, svoje city... ☹

mima4
21. jan 2014

@tajomna21 opat, nemas argumenty, ides cestou hodnotenia prispevkov..

ultra
21. jan 2014

Takze radsej nech vyrasta v rodie kde manzel od zaciatku nemiluje svoju manzelku (otvorene to priznava)- manzelka samozrejme s toho nadsena nieje (kotra by bola) a on samozrejme robi prieky manzelke, dceru miluje avsak neskor aj dcera sa stane sucast taktiky jednej alebo druhej strany, Neskor kde nieje laska zacnu hadky aj pred dietatom , nervozita, frustracia, ine vztahy ....... myslim si ze kazdy kto tym presiel - uzna ze lepsi je rozvod ako zitie vo vztahu ktory nefunguje a ani nema nadej na fungovanie (co vidiet zo slov dotazovatela) - je to lepsie aj pre oboch rodicov a urcite je to lepsie aj pre malu princeznu. Matka bude mat nadej ze si najde novy fugujuci vztah (hoci si to mozno teraz nepripusta) a hlavne dieta nebude vyrastat v rodine plnej hadok a ignoracie pretoze to dieta to vnima.

mima4
21. jan 2014

@ultra to či sa hádas s niekym je tvoje rozhodnutie. Taktiez aj to, ako k človeku pristupujes, ako s ním riešiš konflikty. Ked su dvaja zreli ludia, vedia k tymto veciam pristupovat aj zrelo, lebo si uvedomuju, ze toto uz nie je o mne, o mojom egu, ale ze mam rodinu, deti, zodpovednost...
Hádky, skriekanice, spory, robenie si naschval je spravanie deti vskolke, kde sa prirodzene aj takto funguje osobnost dietata... vynucuje si veci pre seba.. ale nie je to spravanie alebo nemalo by to byt spravanie a fungovanie človeka, ktory DOBROVOLNE vstupuje do manzelstva.
Človek sa musi naucit ovladat seba, svoje emocie, svoj hnev, mat kontrolu nad svojim pristupom k tym druhym, ucit sa riesit konflikty, spory, nedorozumenia... ak to nevie a ani nema zaujem ucit sa to, nech si čuši za kompom na PC hrach 😉

ultra
21. jan 2014

mima4 ale zivot nieje krasna rozpravkova kniha. Je pekne co pises a viem to aj ja ale Chalan prisiel a slusne sa spytal na radu - tvoja reakcia -prezeniem - HALZEL JEDEN. ZNICIL SI ZIVOT DIETATU

petraxy6
21. jan 2014

@mima4 prepáč, ja som za udržanie manželstva a podobných vecí, ale z autorovho príspevku je jasné, že tam nie je a myslím že nikdy ani nebola čistá láska oboch strán. Tu dieťaťu pomôže fakt len rozvod. Veď @pytamsa pekne napísal, že nebude robiť prieky a chce aby jeho žena bola šťastná s niekým iným...

mima4
21. jan 2014

@petraxy6
chapem, čo si napisala, len ja mam pocit, ze im ani nenapadlo niečo robiť so vzťahom, že si absolutne neuvedomili vaznost vstupu do manzelstva a to, že majú spolu dieťa. Ale od začiatku manzelstva funguju nezdravo. Mne je luto len toho dietata.

petraxy6
21. jan 2014

@mima4 lepšie teraz ako potom. Mne príde zbytočné posielať ho na terapie a zachrániť už aj tak nefungujúci vzťah. škodili by sebe a maličkej...a ako vidíš otec tú malú miluje, tak aj to je vždy viac ako žiť v stresujúcej rodine večne sa hádajúcej 😝

mima4
21. jan 2014

@ultra priznam sa, nechala som sa vytočiť ( @pytamsa sorry) . Asi stale neviem pochopit, ako vobec mozu taki ludia uzatvarat manzelstva, mat rodiny... ked su uplne nezreli.