Rozvod a financie

janajajka
31. dec 2021

Ahojte, podala som ziadost o rozvod, lebo manzel si nasiel milenku a nechcel sa jej vzdat. S rozvodom som zmierena, myslim, ze to je najlepsie riesenie nasej situacie, kedze k nemu uz nic po tom, co spravil, necitim. Problemom su ale financie, nakolko pomerne dost financii ma manzel v hotovosti a nemam ku nim pristup. Oznamil mi, ze na tieto peniaze mam zabudnut, ze z nich nedostanem ani jeden cent. Nejake peniaze mam nasetrene aj ja ale len na ucte, no tieto spadaju do BSM, a teda budem sa musiet o ne s manzelom podelit.
Vie mi prosim niekto poradit, co mam spravit, aby som sa nemusela delit o peniaze, ktore mam na ucte, ked moj manzel so mnou takto vybabral?
Dakujem za rady.

ovaaa
31. dec 2021

Ak máte deti tak dať na účet deťom, prípadne vybrať, veď ste stále manželia.

liljana
31. dec 2021

Tak ako on. Vybrat z uctu. Do delenia majetku idu peniaze, ktore sa ku dnu rozvodu nachadzaju na ucte, nie tie co tam boli pred mesiacom.

sisa_s
31. dec 2021

Odkial ma manzel peniaze v hotovosti? Nieco, co je dokazatelne?

adamol
31. dec 2021

@janajajka výber si všetky peniaze zo spoločného účtu a hotovo. Takisto som to spravila aj ja, tiež som riešila podobný problém. Všetko som z účtu zobrala a bez problémov. Teda až na jeho keci, ale to ma nezaujíma.

dadis
31. dec 2021

Moj ex takto vybral vsetky nase spolocne uspory 😅 Pre mna to je nemyslitelne a nemoralne. Ale kazdy nech robi, ako uzna za vhodne.
@adamol

romea
31. dec 2021

@janajajka ak vieš ze ma vlastne peniaze a vôbec ti z nich nechce dať polku, keďže BSM trvá kým nadobudne rozvod právoplatnosť, vybrala by som zo spoločného účtu, jak sa zachoval on tak aj ja

janinah
31. dec 2021

Ries to s právnikom

romea
31. dec 2021

@janinah pokiaľ nebudú rozvedený, tak právnik jej v tomto nepomôže, on rieši bsm až po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia súdu o rozvode, teraz to riešim, minulý týždeň som podávala žalobu kvôli bsm

janajajka
autor
31. dec 2021

@adamol a to mozem z uctu len tak vybrat 20.000 a nic sa nestane? to nebude potrebne nejak vydokladovat ako som ich minula? ak mam dobre info tak by som to mala vediet vydokladovat. Len ide o to, ze on si to vyberal uz davnejsie, s tym ze som o tom vedela a bola to zelezna rezerva..
@dadis to vazne? 😒 a ako si tuto situaciu riesila ty?

dadis
31. dec 2021

@janajajka Neriesila. Este nie sme rozvedeni. A kedze sa rozvod taha uz 2,5r, tak toto uz asi nikto nebude riesit. Ale kazdy nech si zije so svojou vinou. Peniaze boli aj budu ..

natalienka12
31. dec 2021

@janajajka A co by sa malo stat? Vsak vyberies peniaze, ktore su tvoje.

matabb73
31. dec 2021

Nemáš niekoho z rodiny komu môžeš dôverovať? Mama, sestra. Ja som previedla pred rozvodom peniaze na účet sestre a po vysporiadaní BSM mi ich vrátila. Keby to chcel riešiť, tvrdila by som, že to bola pôžička, ktorú som vrátila. Ja mám sestru, ktorej mozem veriť.

martul
31. dec 2021

@janajajka nič netreba. Veď sú to tvoje peniaze komu máš dokazovať načo sú ti. Ja som pred mesiacom vybrala naraz 30 tis.a nikto ani slovo sa nepýtal.

adamol
31. dec 2021

@janajajka aké dokladovanie ? Vôbec, ak je to spoločný účet oni nemajú čo riešiť prečo ich vyberáš ty a nie manžel / priateľ. Držím palce do budúcna, chce to veľa síl a nepo.rat sa z jeho rečí. Chlapi boli aj budú, nájdeš lepšieho 🤗

adamol
31. dec 2021

@dadis pre mňa to teda nemysliteľné a nemorálne nie je. Keď ťa chce niekto z ničoho nič vyhodiť zo spoločného bývania nehovoriac o iných okolnostiach tak ver mi že je treba myslieť aj na seba. Asi si si neodžila to čo ja. Vopred bol o tom oboznámený, neokradla som ho, ešte mu veľa iných a podstatnejších veci ostalo. Ale to by bolo na dlho. Netreba sa nechať v takýchto situáciách vystrašiť a zatlačiť do kúta, to chlapi radi. Nehovorím že ženy nie, ale to nie je moja skúsenosť.

janajajka
autor
31. dec 2021

@adamol no uplne spolocny ucet to nie je lebo sme mali a este aj mame oddelene financie, ale samozrejme to neznamena ze nespadaju do BSM.

misinka20
31. dec 2021

@janajajka Vyber celý účet a na súde povieš, že si to minula na zabezpecenie potrieb do rozvodu... Môj ex tak stopil 30 000 €, nik sa na ne nepýtal a už som ich nikdy nevidela... Ked je on hajzel buď aj ty!

dadis
1. jan 2022

@adamol Prezila som si toho bohuzial viac nez len tieto peniaze.

janajajka
autor
1. jan 2022

@dadis veď aj ja si hovorim, ze peniaze boli a budu len mi to pride dost nespravodlive. Rozvadzame sa kvoli tomu co spravil a za to ze mu nechcem tolerovat milenku tak ma este pripravi o peniaze. Zarabam dost, cize nemam problem si nasetrit aj ked v momentalnej situacii setrit nema vyznam - nebudem setrit na to, aby som mu ja vyplacala peniaze ked sa takto zachoval.

dadis
1. jan 2022

@janajajka Nebudem ti kazat. Sama mam problem ten rozvod ustat s "cistym stitom" a bez hnevu. Viem, ake tazke je nevracat udery spat.

janajajka
autor
2. jan 2022

V ramci rodinneho stretnutia sa mi podarilo rozpravat sa s pravnickou (nema zameranie na tuto oblast) a ta mi povedala, ze podla nej ak to manzel napadne budem musiet vydaje zdokladovat. Odporucila mi ist na nejaku exoticku dovolenku - super v tychto casoch a dovolenku za 20 tisic? 🙂 Aj ked by sa to dalo rozdelit na viac dovoleniek kedze rozvod nejaky cas potrva, ale aj tak mi to nepride ako najlepsie riesenie. Okrem toho stale rozmyslam nad tym, ze co ak si to nakoniec manzel rozmysli a rozhodne sa podelit o tie peniaze, ktore ma a ja zatial moje miniem?

janajajka
autor
2. jan 2022

@dadis co tym myslis s "cistym stitom"? Bez emocii a teda aj hnevu zrejme nebol ziadny rozvod...

lienka.7
2. jan 2022

@janajajka ked to neurobíš ty, urobi to on. A budeš mat aj z tých peňazí veľkú 0. Nestačí ti, ako sa zachoval doteraz? Nie ste rozvedení, všetko je spolocne, chapes??? Kamoške ex takto vybrali ucet den pred rozvodom. A nic nemohla, lebo peniaze boli spolocne.
To ze on ti z cashu neda nic je jeho sikovnost, lebo toto mu nedokážeš.

lienka.7
2. jan 2022

@janajajka to co je za právnickú???? Blbosť ako rampa!!! Tie peniaze mozes vklade vybrať do posledného centu, chapes??? A pokial ma prístup k účtu aj on, radim ti to urobiť cim skor tym lepsie. A neudržateľný peniaze doma, nech ti neprehľadná veci a nenájde ich. On ma kde tie prachy? Doma? Pohľadaj ich.

mirka2405
2. jan 2022

@janajajka v banke pri vybere hotovosti zistuju povod a ucel financnych prostriedkov pri sume nad 10.000…vyber je potrebne dopredu nahlasit …vyber teda na 2x …idealny je bezhotovostny prevod , to banka nepreveruje…

natalienka12
2. jan 2022

@janajajka To nebola pravnicka, ale amaterka 😂😂😂

sonnenshein
2. jan 2022

@janajajka Do rozvodu mas cas, pojednavanie je obvykle za cca 6 mesiacov, dalsi minimalne mesiac kym pride rozhodnutie, ak Vas vobec rozvedu na prvom pojednavani. Vyber kazdy mesiac 3-5 tisic, ak sa niekto bude pytat, povedz ze boli urcene na osobnu spotrebu, a vybavene.

dadis
2. jan 2022

@janajajka Bez spinavosti myslim. Nerobim nic, co by sa nepacilo mne, aby niekto spravil. A ano, moj ex to spravil, obral ma o nase uspory. Dokonca vzal uvery 2x 10 tisic, o ktorych som sa dodatocne dozvedela (bral ich od sestry). Nikdy by som sa k takemu niecomu neznizila. Ano, hnev a bezmocnost po tychto jeho cinoch bol, ale pomsta nie. Ja mozem povedat, ze sa snazim o slusny rozvod. No nas rozvod rozhodne slusny nie je. A uz sa ani nehnevam. Mne ho he vlastne luto.

romea
2. jan 2022

@dadis zialbohu keď to neurobí že si zoberie aj ona peniaze nebude mať nič, a ved vlastne keď on si zobral spoločne nasetrene prachy a ona zas peniaze zo spoločného účtu je to fifty fifty 😁

dadis
2. jan 2022

@romea A to je taka utopia sa dohodnut, ze kazdy si vezme polovicu? Ja toto nikdy nepochopim, ze si ludia pri rozvodoch su schopni tolko naublizovat...