Rozvod - dohoda

somsamadoma
3. mar 2018

S manzelom sme sa rozhodli na rozvode. Chcela by som sa spytat, ci staci aby podal navrh jeden, alebo ich mame podat obaja, ako to prebieha a kolko trva obdobie medzi podanim navrhu a oznameni o case rozvodu. Mame troj rocnu dcerku, ale na jej striedavej starostlivosti sme sa tak isto dohodli. Dakujem za kazdu odpoved.

gyurusiova
3. mar 2018

Stačí ak podá návrh jeden, trvá to asi tak mesiac, mesiac a pol kým príde rozhodnutie a ďalší mesiac kým bude súd.Všetko ostatné závisí už potom od pojednávania. Majetkovo sa môžete dohodnúť aj mimosúdne ale všetko treba u notára aby neskôr nebol problém.

somsamadoma
autor
3. mar 2018

@gyurusiova ano, tak sme sa zatial dohodli. A na sude to prebieha ako? Je mozne, ze ak obaja suhlasime s rozvodom, nerozvedu nas?

pininka
3. mar 2018

@somsamadoma u nas vsetko trva a pokial nemas nejake znamosti trva to. Moja znama dokonca chytila taku sudkynu,ze ked videla ze su na vsetkom dohodnuti,tak im nariadila chodit do manzelskej poradne,lebo ona to este na rozvod nevidi a natahovalo sa to.

janulka1802
3. mar 2018

Obvykle, ak sú dohodnutí, je to rýchly proces. Jedine, že by nadobudol sudca dojem, že Vás chce zachrániť. Záleží od dôvodov, ktoré uvediete, či spolu žijete, intímne.

gyurusiova
3. mar 2018

@somsamadoma Je možné, že Vás nerozvedú, ale treba uviesť pádny dôvod na rozvod a potom to pôjde ľahšie. Prihliadajú aj nato,či máte deti a pod. Všetko závisí od sudcu.

zdenko212
3. mar 2018

@somsamadoma my sme sa dohodli, ex podpisala aj navrh, ktory som dal ja, so striedavou starostlivostou, asi po 3/4 roku sme mali pojednavanie, medzi tym si to ex rozmyslela a chcela sa vratit, tak sme mali 1. pojednavanie odrocene aby sme to skusili, 2. tiez s tym, ze sme mali ist do poradne a na socialku az na tretom nas rozviedla, bolo to v TN

somsamadoma
autor
3. mar 2018

@zdenko212 a bude nas nejak presetrovat socialna pracovnicka? Myslim kvoli dietatu.

zdenko212
3. mar 2018

@somsamadoma ku mne prisli 3 pracovnicky, pozreli zbezne byt, ci ma maly svoju izbu, popytali sa a za 10 min. odisli a u ex neviem ci vobec boli, lebo vtedy nebola doma.

czb
3. mar 2018

@somsamadoma Áno, bude. Dieťa zastupuje pred súdom kolízny opatrovník.

deti95060810
3. mar 2018

ak súhlasíte s rozvodom, tak vás rozvedú...ako môže súd nasilu držať dospelých ľudí v manželstve proti ich vôli? U nás bola kolízna opatr. mama jej spravila kávu, porozprávali sa spolu o všetkom možnom aj nemožnom, a po 2 hodinách išla preč - ja som nebola doma...
ocinko pracovníčku poslal do pi.., do domu ju ani nevpustil a bolo vyriešené... mohla sa isť tak pásť...😀😀

somsamadoma
autor
3. mar 2018

Mne ide hlavne o to, aby to dcerka vnimala co najmenej, a aby nebola vystresovana, preto sa pytam. Dakujem za odpovede.

zdenko212
3. mar 2018

@somsamadoma s malým ani neboli, ten nevedel o ničom, keď boli na kontrole, bol v škôlke. Ak chceš ešte nejaké info, kľudne sa ozvy aj do správy

hors
3. mar 2018

@somsamadoma Ahoj ja som podala ziadost 1.12.2011 a sud sme mali 4.1.2012 rozviedli nas behom cca 30 min.My sme boli dohodnuty na všetkom pred pojednávaním.Mali sme sudc každý sme si povedali svoje a bolo.My sme mali spolu syna ten mal vtedy 8r.Papiere prisli do 30dni od rozvodu.

duun
3. mar 2018

Ja som dala žiadosť 30.1. a prvé pojednávanie bolo v septembri. Najdlhších 8 mesiacov v mojom živote :(, ale u nás bola iná situácia. Nie vždy sú žiaľ pojednávania vytýčené z mesiaca na mesiac..

rolly
3. mar 2018

My sme od podania navrhu po pojednavanie cakali 6 mesiacov. Na vsetkom sme boli dohodnuti, mali sme spisanu rodicovsku dohodu, koliznu sme prvy krat videli az pri sude, nase deti ju nevideli nikdy. Rozviedli nas aj s tymi formalitami okolo toho za 15 minut.

babucika
3. mar 2018

Vidím ze si z TN, tu to vraj trva večnosť,ak nemáš známosti

11mirka22
3. mar 2018

@babucika ja som z TN, 1.5. som podala návrh, v septembri prišlo predvolanie na termín 2.11., rozviedli nás na prvom pojednávaní, mali sme dohodu o deťoch a vyzivnom, u koliznej sme boli obaja aj s deťmi (11 A 17 mali), u nás nebol nikto doma presetrovat, už sme nežili ani spolu v domácnosti. Moja skúsenosť.

ivetka_kamo
3. mar 2018

Od podania po rozvod to trvalo skoro rok, soc pracovníčka nebola u mňa a ani u exa, na súd prišla dáka staršia pani, keď som sudkyni povedala, že si tu neprajeme verejnosť, tak povedal, že veď táto pani zastupuje vášho syna, tak som jej povedala, že sme ju ešte s manželom nikdy v živote nevideli....