Rozvod kvôli manželovým dlhom
Ahojte...idem si sem po radu. pred casom som zistila ze manzel ma dlhy a dost velke hlavne v nebankovkách o ktorých som ani netusila....neviem kam tie penaize dal...z právničkou riešim rozvodove papiere a dovod udavam ,ze sa obavam o svoju buducnost kvoli financiam kedze nechcem aby ma do niečoho zatiahol ...zatial som nic nepodpisala nikomu....situaciu risiet odmieta nechce sa o o tom rozprávať....medzi nami je už vzťah len kvoli dvom deťom....myslite ze nas súd rozvedie ?
@anonym_5b3a5f aj keď nie je majetok ako taký, pôjde o formálne zrušenie
@cacianka
čo chceš rušiť,keď nič nie je?Takúto info som nikde nenašla,iba toto:
Ak po zániku bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM) nie je žiadny majetok, ktorý by sa mal vyporiadať, nie je potrebné podávať návrh na súd. V takomto prípade sa BSM považuje za vyporiadané automaticky zo zákona.
Žiadny majetok:
Ak manželia nenadobudli počas trvania manželstva žiadny majetok, ktorý by patril do BSM, nie je čo vyporiadať.
Automatické vyporiadanie:
Ak nie je čo vyporiadať, BSM sa považuje za vyporiadané automaticky zo zákona po uplynutí troch rokov od zániku manželstva. V takomto prípade nie je potrebné podať návrh na súd.
V praxi:
Ak ste po rozvode nemali žiadny spoločný majetok, ktorý by patril do BSM, nemusíte sa obávať. Súdny spor o vyporiadanie BSM v tomto prípade nie je potrebný.