icon

Rozvod po roku

5. okt 2021

Ahojte. Potrebujem sa vyrozprávať a poradiť.
Mám sestru s ktorou máme veľmi krásny vzťah. Žije v zahraničí. Je mi krstnou mamou dcérke mojej.
Pred pár dňami sme sa dozvedeli že manžel ju po roku manželstva a 12rokoch vzťahu nechal. Že to neklape, nemá ju už rád, že iba ako kamarátku. Že sa ženil lebo všetci mu vraveli.
Ale to nespomenul že 4mesiace si vypisuje s druhou. Stretáva sa na kavickach s ňou,chodí na hokej s ňou...
Mňa to strašné mrzí. Cítim obrovskú zlosť na neho. Plánovali detičky.
Tvrdí jej že manželstvo má byť o motylikoch v bruchu a on to už nemá.
Sme veriaca rodina, brali sa v kostole pred Bohom. Cítim obrovskú zlosť na neho. O Manželstvo sa má bojovať a on kvôli tomu že necíti motýliky ju nechá. Keď ju vidím aká je smutná a sklamaná z neho strašne ma to bolí..
Ako jej pomôcť??

Strana
z2
autor
5. okt 2021

@majulino nie v zahraničí žijú.

ailiba
5. okt 2021

Evidentne on na tom vzťahu už pracovať nechce... Takže nie je o com... Aspoň, že nemajú deti. 32 ešte nie je tak veľa, môže si nájsť niekoho iného.

pribinak
5. okt 2021

@emka530 nie som odborník ale 12 rokov žijú spolu, každému je jasne, že majú sex. To je proti cirkevným pravidlám. Takze anulovať manželstvo asi nie

autor
5. okt 2021

Ďakujem vám za rady. Nechcela som vytvoriť diskusiu o cirkvi a viere. Nikdy som nepísala na žiadne fóra, potrebovala som len iný pohľad NATO, radu,možno len vypočuť. Keď budem ja sama zmierená s tým viem jej s nadhľadom poradiť, byť oporou pre ňu. Ďakujem vám za názory.

emka530
Odpoveď bola odstránená
bronik89
6. okt 2021

silou mocou drzat nieco nasilu je zbytocne. pokial jeden nechce a nema snahu zachranovat vztah, asi to za to nestoji sa premahat.

majulino
6. okt 2021

Ved aj sestra zije v zahranici v DE

autor
6. okt 2021

@majulino nie oni v Nórsku.

jakoma
6. okt 2021

Tu to nechcem rozoberat,kludne napis ip

vorkola
16. máj 2023

@emka530 No,ked ste veriaca rodina sestra tiez ma vieru v Boha, tak si je vedoma, ze manzelstvo v kostole je nerozlucitelne, ,,ja by som zo spolocneho byvania neodchadzala, pokial ju fyzicky ,psychichy nenici. Psychika samozrejme zasiahne aj u priatelov, cize nezosobasenych) ale cakala by som,ze odide on, ved u kamaratky ,ziez nemoze do nekonecna byvat. Sestra moze poziadat o odluku manzelstva, a tak moze pristupovat k sviatostiam,. Sotva dostane nulitu manzelstva, ale nech sa poradi,najlepsie nech vysvetli pri spovedi,ak je rimokatolicka,. Ak inej viery, tak v tej cirkvi do ktorej patri,ale poradi aj knaz,rimokatolik, alebo grekokatolik

zuzanka.zuzu
16. máj 2023

@vorkola jasne, nech zostane a nech je psychicky zničená ešte viac... toto snáď ani nemôžeš myslieť vážne 🙈 12 rokov života (krátkeho života!) v prdeli s debilom čo má motýliky v gulách či jak to bolo kvôli 25 ročnej a tu sa rieši nulita a spoveď 😀 inak myslím si, že za 2 roky to už nejako vyriešili 😉

vorkola
17. máj 2023

@zuzanka.zuzu No ja som to tak myslela, ze on v tom dome, alebo v byte nebyva,len sem tam,pride pre veci, ze ved teda ma vztah s inou.Autorku som pochopila ,pise ze po roku manzelstva a 12 rocnom vztahu ju nechal,,teda ze nechal, a byva tam sama,,tak som zle pochopila,omluvam sa,Nie tyrat , by som sa nedala,ani keby mal miliony,tak to ze ju tyra, tam ani u cirkvi nebude problem odluky.Zachovat si zdravie ,je pre cirkev na prvom mieste.jednoducho sa s tym musi zmierit,ze je takyaky je, ved nebude prva ani posledna

Strana
z2