Rozvod po roku
Ahojte. Potrebujem sa vyrozprávať a poradiť.
Mám sestru s ktorou máme veľmi krásny vzťah. Žije v zahraničí. Je mi krstnou mamou dcérke mojej.
Pred pár dňami sme sa dozvedeli že manžel ju po roku manželstva a 12rokoch vzťahu nechal. Že to neklape, nemá ju už rád, že iba ako kamarátku. Že sa ženil lebo všetci mu vraveli.
Ale to nespomenul že 4mesiace si vypisuje s druhou. Stretáva sa na kavickach s ňou,chodí na hokej s ňou...
Mňa to strašné mrzí. Cítim obrovskú zlosť na neho. Plánovali detičky.
Tvrdí jej že manželstvo má byť o motylikoch v bruchu a on to už nemá.
Sme veriaca rodina, brali sa v kostole pred Bohom. Cítim obrovskú zlosť na neho. O Manželstvo sa má bojovať a on kvôli tomu že necíti motýliky ju nechá. Keď ju vidím aká je smutná a sklamaná z neho strašne ma to bolí..
Ako jej pomôcť??
Evidentne on na tom vzťahu už pracovať nechce... Takže nie je o com... Aspoň, že nemajú deti. 32 ešte nie je tak veľa, môže si nájsť niekoho iného.
Ďakujem vám za rady. Nechcela som vytvoriť diskusiu o cirkvi a viere. Nikdy som nepísala na žiadne fóra, potrebovala som len iný pohľad NATO, radu,možno len vypočuť. Keď budem ja sama zmierená s tým viem jej s nadhľadom poradiť, byť oporou pre ňu. Ďakujem vám za názory.
silou mocou drzat nieco nasilu je zbytocne. pokial jeden nechce a nema snahu zachranovat vztah, asi to za to nestoji sa premahat.
Ved aj sestra zije v zahranici v DE
@majulino nie oni v Nórsku.
Tu to nechcem rozoberat,kludne napis ip
@emka530 No,ked ste veriaca rodina sestra tiez ma vieru v Boha, tak si je vedoma, ze manzelstvo v kostole je nerozlucitelne, ,,ja by som zo spolocneho byvania neodchadzala, pokial ju fyzicky ,psychichy nenici. Psychika samozrejme zasiahne aj u priatelov, cize nezosobasenych) ale cakala by som,ze odide on, ved u kamaratky ,ziez nemoze do nekonecna byvat. Sestra moze poziadat o odluku manzelstva, a tak moze pristupovat k sviatostiam,. Sotva dostane nulitu manzelstva, ale nech sa poradi,najlepsie nech vysvetli pri spovedi,ak je rimokatolicka,. Ak inej viery, tak v tej cirkvi do ktorej patri,ale poradi aj knaz,rimokatolik, alebo grekokatolik
@vorkola jasne, nech zostane a nech je psychicky zničená ešte viac... toto snáď ani nemôžeš myslieť vážne 🙈 12 rokov života (krátkeho života!) v prdeli s debilom čo má motýliky v gulách či jak to bolo kvôli 25 ročnej a tu sa rieši nulita a spoveď 😀 inak myslím si, že za 2 roky to už nejako vyriešili 😉
@zuzanka.zuzu No ja som to tak myslela, ze on v tom dome, alebo v byte nebyva,len sem tam,pride pre veci, ze ved teda ma vztah s inou.Autorku som pochopila ,pise ze po roku manzelstva a 12 rocnom vztahu ju nechal,,teda ze nechal, a byva tam sama,,tak som zle pochopila,omluvam sa,Nie tyrat , by som sa nedala,ani keby mal miliony,tak to ze ju tyra, tam ani u cirkvi nebude problem odluky.Zachovat si zdravie ,je pre cirkev na prvom mieste.jednoducho sa s tym musi zmierit,ze je takyaky je, ved nebude prva ani posledna

@majulino nie v zahraničí žijú.