icon

Rozvod s vojakom - rady

lara1993
29. dec 2020

Zdravím. Rozhodla som sa s mm roviezť. Mám pár otázok na tie ženy, ktoré si prešli rozvodom s vojakom. S mm sme sa dohodli na všetkom, ale myslím si, že som sa nerozhodla správne. Mám napísané rozvod.papiere kde uvádzam dôvody ako odcudzenie, intímne aj celkovo a nepísala som žiadnu kritiku, pretože ho vraj môžu vyhodiť z práce. On je však vybabraný a myslím, že spraví zo mňa hlupaňu. Preto premýšľam, že vytlačím a pošlem spolu s dohodou predošlé papiere, ktoré opisujú skutočné dôvody rozvodu. Môžu ho vyhodiť z práce ak napíšem,že ma fyz a psych. týral, vydieral, nepomáhal a máme od začiatku rozdelené financie atď atď ??? Ďakujem.

janeninka
29. dec 2020

@lara1993 mozno by ti pomohlo si to preramcovat. To nie je ze ty mu chces zle a pod. Popises pravdivo situaciu a jeho spravanie. Vsetko ostatne su len dosledky toho co robil - opakovane.

rooberta
29. dec 2020

@lara1993 pre tvoj uplny pokoj sa chod este poradit s pravnikom, ten ti v konecnom dosledku aj poradi co napisat aj ako to naformulovat aby dobre bolo. Drzim palce a pevne nervy 😊🌷

ibrunova
29. dec 2020

@lara1993 ja by som som sa s ním snažila dohodnúť, nerobila by som mu zle, ak by bol prístupný dohode.

lara1993
autor
29. dec 2020

@ibrunova ano ja som od zaciatku sla nanho po dobrom, ale ak ma svoje dni tak zacne na mna tak utocit, ze viem, ze on poza moj chrbat nieco planuje a ja pojdem na sud v dobrom a on to tam potom vyvali a je po mne....takze takyto je ako ho vnimam poslednu dobu.

katkami123
29. dec 2020

Najlepší kamarát môjho muza je 9 rokov vojak, za priateľku ma vojačku, ktorá je 5 rokov a okrem sústredení a robenia si kurzu, aby ich povýšili toto nikdy nespomínala, ze absolvujú a to si tiež prešiel rozvodom ako voľ vojak a našiel si tu vojacku. A to jeho exmanželka na neho tiež pekne popisala - ze ju bil atď. a o rok na to po rozvode ho ešte povýšili na snipera. Vymýšľa si, never mu. Pozor, aby ťa o všetko neobral a nechcel deti do svojej starostlivosti, možno ti chce hrať na nervy.

ibrunova
29. dec 2020

@lara1993 a čo myslíš, že plánuje, teda v akom zmysle? Že sa nebude chcieť rozviesť pred súdom, či ako? Lebo ak by ho kvôli tomu vyhodili z roboty, tak len potom by bolo pre teba peklo, podľa mňa, A aby nezasiahol niekto z kurately, a nepodal TO z úradnej moci, všeličo sa môže stať. Povedz mu, nech dá na papier, čo chce.. Len sa nenechaj vytočiť.

katkami123
29. dec 2020

@lara1993 on je už isto dohodnutý s právnikom ako ťa o všetko obrať, len mu na lep nesadni. Ten vojak ma s exmanželkou striedavú starostlivosť a ako som už písala, ešte ho povýšili.

katkami123
29. dec 2020

V takýchto veciach sa raď výhradne právnikom a nie manzelom, ktorý ťa týral, pre pána Jána 🤦🏽‍♀️ Takým si dávať radiť... právnik dobre bude vedieť o co mu ide a co tým sleduje a hneď ti povie, kde je sever. Len ty nič nerob na vlastnú päsť, ešte sa dostaneš.

mogaa
29. dec 2020

@lara1993 a teda psychicky sa určite priprav že na teba bude kydať či pred rodinou tak pred dcérou....bude ti platiť výživné, ju si bude brávať aj s plačom a kupovať si ju.....ono podľa toho čo o ňom píšeš, dudeš zlá tak či tak ....čo a týka naozaj reálneho stretávania sa s dcérou ked je na teba tak fixovaná, tak buď si ju bude brať 2-3x do roka alebo už len z trucu bude trvať na tom že si ju bude brať aj napriek tomu že nemu nebude chcieť chodiť....

mogaa
29. dec 2020

@ibrunova tiež si myslím že ak mu to spôsobí problémy v práci, tak autorke bude robiť peklo - od posielanie sociálky, po vybavovanie si účtov cez dieťa.....ja by som to nechala na mediátora a zmluvne podchytiť všetky podmienky alebo vyslovene na právnika - ten už bude vedieť poradiť....

nikpa
29. dec 2020

@lara1993 snáď každý svojpravny človek si je sám zodpovedný za svoje chovanie a za jeho následky. Ak uvedies pri rozvode pravdu, nemáš si čo vyčítať, on sa tak choval vedome a teraz nech si nesie následky.

lara1993
autor
29. dec 2020

@mogaa No ja to aj očakavam. On je presne ten typ cloveka, ked nanho niekto zautoci pravdou tak je neprijemny ako len vie, ze normalne som len pozerala co vaetko hovori a co ma s nim este caka. Zobudil ma tymi recami a uz som ani nepremyslala,ze sa s nim nerozvediem. Ako sa dokaze clovek ukazat...zaujimave.

katkami123
29. dec 2020

Len aby raz tie papiere neukazoval deťom s tým, že on bol ten dobrý a mama tá zla. Môže v nich vzbudiť nenávisť k matke. Napis pravdu. Tak ako sa choval, preto sa s ním rozvádzaš. Dobre ti napísali, dospelý človek, musí znášať dôsledky svojho chovania. Keď ťa bil, týral, napísať, tak to nemal robiť.

On ti bude robiť peklo zo života tak či tak, preto sa asi s ním rozvadzas, ze sa to už nedalo vydržať. Neboj, on ma už určite všetkých právnikov obehanych. Ty sa tu radíš namiesto právnika na modrom koniku. Čo myslíš, kto z vás viac vyťaží?

lara1993
autor
29. dec 2020

@ibrunova No ja si myslim, ze mne tara hluposti a tlaci mi kaleraby do hlavy a ked pridem k sudu ,,v dobrom" tak zacne byt zly a ja si potom budem buchat hlavu ze som chcela s nim aj napriek vsetkemu zlemu riesit rozvod a vsetko okolo toho po dobrom.

lara1993
autor
29. dec 2020

@katkami123 No presne to som mala v hlave skor nez som vobec papiere odoslala. Ze on pojde k rodicom s tymi papiermi, ze sa rozvdazam koli odcudzeniu (akoze moja chyba) ze spolu nespime (tiez akoze moja chyba) ze sa hadame (,koli mne akoze) a na papieroch by nebolo napisane nic zme co spravil a tym apdom to hodi na mna ze akoze ja som zla zena co sa chce rozviezt. A on by vyviazol ako chudatko malinke a ja som znicila rodinu. Tak spravim ako pisete...Napisem LEN pravdu nech vsetci komu ukaze nahodou papiere vedia ze to on znicil rodinu a nie ja!!!! A nenecham sa balautot tymi recami ze ho akoze vyhodia atd...ja som taka naivna...az teraz som na to prisla.

katkami123
29. dec 2020

@lara1993
Neboj sa, môže poslat socialku, ak máte doma co jest a čisto, nič ti nemôžu. Zase ani na sociálke nie sú blbi a vedia, kedy už si z nich rodicia robia nástroj pomsty.

Tiež si môže vyskakovať len do výšky zákonov aké u nás platia. Nerob veci, ktoré tak necitiš, aby si to časom neľutovala. On len nechce byt za toho zlého a kedže ťa manipuloval, za tie roky vie už ako na teba. Do dáš, nedaj sa zastrašiť. Si silná, už len preto, že si to ukončila. On ti už nič dokopy nemôže. Neboj sa a nedaj sa zastrašovať. Kopu žien trpí cely život a ty si to dokázala a postavila si sa mu čelom.

lara1993
autor
29. dec 2020

@katkami123 dakujem za podoporu. Presne to si myslim aj ja. Pozna ma a vie ze so mnou dokaze pohnut, lebo som vzdy za dobre . A takto chce zmanipulovat aj chod rozvodu a obdobie rped nim aj po nom aby on vyviazol ako chudatko a ja za harpyu. Radsej pojdem na sud s pravdou nech ma stoji co chce, ale viem, ze zo mna horsiu zenu ako bol on muzom nespravi. A uz co bude s dietatom to bude...zas neverim ze dceru dokaze nelutostne tahat z dveri s placom lebo ON ju ma mat. Zas az taky masochysta nieje. V kustiku duse mam vieru, ze vsetko dobre dopadne a kolko strachu zazivam tolko radosti ma caka. Ako vzdy ked clovek ma strach a nakoniec neocakava ako dobre veci nakoniec dopadnu 🙏🙏🙏

bellovag
29. dec 2020

Napíš skutočné dôvody rozvodu, aj fyzické a psychické násilie ak vo vzťahu bolo...väčšinou to nekončí iba rozvodom...spravidla to pokračuje určením starostlivosti o deti atď.

lara1993
autor
29. dec 2020

@bellovag Ano uz som rozhodnuta, ze napisem pravdu a nie len vseobecne problemy. Lebo este by tie problemy na sude hodil na mna a on by vysiel zo sudu akoby sa skutok nestal a ty hlupa hus NA!!! Dakujem fakt za radu. Niekedy tak malo staci aby clovek otvoril oči 🙂

ysseba
29. dec 2020

@lara1993 Držím ti palce. Potom nám napíš ako to dopadlo. A inak dcérka má 6 rokov, podľa mňa sa s ňou bude rozprávať a pracovať kolízna opatrovníčka (ale teda nehovorím to na 100%, nemám vďakabohu osobnú skúsenosť) a tá už bude vedieť posúdiť, že malá inklinuje k tebe, že chce byť v tebou atď .

katkami123
29. dec 2020

@lara1993
Napis celu holú pravdu, ty si taka istá ľudská bytosť so svojimi právami ako aj on, prečo by mal on byť na koni, aby si sa mu opäť podriadovala, ako to jemu vyhovuje? Nech každý pyká za svoje činy. Ty si si tiež už zažila svoje. Nenechaj sa manipulovať. Síce rozvod je vždy vraj peklo, po ňom budeš mat pokoj.

lara1993
autor
29. dec 2020

@ysseba No veď ona už povie že mamka vsetko robi a tato len lezi a krici na mamku ;) deti nie su hlupe. Bude rad ak mu ju vobec daju na vikend. 🤔 Ved vsetko kolo dcery robim na 95,% ja. On sa s nou tak akurat pohra. Ona od neho n3chce ani jedlo ani s nim spat...sem tam ma take obdobie ze za nom zajde sa postiskat..ved oni uz sami posudia 🙂

joannita
29. dec 2020

@lara1993 klame ta, urcite nemoze mat ziadne postihy na zaklade tvojho opisu vazho vztahu v navrhu na rozvod. Postih (vyhadzov) by mohol mat, keby nebol bezuhonny, t. z. Keby bol odsudeny za nieco co ti urobil, cize keby si to riesila cez policiu a trestne oznamenim a nasledne sudom.
Ver tomu, ze ziadny zamestnavatel nema pravo citat vase navrhy na rozvod a mat info i vasom rozvode.
Nenechaj sa zmanipulovat a pekne napis pravdu.

drzaopica
29. dec 2020

@lara1993 este budes prekvapena ako sa vyfarbi na sude a aj potom.A mozno je to typ, ze je hrdina iba doma a tam bude ako baranok.Vydierania a tlaku sa nevyhnes na to sa priprav

lara1993
autor
29. dec 2020

@joannita Tym som si nebola ista. Lebo on sa aj tvaril tak vazne ked to hovoril...,,nepis na mna nic zle, lebo m avyhodia z prace a co potom" a ja hlupa ok jasne to nechcem...tak som napisala appiere bez vsetkeho zleho. Ze obaja si nerozumieme, ze spolu nespime a proste taka klasika....a on to asi vedel ze ma tym obalamuti. No vdaka vam sa mi mozno aj podari neskoncit ako vyzmykana handra🙏 Naozaj dakujem

lara1993
autor
29. dec 2020

@drzaopica No obcas pri hadke ak mu vytiahnem na oci co mi speavil atd tak potom stichne...takze je mozne,ze sa len ohana predo mnou a hraje sa na bossa a pri sude bude ako baranok. Ja nedufam, len verim, ze bude dobre. Nie som naivka, ze to dopadne najlepsie pre mna a preto sa psychicky pripravujem radsej na najhorsie. Cize nemam co stratit a mozno ja ostanem prekvapena 🙂 snad🙏🙏🙏🙏

drzaopica
29. dec 2020

@lara1993 kazdy rozvod je zly, ale psychicky sa oslobodis a mas moznost zacat znova.
Najlepsie je uz nevytahovat krivdy, hadky a setrit si sily zbytocne neprovokovat a nehladat vinnika

lara1993
autor
29. dec 2020

@drzaopica No ja som za. Ale oni dennodenne vyhadzuje na oci ze s nim nespim. A nenajde v tom seba ako vinnika, ze koli nemu s nim nespim, ale ja som zla zena. A pri hadke ziadna zena nebude ticho a neprestane vytahovat stare veci pokial mm bude neustale utocit. On si proste nevie uvedomit,ze sa toto vsetko deje koli nemu,! On proste vraj olutoval, vraj dospel, vraj sa zmenil, a to co sa deje teraz je moja vina. Takze tym ze on vo vnutri olutoval ma zachranit vztah a ja uz po tolkych rokoch nemam zaujem tak uz je to moja vina. To je hlupost.

monkka21
29. dec 2020

Je pravda keby ho ty udáš za napadnutie,týranie a podobne vtedy by ho mohli vyhodit,ale to by si musela riesit na policii a podať trestné oznamenie .Súd nebude riešit jeho prácu.Napis pravdu ako to bolo nie to čo chce on.

katkami123
29. dec 2020

@lara1993 to ti vážne povedal, že čo sa teraz deje je tvoja vina? Tak potom je jasne o co mu ide..