Rozvod s vojakom - rady
Zdravím. Rozhodla som sa s mm roviezť. Mám pár otázok na tie ženy, ktoré si prešli rozvodom s vojakom. S mm sme sa dohodli na všetkom, ale myslím si, že som sa nerozhodla správne. Mám napísané rozvod.papiere kde uvádzam dôvody ako odcudzenie, intímne aj celkovo a nepísala som žiadnu kritiku, pretože ho vraj môžu vyhodiť z práce. On je však vybabraný a myslím, že spraví zo mňa hlupaňu. Preto premýšľam, že vytlačím a pošlem spolu s dohodou predošlé papiere, ktoré opisujú skutočné dôvody rozvodu. Môžu ho vyhodiť z práce ak napíšem,že ma fyz a psych. týral, vydieral, nepomáhal a máme od začiatku rozdelené financie atď atď ??? Ďakujem.
Pravdu. Čistú pravdu. Keď je špekulant tak môžeš očakávať totálny podraz.
Návštevy s dcérou by som vymedzila hneď. Veď sama píšeš, že s ním nechce tráviť čas. Aby nebola denne v strese, že čo keď príde otec. A ešte by som s dcérou odkomunikovala, či s ním chce tráviť čas osamote alebo v tvojej prítomnosti.
Veľa šťastia prajem. 🤗✊
@lara1993 Porad sa aj s pravnickou,nedaj sa zastrasovat,on s tebou chce urcite vybabrat,lebo zamestnavatel predsa nebude mat pravo nahliadat do navrhu na rozvod.
A ešte som zabudla, triumf v rukách máš ty (!!!) a váženému pánovi (zatiaľ) manželovi to vysvetli, že keď sa ty naseries, tak mu vies riadne zavariť, tak nech sa krotí a snaží sa správať slušne.
@malinoismum No aj napriek tomu, že sa snazim byt vzdy za dobre tak asi budem musiet aj ja na chvilu zahrat zlu aby vedel, ze nebudem ticho v kute.
@lara1993 aby chalanko nemal istotu 🙂 Povedz že vies ako to funguje, buď hrdá - máš byt na čo.. a najmä- sebaistá. Z vojaka sa ešte nikto nepos*al...
@malinoismum No on si asi mysli, ze ked ma postrasi a skrikne po mne tak sa z toho zlozim ako kedysi ..taku ma pozna. Ale uz zisti, ze jedine co spravim je sa usmejem do tvare a odidem a jeho ide rozdrapit🤭 Viem nieje to pekne smiat sa do tvare, ale chcem mu ukazat, ze uz mi je smiesne to jeho divadlo.
@lara1993 zlatko a zabudla som dopisat že nielen že by to riešili v práci Ale jeho by rovno zavreli... čiže kľudne mi tl referuj - on to dobre vie 🙂)) a bude sa musieť ovládať, To mi ver 🙂👍🏼
*mu to referuj
@malinoismum
Nezavreli,... ten vojak mal to iste, jeho ex ho rozniesla ako špinavé prádlo po súde, ze ju bil, peniaze jej bral a nedával a nič mu nie je, dobre sa ma, stále je vojak. To bude vždy tvrdenie proti tvrdeniu. Ak ho v minulosti neriešila polícia a nebolo na neho dane trestne oznamenie.
@77daniela77 toto nieje o zamestnávateľovi - ale o jeho beztrestnosti a najmä čo sa trestných činov týka. Majú prísnejšie tresty. A najmä by prišiel o prácu...
@katkami123 podala trestne oznámenie za ublíženie alebo nie?
@katkami123 Nezdá sa mi čo pises, najmä že “po súde rozniesla” čo to presne znamená ?
@malinoismum Ved ja o tom nepochybujem....ja som pisala o rozvodovom navrhu,ze do toho nebude zamestnavatel pozerat.
@katkami123 osobne som bola 4x pri takýchto vojacikoch a riešili sa ihneď po podaní Oznámenia.
@77daniela77 Áno to máš pravdu 😊
@malinoismum
Nepodala. Iba pri rozvode medzi dôvody udala.
@katkami123 Pochopiteľne - tak ale pri rozvode sa rieši rozvod a nie jeho trestne činy - ako si napísala - mala dať trestne oznámenie potom by sa tak dobre vojak nemal🙂
@lara1993 fuha... to je riadny hajzlik!! Skus si zistiť, ci nemáš nárok na nejakého právnika. Nie som za rozvody ale v tomto prípade je to naozaj vykúpenie. Držím palce!!!
Inak keď mate dieťa tak asi budu tie kydy potrebne ale rátaj s tým, ze to co dáš na sud, jemu príde poštou a precita si kópiu, tak aby nebol prekvapený.
Ja som pri rozvode zamlcala kopu veci, neboli potrebné , ale nemali sme deti. Mne co hovorili, tak ak nežijete spolu intímne, to sa považuje za vážny dôvod na rozvod. Vtedy vraj rozvedu rýchlo
Urcite nelutuj peniaze na pravnika,je to dobra investicia,lebo tvoj muz je chrapun.....
@maximilie Nejde len o to, stačí ak obaja prehlásila že majú nezlučiteľné osobnostne a povahové črty o ktorých v čase uzavretia mamzelstva nevedeli-a hotovo koniec... potom sa sud spýta že či to skúsili ešte obnoviť áno skúsili nedalo sa , manželstvo ma nenapĺňa - a ďalej nieje čo dokazovať a žije si každý ďalej..
Ešte sud rozhodne o starostlivosti o maloletých na čas po rozvode a pripadne sa manželia sami dohodnú ako ďalej s deťmi.
@maximilie No v to dufam,ze nas rozvedu rychlo...a nebudu nas posiel snad uz ani do poradne. Ale teraz ked je taka situacia na Sk tak snad nas nebudu rozvadzat 2 roky😭 No on si uz precital tie prve papiere a nepacilo sa mu co o sebe cita, aj ked pravdu tak asi preto zacal s tym, ze to nemam davat,lebo ho vyhodia z prace, tak som napisala jemnu verziu....ale asi ta prva bude lepsia 🙄
@malinoismum No ak zisti, ze som poslala tie prve papiere, kde opisujem strucne nase manzelstvo tak asi pri sude nebude suhlasit uz asi s nicim😏
@lara1993 sud rieši vás rozvod a nie jeho prácu, kým nepodávas trestne oznámenie na neho tak prace sa to netýka.
@maximilie No bude to tazky boj. Musim sa nan poriadne pripravit😏 Ja len chcem byt stastna a hlavne aby dcerka bola statna. Viem ze jej bude tlacit do hlavicky ze koli mne nie sme spolu ako rodina...to mi aj vravi,ze dcere povie,ze ja somrozbila rodinu atd...niekedy uz nevladzem ten natlak, ale dam to. Ved aj keby som chcela ostat a zachranit to tak po tom co narozprava odkedy vidi,ze to s rozvodom myslim vazne tak uz by som to asi nedala...

@ysseba neposudzovali by to, je to jeho vec aký máte vy vztah ale pokial by ta bil týral atd, resp pokial by si podala trest. Oznámenie a bola by čo i len pochyba, alwbo dôvodná obava že ta týra alebo sa nevhodne správa - vtedy by to riešili. Ak to na rozvode riešiť nechceš, nerieš. A vyhrážky typu že z teba urobi hlupanu, niesu vyhrážky ale klasika. (Píše vyštudovaný právnik povolaním v PZ)