Rozvod s vojakom - rady
Zdravím. Rozhodla som sa s mm roviezť. Mám pár otázok na tie ženy, ktoré si prešli rozvodom s vojakom. S mm sme sa dohodli na všetkom, ale myslím si, že som sa nerozhodla správne. Mám napísané rozvod.papiere kde uvádzam dôvody ako odcudzenie, intímne aj celkovo a nepísala som žiadnu kritiku, pretože ho vraj môžu vyhodiť z práce. On je však vybabraný a myslím, že spraví zo mňa hlupaňu. Preto premýšľam, že vytlačím a pošlem spolu s dohodou predošlé papiere, ktoré opisujú skutočné dôvody rozvodu. Môžu ho vyhodiť z práce ak napíšem,že ma fyz a psych. týral, vydieral, nepomáhal a máme od začiatku rozdelené financie atď atď ??? Ďakujem.
Skús bezplatná právna pomoc, pozri na nete, tam ti poradia.
Tu sú, pozri tuto stránku
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/sekcia/5-za...
@lara1993 z prace ho urcite nevyhodia, vymysla si. Jedine z toho moze mat zle, ak na neho podas trestne oznamenie. A to aj tak budu preverovat a posudzovat podla toho, ako to nakoniec vyriesi policia alebo sud. Uz len sedliacky rozum, myslis, ze v celom OSSR neexistuje ziaden rozvedeny vojak/ vojacka? V kazdom pripade hlavne uved PRAVDU, lebo sa tvoja dobra vola moze velmi lahucko obratit proti tebe. Drzim palce.
@lara1993 Tiež by som napísala pravdu, chráň seba a dieťatko. On je dospelý chlap, keď sa sám slobodne rozhodol zle sa k tebe správať a týrať ťa, vyhrážať sa ti, tak má byť pripravený za to niesť aj následky, hoci by to preňho mal znamenať vyhadzov z práce. A nie frajerovať len doma za zatvorenými dverami a dovoľovať si na slabšieho.
A neviete náhodou niekto, ako momentálne prebiehajú súdy? Konkrétne v Prešove?
@lara1993 Ty hlavne napis dobrý návrh a drz sa na pojednávaní ❤️ Daj vedieť papulka ❤️❤️❤️🍀🍀🍀
@malinoismum ďakujem ❤️
Skus kontaktovať centrum právnej pomoci požiadaj o právnika, aby to s tebou prichystal. Máš to v hlave otočené. Nie ze mu ublíži stazis v práci, musí tam byt všetko ako bolo aby si to vedela vy argumentovať a dokázať, to býva problém, lebo mnohé ženy nevedia dokázať týranie rôzneho charakteru, bitku hádky. Problémom býva i zohnať si svedkov, muži to zvyčajne majú rýchlejšie zohnať svedkov, ktori povedia co chcú..... Hlavne je treba byť pripravena nato, že on bude chcieť, aby odišiel s čistým štítom za akúkoľvek cenu zrejme.... Netreba sa vzdať ale byť pripravená na pojednávanie a otázky na ňom a vedieť na ne odpovedať. Právny zástupca polovičky bude vedieť dokonale ako položiť otázku....
Ubehlo pár dní, neviem či si uz podala.
Chcem ta podporiť aby si sa nedala zastrasovat manipulovať a oblbovat. O nič ine mu ani nejde.
Čo sa týka tvojho strachu - nedaj mu ho najavo, to je voda na jeho mlyn. Ovládni sa, mierny usmev a max poznamky v štýle "ako myslíš, ,neoblbuj ma,, klames ,, sukromie nema nič spolicne s tvojou prácou". A s kludom anglucana mu povedz ze sa chces dohodnúť slušne ale ak bude podrazak tak vybalis na plnu hubu ako vyvadzal, napíšeš podrobny list o jeho spravani a rozosles ho jeho rodine a všetkým jeho nadriadenym od veliteľa cez inšpekciu az po ministra ! Uz mas toho dost, trpela si vela a v zaujme dieťaťa budes bojovat ako lev. Chapem ze to by si asi neurobila - ale ak budes hrat ako dramaqeen, zarazi ho to , mozno aj naľaka a sklapne.aspoň z toho najhoršieho.
Nedaj sa oblbovat o majetok, zapredat dieťa, vsetko delit spravodlivo ved aj dieťa potrebuje svoje a on je mu tiez povinny dodrzat nejaký štandard.
Ked ti teraz navrhuje akoze dohodu, ver tomu ze pri najbližšej príležitosti ta oklame, podrazi, a este aj na teba zhodi ze ty si na vine.vo vsetkom.vztah.sex .majetok.dieťa.rodina..............
Aj na súde ta moze podraziť, ani netusis ake podpasovky môže a dokaze taky chrapun vytiahnuť. Prepac ze takto starším, ale je to častá realita, ale radsej bud pripravena na najhoršie o to viac sa ti úľavi ked to bude miernejšie.
Hľadaj a odkladaj si akekolvek dôkazy, lebo tvrdenia su iba do vetra, nepodstatne. Kým súd stanoví termín pojednávania, skus si vybavit psychologičku, aby si mala aspoň zakladne vyjadrenie či nevykazujes priznaky týrania.nebude to mat hodnotu ako súdny znalec, ale aspon niečo.aby si mala tromf aspon drobný.
Schovaj si vsetky doklady, o byte /dome, vypisy z banky, faktury a bloky k zariadeniu, vyplatne pásky , pracovne zmluvy hlavne aj jeho - urob si kópie aby neklamal, vsetko co sa dá.schovaj mimo obydlia.
Odkladaj kazde € co sa da na tajnasa.
Takíto geroji su v šoku ked sa im podriadená vzoprie a ukaze silu. Aj ked sa vnutri trasie, neda na javo, plac iba mimo neho.
Ja som bola podobne ticha, submisivna, všetko som chcela v klude, frflala som iba trochu, vybychla mierne na chvilu.
Ale raz mi pohar tak pretiekol ze som ex vulgarne vynadala, vyhrazala sa mu mafianmi, kanalmi, prokuratormi, taku scénu som spravila ze čumel ako puk, v šoku sa mu huba triasla čo ani slovo nevladal vyriect ! Obliekol sa a zmizol. Rozvadzali sme sa a on bol uz rok nezvestný...

@lara1993 na aky majetok si nemas robit narok?