Som otcom mojej dcéry, ale nemám na ňu právo

vivien38
15. nov 2014

Ahojte maminy, prosim surne o radu alebo pomoc.M oj syn je otcom jeho dcerky,ale nema v ruke papier o otcovstve, a totok je ten velky problem.Syn velmi trpi a trapisa z priatelkou s ktorou maju tuto dcerku ona ma 2mesiace,a ona 21.11 dovrsi 18. casto sa hadaju kvoli malej, nakolko priatelka je velmi leniva a spinava nestara sa o malu akoby mala,vecne na malu krici a mala je stoho vystrasena. syn snou uz nechce zit lebo sa boji o malu, ale teraz problem je v tom ze on nechce ju ale chce svoju dcerku ale nakolko na papieroh nieje otcom a nechce ani zasvet vydat malu nikomu ze on si ju vychova ,viac lasky ma od otca ako od matky. ja mam strach ze ked nevida matke dceru moze sa stat ze ho zavru do basy .

oslo1
15. nov 2014

Sudne urcenie otcovstva na zaklade DNA testov.

Synova priatelka mozno iba pptrebuje pomoc, sama je len dieta a ocividne rolu matky, partnerky a sluzky nezvlada. Netreba hned dieta odoberat.

vivien38
autor
15. nov 2014

bolo je povedane nech zostane u svojej matky, ktora je zakonim zastupcom , ale on nevydrzi zo svojou matkou ani pol dna. ja a moja rodina si myslime ze ona tieto provokacie robi naschva. ked pride zanou jej matka tak aj nanu nadava ona nema uctu k rodicom ona nema octu k ludom ona je kralovna a ma vsade moc . ona naschval nechcela dat v nemocnici zapisat ze vnucka ma otca ona sama to vravi.

vivien38
autor
15. nov 2014

nikto jej nechce zobrat dieta, nikto ale ona zila v takych podmienkach kde sa to mohla naucit ze co to je rola matky a slusky, ona pochadza z viac pocetnej rodiny, ale ked niekto je chudobny to neznamena ze musi byt aj spinavy , a ked uz sa dostala do takej rodiny kde by sa mohla naucit co toje byt matkou , ani som to nenapisala dobre byt dobrou matkou sa neda naucit, to musi mat cit k tomu byt matkou, a lubit do dietatko.

dm2
15. nov 2014

@vivien38 dobry den, myslim že v pripade pokial bola neplnoleta pri pôrode, tka otec v rodnom liste napisany byť nemôže, iba v pripade že by bolo sudom priznane otcovstvo ešte pred pôrodom, čo ale stoji dosť penazi.

osobne poznam taky pripad, kamaratka porodila 4 mesiace pred 18-tkou, a chcela dať dnes už manžela zapisať do rodneho listu synčekovi, ale kedže nemali to sudne rozhodnutie, tak to nebolo možné a následne vsetky papiere vybavovali hned po je 18.narodeninách.
len tolko k tomu, že vasho syna nedala zapisať ako otca.....

a čo sa tyka jej spravania, sama je ešte dieťa a zjavne nebola zrela na to aby sa stala matkou, a kde mladi byvaju?

vivien38
autor
15. nov 2014

dm2 byvaju sami, maju vsetko peknucky domcek ktory bol volakedy nas mi zme si ho z manzelom stavali, maju kuchynu 2krasne zariadene izby kupelnu. a ona napriek tomu si nic nevazi

sissy27
15. nov 2014

@vivien38 nech syn zdvihne zadok a podá si na súd žiadosť o určenie otcovstva... kľudne si môže podať aj žiadosť o zverenie dieťaťa do svojej opatery, keď to teda zvláda lepšie ako mladá, resp. si môže nechať upraviť styk s dieťaťom... a nech ráta s tým, že matka dieťaťa si zažiada o výživné...

vivien38
autor
15. nov 2014

mladej matka mi vravela ze uz ona podala ziadost o otcovstve ze vraj treba cakat, neviem do kedy
problem som este neriesila. ja som ich prosila este pred porodom nech si spravi otcovstvo ale jej mama trvala naom ze nie. ja jej nechcem zobrat dieta nie boze chran, ja chodim do prace , ja chcem len to dosiahnut nec sa chova ktej malej ako matka a nie za kazdym ked malinka zaplace tak nanu krici ako by to malinke stvorenie chapalo co jej krici. a syn je snou potom preto taky tvrdy lebo uz ho nebavi pocuvat co z malou naraba. ☹

karin1811
16. nov 2014

@vivien38 nevyjadrujete sa pekne o matke svojej vnučky.. Nech si to rieši váš syn, v prvom rade je to jeho radosť aj starosť. A akým právom ju chce vziať? Najprv nech si súdne požiada o určenie otcovstva.

janinah
16. nov 2014

tá mladá žena potrebuje pomoc a usmernenie a nie branie dieťaťa,dieťa má 2 mes.to sa už tvojmu synovi zunovalo žiť s partnerkou? ako jej on pomáha by som chcela vidieť a počuť.... že je lenivá a špinavá? možno len nestíha,sama som sa občas na MD pristihla,že je obed a ja v pyžame ešte...chápeš? že sa o malú nestará ako by mala...a poradil jej niekto?možno robí čo najlepšie vie,ale nevie ako by to opatrovanie malo vyzerať.. ty sa držíš svojej roboty,chápem,ale čo tak zobrať 2 týždne dovolenky či neplatené volno a ísť pomôcť ?.....na rozpad rodiny je času dosť,ešte ona,on a ani vy staré mamy ste neurobili skoro nič,aby ste situáciu zvládli....dieťa bude rásť,to myslíš aká výhra bude pre malú,ak bude vyrastať bez mamy alebo k mame chodiť lensemtam.....mladý otec to vzdáva príliš skoro a ty ho v tom podporuješ,smutné...

vivien38
autor
16. nov 2014

zeny vy ma nechapete? ja a ani moj syn nechceme brat to malinke stvorenie, prepana boha,... ved odkedy sa tu snazim vysvetlovat ze tu nejde o to aby ho syn mal pre seba. tu ide oto ze uz viac nez rok su spolu, a hadky a bytky na denom poriadku, a jej mama snou uz ma plne zuby, tak ja ako svokra ako jej viem pomoct? ked ona je tak tvrdohlava ze si neda poradit. Som zvedava ktory chlap by zniesol tolko ako moj syn, starat sa o malu, krmit ju hrat sa snou, a ked pride domou z prace nemat navarene a to mi nepovecte ze ked zena vstane z postele aj ked o 10tej ze nestihne navarit a sem tam oprat veci? poviem vam nieco kto totok nezazil nepochopi.

dm2
16. nov 2014

@vivien38 a kolko rokov ma vas syn?
toto už bohužial my nevyriešime a asi ani vy, pokial sa takto sprava a kriči na svoje dieťa prenič, vas syn si skratka zle vybral a teraz musi jesť čo si navaril, pokial teda chce byť v dennodennom kontakte s dcerkou...
jasne že pokial je doma a vie variť, tak môže navariť aj ked dlhšie pospi, môže variť napr aj na viac dni, a pranie? ved to ani nie je robota, len hodiť do pračky a dať prať....nuž ona asi ina nebude, zavisi velmi v akom prostreni vyrastala, ale ak nema v 18 uctu k rodičom ani k vam ako svokre, tak to je ťažko potom niečo riešiť....
každopadne držte sa....inač ešte by ma zaujimalo, prečo tak vehementne chcela aby žili sami..ked to zjavne nezvlada...

vivien38
autor
16. nov 2014

dm2 moj syn ma 21, epoviem ze je ten naj suprovejsi syn a lebo oklamem samu seba nie vas a nie nikoho,ale co je vrchol to je vrchol. Byvali snami, ale aj tam sa vecne hasterili a ona ma taky zvlastni slovnik pi...a ko....t a zdochni a rakovina a take sproste reci, na adresu syna. ten jej to vsetko ako toleroval pokial mu nervi nepustili,a potom letela facka jedna zadruhov, dva dni ticho potom zase znova, no ja som povedala ze totok takto nemoze ist dalej ja pokial ona unas nebola som mala klud v rodine, a potom pride taketo steniatko a ona narusi celu rodinu. a ked som jej vynadala tak zase sa pustila do syna preco preco preco, no tak isli byvat sami.

maminuska
16. nov 2014

@vivien38 no tvoj syn teda zaujímavo rieši problémy ... no kde ste teraz mamičky .. 21 ročný syn facká 17 ročné decko , čo má predčasne dieťatko.

sue
16. nov 2014

@vivien38 hm,takto to vyzera,ked deti maju deti :( z toho co pises, sa okrem toho novorodenca nesprava dobre nik......... 1.chciet od niekoho,aby si vas vazil,ked mu davate bez toho,aaby sa pricinil je naivne 2.ak ona nadava a onju bije,su si kvit 3.dva mesiace po porode som nebola schopna varit ani ja,bol to najtazsi mesiac pre mna 4.ako vlastne ziju? Co jejskola,jeho praca? Financie?

nice202
16. nov 2014

mozno ma ona poporodnu depresiu...skor jej treba pomoct....

karin1811
17. nov 2014

@vivien38 dievča má slovník otrasný, ale myslím si, že "bez vetra sa ani list nepohne" a vzhľadom k veku, dá sa usmerniť, a to, že on ju ešte aj bije /jedna facka, druhá..../ tak nadávky sú asi jej obrana! To drobček to má najhoršie....

filipal
17. nov 2014

@vivien38 tvoj syn bije matku tvojej vnucky a ty riesis jej spravanie?! Nemala by si riesit svojho syna? Ved pacha trestny cin. Uvedomujes si to? Ci pre teba je taketo spravanie norma?
Kde si bola, ked spaval s neplnoletou? Na tvojom mieste by som sa trapila, ako som vychovala syna a neriesila niekoho ineho. Tebe len jednu radu, zacni sa konecne pozerat na syna realnym pohladom.

vivien38
autor
17. nov 2014

Ahojte, ja neviem ako opisat to dievca ,aby ste ma pochopili ze ocom tu pisem, ked si snou jej matka nevie rady, a mojmu synovi navrhuje ze nech si ju nauci ci uz zbytkou alebou ako chce ju uz svoja dcera nezaujima, tak ja ako jej svokra ako sa mam knej postavit? alebo sa mi ozvali take iste dievcata ako je moja nevesta? a preto nechcu pochopit ocom pisem? uz neviem co si mam mysliet. ja som navrhla mojmu synovi nech sa prestahuju k jej rodicom o 20km dalej , mozno ze tam bude ina , kludnejsia. aj to skusili, vlastna matka ju chcela dat liecit , zavolala nanu policajtov lebo jednoducho sa snou nedalo pohnut, tak potom nezasluzi si facku,a nie len facku ale rozkopat jej tu ryt leboona sama vedela ze ona este neni zrela na dieta. a ze moj syn, ten chlapec ma byt matkou otcom, sluhom a este znasat tie oplzle slova na adresu dietata a jeho, no totok by ani jeden chlap nezniesol.

sue
17. nov 2014

@vivien38 rozkopať riť by si zaslúžil tvoj syn za to,že oplodnil 16ročné dievča
...prepáč,ale toto je zlyhanieaj teba ako matky,pretože si zle vychovala syna,keď nevedel,že ak už sex,tak s ochranou.... Mne pripadá vyčíňanie toho dievčaťa ako zúfalé volanie o pomoc.........len vy ju nepočúvate a silou mocou sa jej snažíte nanútiť rolu matky a manželky. Neodpísala si na moju otázku ohľadne jej školY a jeho práce a z čoho žijú.... Mimochodom odporúčam psychológa,ale aj pre tvojho syna a teba,všetci ho potrebujete :(

dm2
17. nov 2014

@vivien38 Ja na vašom mieste by som jej sama pri tych slovach jednu vylepila, aby sa konecne uvedomilo štena jedno...ja by som ju asi načas vyhodila z vasho domu, nech si ide kam chce a možno potom si uvedomi svoje spravanie a začne s nim niečo robiť...toto je fakt nehorazne. ako bolo už vyssie spomenute - takto to dopadne ked deti maju deti. pretože aj to čo pisete o svojom synovi je len jeden pohlad na vec, zrejme sa mu takato partnerka pačila, ked si ani nedaval pozor a ona otehotnela. vzdy si ludia hladaju partnerov/frajerov podobnych sebe, s rovnakymi zaujmami atd. nechcem vas uraziť, ani vasho syna, ale neviem si predstaviť slusneho inteligentneho chlapca s normalnymi hodnotami a zaujmami, ktory by sa zahadzoval s dievčaťom ako je vasa nevesta. možno to bola ozaj nahoda, možno sa dlho nepoznali a ona sa neprejavila hned, to už posudiť neviem, ale lutujem ho, aj vas a v podstate aj ju, lebo si vôbec neuvedomuje čo svojim spravanim spôsobuje svojej rodine, je to ubohosť, ked ani vlastne matka o nu zaujem nema.....chudatko to male dievčatko, ktore sa narodilo do takejto rozvratenej rodiny, kde maju dvaja rodičia už 2 mesiace po pôrode tak važne vzťahove problemy...

mne to cele pripada tak, že spolu chodili len velmi kratko, spali spolu, otehotnela, v podstate sa ani nepoznali, a časom zistili že su uplne rozdielny a nemaju spoločne nič okrem dcerky...bohužial ak je to tak, tak to nema žiadnu buducnost.....len si neuvedomuju že vsetci okolo nich trpia počnuc ich vlastnym dieťaťom,,,,,

dm2
17. nov 2014

@sue prepač ale zufale volanie o pomoc? ved ona nemusi byť sama, môže byvať s jednou alebo druhou mamou, ktore by jej isto iste pomohli so starostlivostou o dcerku, aspon teraz zo začiatku....ale takto vyskakovať? môže byť rada, že ma kde žiť, že ju niekto živi, ked už bola taka šikovna....ved by som si v jej situacii nedovolila protirečiť, môže akurat tak držať usta a so stiahnutym zadkom skakať ako piskaju rodičia....poznam mnoho takych pripadov, kedy mali mlade baby v 15-17 detičky a vôbec to neodsudzujem dieťa je dar, nech pride v akomkolvek veku, ale vacsina tych pripadov sa pred rodičmi doslova kajali a boli radi, že ti rodičia predychali tuto situaciu a že im pomahaju....ale takto vyskakovať..to je nehoraznosť...

vivien38
autor
17. nov 2014

dm2 vidim ze ste rozumna zena, a niekde chapete aj moju situaciu, ☹ ja som to dievca mala rada ako vlastnu dceru, ja som jej kupovala ja som sa snazila bit jej mamou svokrou kamaratkou ale ona si to pokaslala, moj syn ju poznal uz davnejsie,mi zme mu zakazovali sa snou stykat nakolko ona bola mlada,ale to dievca prislo stale zanim do dediny, a co mlady chalan dostaval ponuku a vyuzil ju, no a ked mi zavolala jej mama ze jej dcera usla za mojim synom , ja som c o mohla robit? povedala jej mama ze ona ju uz nechce domou tak co mala som ju vyhodit na ulicu? no ja sprosta som ju nechala zo synom,stou podmienkou ze si musi najst syn pracu a nesmie ju nabuchat, no ale ona sa priecila ze ona uz chce dieta a aj kvoli tomu sa hadali.

vivien38
autor
17. nov 2014

sue:ja som zle vychovala syna, keby ze ma poznas tak nemala by si taku to reakciu. ja som svoje deti vychovala ako som vedela a dala somim skolu, a vedia ze co mozu povedal a skym ako sa maju zhovarat.

vivien38
autor
17. nov 2014

sue?: ty sa pocuvas? co pises? mi jej vnucuje,rolu matky a manzelky? ona mala na vyber , zobrali sme ju domou k matke spolu z dietatom aby bola z mamou a ked dospeje sa moze vratit .

sue
17. nov 2014

@vivien38 áno, viem čítať, čo píšem a trvám na tom, že byť matkou muža, čo oplodnil 16 ročné dievča hanbím sa ako pes.
Je milé a je dokonca vašou povinnosťou podať pomocnú ruku svojmu synovi a matke jeho dieťaťa, ale ospravedlňovaním jeho bitiek voči nej nezabezpečí zdravý a pokojný vývin vašej vnučke 😔 bohužiaľ. Ak už nemajú mladí rozum, mali by ste mať aspoň vy ako ich rodičia a starí rodičia toho dievčatka, sadnúť si všetci štyria a dohodnúť pravidlá a systém fungovania.
Dievča by malo skončiť strednú školu, opakovane si mi nenapísala z čoho mladí žijú - kto poberá rodičovský príspevok na tvoju vnučku, kedy doriešite zápis otca do rodného listu a podobne.
Len tu kydáš na to dievča (a vôbec netrvrdím, že klameš) ale vás vykresľuješ v tom najlepšom svetle a pri tom pravda je asi niekde uprostred... (napr.už len v tom, že syn ti povedal, že 16ročná soplaňa chcela dieťa - ona ho znásilnila? či je on ten typ chlapa, čo vidí vagínu a nerozmýšľa?)

sisaha
17. nov 2014

@vivien38 keby moj syn zdvihol ruku na akukolvek zenu, tak mu taku vrazim, ze by mu stena dala druhu.. To je dobra vychova? To su tie skoly, ktore si mu dala? Ledva rozumiem co pises - ak sa vyjadruje on podobne, tak to si mu teda vela do zivota nedala. K ostatnemu nemam co povedat. MOzno mlada potrebuje trochu pomoct - ale od normalnych ludi...