Stačí ústna dohoda ohľadom výživného?

werciatko04
26. mar 2015

Ahojte maminy v 3 juna tohto roku mi konci materska dovolenka teda rodicovska . Momentalne sa stahujeme s malym k rodicom od priatela uz sa to neda vydrzat ... k veci zaujima ma staci ked sa na vyzivnom dohodneme ustne alebo to treba riesit sudom . Totiz to zarobi dobre tych 1500 eur ma niekedy viac na vypl paske ma vsak min mzdu ostatne peniaze ma na ruku viac ako 100 eur mi neda na maleho to povedal sam .... ale ja by som chcela aby daval viac ked ma z coho a cely ten cas mu nic nekupil ani nedal . Je mozne to sudom nejak doriesit a vlastne ked tie peniaze nema na paske da sa to nejak vie si to sud nejak zistit alebo co viete mi niekto poradit v tomto ? A este ak si hned nedokazem najst pracu po skonceni rodic dovolenky do kolkych dni a co vsetko treba a kam ist ponahlasovat ? a mam na nieco narok byvame u mojich rodicov . Dakujem za vsetky skusenosti a rady vopred . Pekny vecer .

miz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
27. mar 2015

Ak budes mat ústnu dohodu a raz sa pohnevate, nedá ti ani cent a ..... Určite si to podaj na sud, budete krytí obaja. On aj ty, on, ze dal a ty, ze si dostala.
Nevieš, kde sa vas vzťah dostane za rok ci dva, nová priateľka=nove výdavky a ty a dieťa bude dávna minulosť

Ak zarobí 1500 netto tak by som si vypýtala napr 150, ved si výdavky na dieťa pekne rozpis, on nákladov na bývanie, cez stravu, hračky, oblecenie, šport ci kultúru

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radopp
27. mar 2015

@werciatko04 Na úrade ti poradia najlepšie na čo máš nárok.

werciatko04
autor
27. mar 2015

@alenah31 ehm je mi to jasne ze mu to nijak nedokazem mesacne vydavky ma sice okolo 500 eur co by nezodpovedalo tomu ze zaraba minimalnu mzdu . Ale ako citam he to na dlhe prsty a ako to mam dokazat staci ustne ze kolko plati uver, naftu a inkaso alebo musim mat seky ?! A ked o to podam sud rozhodne bez nas alebo sa musime zucastnit osobne na konani ? Nezda sa mi to fer aby si on mesaxne len tak odlozil 1000 eur bokom . A synovy mi s nich mal dat 100 eur.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
werciatko04
autor
27. mar 2015

@alenah31 no tak to mam smolu on ma peniaze doma a dokonca si na zaciatku roka zrusil ucet kvoli zbytoc poplatkom rocne a podobne . Tak ze asi sa mi to nijak nepodari len sa snim dohodnut .

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
werciatko04
autor
27. mar 2015

@alenah31 ano jasne to viem a ked ho budem zvereneho do starostlivosti tak si to dovolit nemoze ze by ho vyzdvihol so skolky napr . ? A este čo tto prosím vas obnaša možte mi napisať cely postup a priebeh a kolko to trva ? Dakujem .

bonaqa2013
27. mar 2015

pohĺadaj na internete či náhodou nemá nejaké majetky. Môj syn takto našiel že jeho ocinko kúpil budovu za 8 mil. a nám tvrdil že nič nemá. Keď to právnik vytiahol na súde, tak vrieskal, trieskal až ho museli vyviesť z pojednávacej miestnosti.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivet1371
27. mar 2015

@werciatko04 ak chodí na kamione tak beru aj diety to toho.musi zamestnávateľ napisat a potom tí vyrataju urćite viac.teda súdim to podľa toho zárobku a ako mu to platia

werciatko04
autor
27. mar 2015

@alenah31 aha tak ze ked podavam ziadost o zverenie syna do mojej starostlivosti sa hned tam pise aj co sa tyka starostlivosti teda striedavej ? ja ale nechcem aby si ho braval prave ze by som chcela obmedzit len v mojej pritomnosti alebo vobec .... vela krat nas vyhadzoval na ulicu, zbil ma a nie raz kopal pestou do oka a normalka maleho som mala na rukach hodil ma na postwl a chytil pod krk , je chory nervovo nevie sa ovladat rozbija veci dvere rozkopal taniere no proste psychiatria a o maleho nema anj sajnu co snim by robil .... a vobec nechcem aby si ho braval dost sme si pri nom vytrpeli . Poslem vam do jnter posty email .

werciatko04
autor
27. mar 2015

@ivet1371 nie nechodi na kamione robi strojnika na bagri u jedneho sukromnika . Preplaca mu aj cestu a ziadne diety nema nic . A proste tak su dohodnuty peniaze mu dava do ruky .

ivet1371
27. mar 2015

@werciatko04 tak to je horšie a smutné ze vlastnemu dieťaťu nechce dať viac

werciatko04
autor
27. mar 2015

No to vam poviem a preto sa pytam tu ci ma niekto skusenost alebo ako by sa to dalo riesit !

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
werciatko04
autor
27. mar 2015

@alenah31 ano je taky presne ako pisem nic neprehanam ani nezvelicujem je to tak . No nasledky su na dverach na stene a svedkov len raz jeho mama inak nikto len nas syn bol pritomny a odniesol si to somnou . A to by nebolo mozne jeden den v tyzdni je z ineho konca slovenska tak ze skor vykendy ale maly by snim ani nebol plakal by a on by ho zaniesol k mame ...... a ako ho poznam stych nervov co by mali plakal za mnou by neviem ako to vydrzal isto by dostal aj na rit maly . A udat na policii ho mozem kedykolvek predsa nie ? a tak ze su to dve rozdielne ziadosti ziadat o zverenie do mojej starostlivosti a tak tiez ziadat o vyzivne a aj co sa tyka tychto stretnuti s malym ?