icon

Striedanie dieťaťa

25. okt 2022

Ahojte, aky je najlepsi rezim pre striedanie dietata medzi otcom a matkou? Je mi jasne, ze nejaky univerzalny sposob neexistuje ale zaujimaju ma vase skusenosti a nazory

sense
25. okt 2022

My mame 2/5

autor
25. okt 2022

@sense to je ako? Dva dni jeden, 5 dni druhy?

sense
25. okt 2022

Ano 2 dni u otca a 5 dni u mna, fixne dni. Kamaratka ma 3/4

tosomja
25. okt 2022

Každý druhý víkend, od piatka do nedele, každú druhú stredu na pár hodín. Každé druhé prázdniny, každé druhé sviatky.
My máme neobmedzené, dcéra má 12r a keď má chuť ísť k otcovi, ide, keď chce byť doma, tak je doma. Dovolenky sa dohodneme vždy dopredu.

arasidka123
25. okt 2022

My máme prvý víkend v mesiaci a prázdniny podľa párneho a neparneho roka plus letné prvé dva júlové a augustové týždne u ex..zvyšok u mňa

autor
25. okt 2022

A ak chce mat doeta otec rovnako ako matka? Co je lepsie pre dieta? Ja som napr rozmyslala ze 2 tyzdne ja a2 tyzdne on, ale neviem si to predstavit byt 2tyzdne bez nej

autor
25. okt 2022

@sense a dieta co na to? Je s tym ok?

pribinak
25. okt 2022

Nenapisala si veľmi podstatnú info: vek dieťaťa

autor
25. okt 2022

@pribinak 4roky

moni
25. okt 2022

Na zaciatku sme mali 3/4 a 4/3, teraz fungujeme 7/7

pribinak
25. okt 2022

Tak ideálne je ak by ste sa dohodli, vždy je to lepšie ako keď styk v striedavke upravi súd

amelie2017
25. okt 2022

2 tyzdne pri 4 rocnom dietati je strasne vela. Nad tym ani nerozmyslaj. Dvaja znami maju uz teraz 5 rocne na tyzden. Od piatka do piatka s tym, ze utorok poobede su s druhym rodicom. Dalsi kamarat ma 2 deticky, 4 rocna a rocny a oni striedaju po 3 dnoch.

autor
25. okt 2022

@pribinak prave ze nechceme to riesit sudom. Len ja vobec neviem ako bude mala na to reqgovat. Nechcem aby mala psychicke problemy kvoli tomu. Kedze sa ja budem stahovat prec, somnou pojde do noveho prostredia. Co ak bude davat celu vinu mne?

majki_ki
25. okt 2022

Známa ma 12 ročnú dcéru a už dlhodobo majú týždeň tam týždeň tam

autor
25. okt 2022

@amelie2017 cize po tyzdni? Nie je to moc casto pre to dieta?

pribinak
25. okt 2022

Však na začiatok si dajte nižší interval napr 4 dni a uvidíte ako to bude dcerka znášať

mogaa
25. okt 2022

striedavka býva zvyčajne týždeň a týždeň....ideálne ale je, ak sa viete s mužom dohodnúť....čiže dieťa ak chce u jedného ostať dlhšie, tak nerobiť drámu, naopak vedieť sa dohodnúť ak jeden z rodičov v daný čas nemôže, tak ostane u druhého rodiča....ono je veľmi náročné starať sa sám stále o dieťa, hlavne ak rodič pracuje následne musí venovať celý svoj čas dieťaťu lebo je naň sám...

som_realistka
25. okt 2022

my sme mali striedavku týždeň a týždeň staršiu dcéru, vtedy mala 10, ale dohoda bola, že ak bude chcieť byť dlhšie u jedného alebo druhého záleží to iba na nej, fungovalo to

sense
25. okt 2022

Moja áno, prešli odvtedy 3 roky, ale mala 7 rokov vtedy. A vie ze keď nechce nemusí a ak chce inokedy poobede na hodinku môže kedykoľvek a cez víkend na 3. Zo začiatku chcela aj viac, teraz už nie, je radšej s kamarátmi a je to OK

sense
Autor odpoveď zmazal
22abigail22
25. okt 2022

Moja mama má s ex-manželom súdom určené, že malú (moju najmladšiu sestru) má cez víkendy (sobota aj nedeľa) od 9:00 do 18:00 (nesmie ju mať na noc). V tom čase mala 4 roky (teraz má 6). Ale nepamätám si či každý víkend alebo každý druhý. 🤷‍♀️

amelie2017
25. okt 2022

Tak neviem, ale vzťahy má dieťa s otcom, ale moja je hotová, len keď je celý deň v práci a nevidí ho. Neviem, ako by vydržala 2 týždne. To isté u teba. 4 ročne dieťa bez mamy na 2 týždne je veľa.

autor
25. okt 2022

@amelie2017 dobry maju vztah, bude to pre nu tazke bez jedneho ci druheho

vulka
25. okt 2022

Pred časom tu jedna maminka spomínala, že oni mali týždeň a týždeň, ale nelietalo dieťa ale rodičia. Čiže dieťa bolo stále v tom istom byte, len rodičia sa striedali. Ale tá maminka aj poznamenala, že sú dobre zabezpečení a každý z nich má aj vlastné bývanie.

horty99
26. okt 2022

Týždeň / týždeň. Ale je to katastrofa pre mňa pre ex aj pre malú. Keď je u mňa chýba jej otec keď je u neho chýbam jej ja. Od 2 a pol roka najskor 3 a 3 dni neskôr týždeň a týždeň.

jankohraskonr
26. okt 2022

@22abigail22 môžem sa spýtať, ako tvoja mamka docielila, že sestra nemusí byt u otca na noc?

22abigail22
27. okt 2022

@jankohraskonr
Najmä vôli fyzické ublíženie na zdravie matky, malej, mňa a ešte jedného človeka. Ale aj to, že býva v podnájme s ďalšími 2 chlapmi (cudzi, spolubývajúci) takže sociálka toto označila za nevhodné bývanie.