Striedavá starostlivosť o dieťa
Mám manžela a dve deti (5 rokov, 4 mesiace). Manžel má dieťa aj s bývalou partnerkou (3,5).
S bývalou má dieťa, nakoľko jej vtedy nepovedal, že má vzťah aj so mnou, obidve nás teda klamal. Ja som si myslela, že sú rozídení. Keď sa to prevalilo, bývalá s ním ukončila vzťah a ja som "vyhrala". Tento rok sme mali svadbu a narodilo sa nám druhé dieťa.
Myslela som si, že nie sú v kontakte, aj keď boli indície, že manžel dcéru občas navštevuje.
Manžel ale z ničoho nič vyrukoval s tým, že chce striedavú starostlivosť a bude o dcéru bojovať. Ja s tým ale nesúhlasím a celá situácia je pre mňa ponižujúca. Najhoršie je, že manžel moje pocity nechápe a dosť sa kvôli tomu hádame. Nechcem tu skrátka mať jeho dcéru a starať sa o ňu. Bude súd prihliadať na môj názor?
No ty si teda ,, vyhrala". Blbá si bola vtedy, že si ho nenakopala. Radšej si sa za neho vydala a spravila s ním deti dve. Aby si znásobila tu výhru, ktoru ti jeho ex nechala.
A teraz sa cítiš ponížená? Kvôli čomu? Že dieťa má nárok na otca? No má.A keď matka dieťaťa bude súhlasiť,tak striedavka pravdepodobne bude.
Mala si mať rozum vtedy,pred rokmi
A podľa teba bol on najlepšia voľba, manžel-otec nevlastnej dcéry, ktorý sa o vlastné dieťa nezaujíma? Že sa za ten čas vášho rodinného života nestaral o dcéru? Ja by som takého muža teda nechcela, čo sa o svoje, hoc moje nevlastné dieťa, nestará. To čo je za postoj, že jeho dcéru nechceš? Vedela si, že má dieťa, je to záväzok na celý život. Čo z teba ubudne? Je to nezvládnutelné dievča či či.
Prehodnoť svoj postoj, lebo sa môže ľahko stať, že pôjde k tretej a vaše deti ho tiež uvidia len občas.
Pre mňa by bolo ponižujúce sa po tom všetkom za neho vydať a mať s ním ďalšie dieťa.
@donna2025 no to mi je výhra toto
Neskoro,kľudne na čas keď tam bude jeho dcera môžeš ísť bývať inde,mysli,že to nie je zakázané alebo sa rozved
Tak toto bude vtip týždňa táto téma🤣🤣🤣🤣
@donna2025 napíš do právnickej poradne. Normálne ma zaujíma názor právnika
@anonym_6f74de preco by mala byt zly človek,nie je to jej dieta ,je iba blba
@minenkaa vedela do coho ide a ked jej vadi nevlastná dcéra tak do toho nemala ísť. Odopierat nejakému dieťaťu otca dokáže len zlý človek. Každé dieta si zasluzi aby sa o neho otec staral
Opravujem sa... nie iný príspevok nižšie, ale ty vyhrávaš.
Vyhrala si chlapa gratulujem od neho lepšieho niet. Je to jeho dcéra či sa Ti to páči alebo nie ak da na súd tak ak vyhraje a bude mať umiožnenu striedavku budeš musieť to prijať. Aj ked starať určite nie nie je to tvoja povinnosť . Ked ju vedel urobiť zákon hovori že sa ma vedieť o nu postarať to je vizia každeho normálneho rodiča. Pre neho nemôžu existovať len vaše dve spoločne deti on ma povinnosti a práva aj vôči dcére z predchadzajuceho vzťahu.Len nerozumiem ako sa môže tak dospela žena chovať dieťa potrebuje oboch rodičov či rozvedených rozidených.Ten tvoj klamar ešte posledne slovo nepovedal tak ako ťa podvadzal z bývalkou a si vyhrala jasne najlepšieho chlapa na svete tak časom pôjde dalej.ked si vyhrala prečo si ťa nevzal za ženu ved predsa 2 deti nie.
@minenkaa vedela do coho ide a ked jej vadi nevlastná dcéra tak do toho nemala ísť. Odopierat nejakému dieťaťu otca dokáže len zlý človek. Každé dieta si zasluzi aby sa o neho otec staral
@anonym_6f74de ona neodopiera starostlivosť otcovi,teda aspoň ja to tak chapem no možno sa mýlim. Nechce to dieťa mat vo svojej domácnosti a starať sa oň. Preto nemusí byt zlý človek.
Nesedi mi vek. Nemalo by byt to jeho dieta najstarsie alebo minimalne podobne veku vasmu prvemu dietatu?
Ci to ta podvadzal az po tom, co ste uz mali prve dieta?
V kazdom pripade, vies o tom dietati odkedy je na svete, myslis, ze sa len tak vymaze?
Co sa stalo v minulosti nie je vôbec výhra. Ale ak ste sa teda dokázali dohodnúť a posunúť ďalej dopredu vo vašom vzťahu, tak si musela akceptovať všetko čo patrí do vašej a jeho minulosti a byť s tým vyrovnaná. To ze sa s tým teraz nevieš vyrovnať je na hlbšiu a dôverný debatu medzi vami. Pokiaľ si neviete vysvetliť a pochopiť co koho trápi a co je komu priorita tak ten váš vzťah bude veľmi ťažkou skúškou každú chvíľu. Musite sa rozprávať inak sa nikam nedostanete
@anonym_6f74de ona neodopiera starostlivosť otcovi,teda aspoň ja to tak chapem no možno sa mýlim. Nechce to dieťa mat vo svojej domácnosti a starať sa oň. Preto nemusí byt zlý človek.
@lenkasarka aha, takze otec pôjde s deckom do hotela lebo ona ho vo svojej domácnosti nechce ci ako si to predstavuješ?
@donna2025 to si fakt vyhrala
@donna2025 mali ste spolu dieťa, on obrábal zároveň druhú, s ňou si spravil dieťa, tá sa s ním rozišla, ty si ostala, spravila si si s ním ďalšie dieťa a ešte si si ho aj zobrala? Dobre tomu rozumieme? Uži si ho celého aj deťmi keď už si sa rozhodla s ním ostať alebo od neho odíď. Decká nemôžu za sprostosť rodičov.
Počkaj, ako bude rozprávať o tvojich deťoch tá, čo príde po tebe. Už ju má určite rozrobenú.
Keď sme sa zoznámili, vedela som že má dlhoročný vzťah, ale tvrdil mi že sa s ňou rozišli. Netušila som, že to hral na dve strany a tak dlho. On dcéru tajil pred všetkými, aj pred vlastnými rodičmi. Ja som sa to dozvedela keď mala malá rok a náš spoločný syn 3,5 roka. Vtedy sme sa práve presťahovali do nového domu, nechcela som sa vzdať všetkého - nášho rodinného života.
@anonym_6f74de ona to decko nechce mať doma a starať sa on a nie aby nebolo s otcom
@lenkasarka aha, takze otec pôjde s deckom do hotela lebo ona ho vo svojej domácnosti nechce ci ako si to predstavuješ?
@anonym_6f74de ja si to nepredstavujem mne je to fuk. Nech žijú ako chcú. Ona nemá povinnosť starať sa o cudzie dieťa. Že je hlúpa a “vyhrala” jej jej problém nie môj. Ty si písala,že odopiera starostlivosť
Keď sme sa zoznámili, vedela som že má dlhoročný vzťah, ale tvrdil mi že sa s ňou rozišli. Netušila som, že to hral na dve strany a tak dlho. On dcéru tajil pred všetkými, aj pred vlastnými rodičmi. Ja som sa to dozvedela keď mala malá rok a náš spoločný syn 3,5 roka. Vtedy sme sa práve presťahovali do nového domu, nechcela som sa vzdať všetkého - nášho rodinného života.
@donna2025 a preto bolo treba si spraviť dalsie dieta a myslieť si ,že muz je dobrý človek?
Nech je muz s tým dieťaťom inde ,nech si prenajme byt a nech sa on stara,ty nemusis
@anonym_6f74de ona to decko nechce mať doma a starať sa on a nie aby nebolo s otcom
@minenkaa mne je jasne ze ona ho nechce mať doma. Ale ked sa otec chce starať, chce mať striedavu starostlivosť a s autorkou žije v jednom byte tak kam ma akože s tym dieťaťom ísť?
@donna2025 no tak musí manžel znášať následky a ty máš len dve možnosti buď ho budeš podporovať,alebo nebudeš. Mal by sa starať o to dieťa tak ako o vaše deti či už budeš toho súčasťou,alebo nie je už na tvojom rozhodnutí. No názor právnika ma zaujíma.
@anonym_6f74de nie kľudne si môže prenajať kúpiť byt a tam byt s tým dieťaťom ,keď ho chce mať v striedavke
@anonym_6f74de ja si to nepredstavujem mne je to fuk. Nech žijú ako chcú. Ona nemá povinnosť starať sa o cudzie dieťa. Že je hlúpa a “vyhrala” jej jej problém nie môj. Ty si písala,že odopiera starostlivosť
@lenkasarka kam asi tak otec s tym deckom pôjde ked s autorkou zije v jednom byte? Keď mu vykrikuje ze ona tam to dieta nechce tak mu tu starostlivosť odopiera lebo je asi jasné že muž nepôjde na týždeň s dieťaťom do hotela

@donna2025 je to jeho dcéra kristepane, preco jej nedoprajes aby aj ona mala otca? Ty musis byt riadne zlý človek