Striedavá starostlivosť o dieťa
Mám manžela a dve deti (5 rokov, 4 mesiace). Manžel má dieťa aj s bývalou partnerkou (3,5).
S bývalou má dieťa, nakoľko jej vtedy nepovedal, že má vzťah aj so mnou, obidve nás teda klamal. Ja som si myslela, že sú rozídení. Keď sa to prevalilo, bývalá s ním ukončila vzťah a ja som "vyhrala". Tento rok sme mali svadbu a narodilo sa nám druhé dieťa.
Myslela som si, že nie sú v kontakte, aj keď boli indície, že manžel dcéru občas navštevuje.
Manžel ale z ničoho nič vyrukoval s tým, že chce striedavú starostlivosť a bude o dcéru bojovať. Ja s tým ale nesúhlasím a celá situácia je pre mňa ponižujúca. Najhoršie je, že manžel moje pocity nechápe a dosť sa kvôli tomu hádame. Nechcem tu skrátka mať jeho dcéru a starať sa o ňu. Bude súd prihliadať na môj názor?
@donna2025 cize on mal paralelne vztahy s vami obomi dlhsie obdobie, ked sa to prevalilo, tak ta druha ho nechala tak a ani nechcela vyzivne od neho na ich spolocne dieta
Je on uvedeny ako otec v RL?
Teraz sa zrazu on spamatal a chce dieta do striedavky napriek tomu, ze vlastne s nim nemusel nic riesit ani mu nic davat ani vyzivne ani cas, pozornost atd
nuz ako ti uz pisali sud prihlada na zaujem dietata, ty nie si ucastnik konania,
Ale nieco tu nehra, a teda hlavne by som si zistila dovod preco to tvoj muz robi, to bude kluc, mozno ta chce vymenit za nu a takto to rozohral ktovie, vyzivne v tom nebude kedze ho doteraz neplatil a zjavne ho ta zena nechce
z vasej trojice je ona ta hrdinka dokazala odist od chlpa nevernika a vykaslat sa na neho a jeho peniaze
@mamina7070 Nie, manžel nie je v rodnom liste, ak mu teda túto informáciu môžem veriť. Výživné tým pádom tiež neplatí, nakoľko sa s dieťaťom stretával len sporadicky, bola na to ešte malá.
Teraz sa do toho vložila jeho mama, ktorá ju chce vídať/mať pri sebe. Myslím, že striedavka je hlavne jej nápad a iniciatíva. Manžel podniká, je zaneprázdnený a nemyslím že by mal priestor starať sa o dcéru.
Jeho bývalá nemá dobrý vzťah s mojou svokrou a ako som vyrozumela, nechce jej tam malú dávať.
@mamina7070 Nie, manžel nie je v rodnom liste, ak mu teda túto informáciu môžem veriť. Výživné tým pádom tiež neplatí, nakoľko sa s dieťaťom stretával len sporadicky, bola na to ešte malá.
Teraz sa do toho vložila jeho mama, ktorá ju chce vídať/mať pri sebe. Myslím, že striedavka je hlavne jej nápad a iniciatíva. Manžel podniká, je zaneprázdnený a nemyslím že by mal priestor starať sa o dcéru.
Jeho bývalá nemá dobrý vzťah s mojou svokrou a ako som vyrozumela, nechce jej tam malú dávať.
@donna2025 a ty si ešte stojíš za tým,že nepomôžeš tej žene a decku
A ja sa spytam podobne : ty si este stojis za tym ze muz je s Tebou stastny ked bezal pred rokmi za nou jej dieta spravit ? 🤭
@minenkaa V akom zmysle pomôcť? Ja ani neviem ako sa ona stavia k striedavke, ale podľa všetkého nebude nadšená keď sa o tom dozvie. Môj nesúhlas jej v konečnom dôsledku pomôže.
@donna2025 treba jej toto všetko čo si napisala povedať a svokre a mužovi riadne vyčistiť žalúdok ,či sa nehanbia toto spraviť
@betulinka1 Dieťa k nám nechodí vôbec, ja som ju nikdy ani nevidela. Manžel ju pokiaľ viem nevidel 5-6 mesiacov. Predtým za ňou občas chodil, ale mne o tom nehovoril, lebo vie, čo to vo mne vyvoláva. Myslela som, že súd bude skúmať rodinné pomery a bude potrebný môj súhlas, ale v rámci diskusie mi to bolo vysvetlené.
Bolo by iné, keby som od začiatku vedela do čoho idem, ale mne boli dôležité skutočnosti zamlčané. Preto sa tomu tak bránim.
@donna2025 no tak to moze zabudnut na striedavku. Nejaky cas to urcite potrvá. Najprv musi chodit pomaly k vam. Ale striedavky sa bat nemusis. Musite si vsetci zvyknut na seba. Najhorsie to bude pre to dieta s fakticky uplne cudzími ludmi. Je to hrozne. Tvoj muz je sebecké hovado, ak vobec nieco taketo chce, ked dieta nechodi ani na vikendy. 🤮🤮🤮
To, že som jeho manželka predsa jasne hovorí, na kom mu záleží. On s ňou nebol šťastný, inak by predsa nešiel za mnou. Ona môže byť rada, že má dieťa, inak by zostala sama. A ešte sa nehanbila ma o tom informovať. Ja som zostala bez reakcie a odmietam sa s touto osobou baviť.
@donna2025 toto nemozes mysliet vazne....to ze si manzelka ukazuje na kom mu zalezi? To vazne? Prepac, ale keby mu na tebe zalezalo, nespravi si po vasom spolocnom dietati dieta s ex. Uz len tu ti musi zasvietit kontorolka, ze ta mal a teda asi aj ma uplne v pazi. Ja aj moj manzel mame obaja po 1 dietati z prveho manželstva (dnes uz obe dospele), spolu mame dve deti ( este skolopovinne). Ale ver ci nie, keby manzel pocas nasho manzelstva vliezol do postele k ex, bolo by nasmu manzelstvu koniec (a teda nielen k ex). Akoze ty mas voci nemu este doveru? Ja som normalne udivena, ako so sebou niektore zeny nechaju zametat a ako sa nechaju ponizovat. Preco? Aby neboli same? Aby sa im neznizila zivotna uroven? A co sa tyka toho nemanzelskeho dietata....To dieta ma na otca rovnaky narok, ako maju na neho vase spolocne deti. Bud sa s tym zmieris alebo si postavis hlavu a zachvilu mozu byt aj vase deti v striedavej starostlivosti
@donna2025 tak potom preco neda voj muz tej zene pokoj evidentne s nim nechce nic mat
ziadnu striedavku v tomto stave tak lahko nedostane akurat vysoke vyzivne a samozrejme aj spatne
svokra nech sa stara o vase deti ako babka a nech da pokoj cudzej zene a dietatu ktore oficialne ani neni jej syna
@donna2025 ked nie je v rodnom liste, tak mu ju nedaju do striedavky. A ked vravis, ze ex-ka byvalu svokru nemusi a nechce, aby tam dcera chodila, tak sa nemas coho bat. Tvoj muz si vymyslel v hlave nejaky scenar, ale nedomyslel to. Zatial sa zbytocne obavas.
@donna2025 pokial muz nie je zapísaný v RL, tak nie je oficiálne otcom dieťaťa a môže žiadať tak trt makový. Plus neviem ci nie je nejaká lehota na zápis otcovstva do RL. Nejaké 3 roky alebo koľko. Toto si vygoogli. A potom ho s tým môžeš konfrontovať. Lebo mne sa zdá, že iba pekne keca
@donna2025 pokial muz nie je zapísaný v RL, tak nie je oficiálne otcom dieťaťa a môže žiadať tak trt makový. Plus neviem ci nie je nejaká lehota na zápis otcovstva do RL. Nejaké 3 roky alebo koľko. Toto si vygoogli. A potom ho s tým môžeš konfrontovať. Lebo mne sa zdá, že iba pekne keca
@lienka.7 tá hranica 3 roky slúži len na popretie otcovstva, to znamená, ak je v rodnom liste zapísaný a myslí si, že nie je otec. Ale naopak to neplatí, tam nie je žiaden časový limit

Kde si dala rozum, že si si takého chlapa vzala? Myslíš, že zrazu bude dobrý otec a manžel?