Striedavá starostlivosť u 15 ročného dieťaťa
Ahojte neviem či tu je taká tema. Mám syna bude mať 15r mám ho s ex v striedavej starostlivosťou od piatku do piatku. No chcem vediet či tu je mamička s podobnou situáciou že do kedy je vhodne to dieťa teda už chlapa takto vláčiť. Neviem či sa on môže rozhodnúť že už to nechce. Alebo či to už pre neho nieje také blbe aby taký veľký chalan behal hore dolu.Ďakujem.
15 rocne decko uz vie povedat, ze je nespokojne s chodenim hore-dole, alebo mu to nevadi a je to pren v pohode, ved sa ho spytaj co si o tom mysli, ak je nespokojny daj navrh na zmenu a ak nie, bud rada ze je vsetko ok
No pokiaľ ja viem tak už v 12 rokoch môže dieťa nesúhlasiť so striedavkou a súd to musí akceptovať, takže daj len na súd žiadosť o zrušenie striedavky z dôvodu, že syn dovršil 15 rokov a nechce už chodiť k otcovi na striedavku, ale len na nejakych par dni v mesiaci
Ako píšu baby, od 12 rokov sa dieťa môže rozhodnúť s kým chce žiť.
Ahojte, poprosím radu, sme v rozvodovom konaní, nezvladala som psychicky tlak doma, tak som odišla zo spoločnej domácnosti, s tým,že deti ostali s otcom, lebo nechceli ísť so mnou k mojim rodičom, ide o to ,že nabudúce týždeň sa sťahujem do bytu v mieste bydliska, najmladší syn, 10, chce byvat so mnou...môžem ho vziať? Nebude to manžel brat ,ako únos?co robiť, ako prosím postupovať? Ďakujem

a co na to tvoj syn? co by si prial on ?