icon

Súdne spory o výživné

29. máj 2025

Dobrý deň.Tento rok má už čaká 3x súd ohľadne výživného.V januári mi súd odklepol zvýšenie výživného.Ex hneď po súde dal výpoveď a podal a zníženie.Teraz v máji ho sudca zmietol zo stola ,že sám prišiel o robotu a hneď mu to zamietol .Ex to nestačí a znova podal o zníženie a chce aby som syna vozievala jednu cestu k nemu lebo jeho to stojí veľa peňazí.Pravda je bohužiaľ taká ,že ex nemá záujem o syna keď ide každý druhý víkend tak Nejde ku nemu ale k jeho rodičom.Rodičom je to asi veľa chodiť po mojho syna(svojho vnuka) autom tak žiadajú takúto vec.Za ex platia aj výživné a pánko sedí doma na riti a čaká ,že sudca mu zníži na minimum Nemali sme súdom určené ,že ho môže brávať každý druhý víkend ale aj napriek tomu mu ho dávala kým mal záujem ale aj tak ho vždy šupol k svojim rodičom.Teraz žiada aby si ho mohol brávať popri Tom rok a pol ho ani poriadne nevidel..Dúfam ,že toto už bude posledný súd a ex pochopí,že má smolu.

nyusika
29. máj 2025

o zvyseni/znizeni rozhodne sudca...a s kym je syn pocas "jeho hodin" je irevelantne.....pokial, samozrejme, nejde o ohrozenie zivota a tak.

vevebono
29. máj 2025

Pochybujem, ze to prejde, pokiaľ nemal vážny dôvod na výpoveď a následne hľadanie novej práce.(zdravotny by musel podložiť lek. správou) Moj ex ma oficiálny príjem- teda ten, čo predkladá na súd 700€, a na dve deti mi teraz platí 360 (pred par dnami som si dala na zvýšenie, tak čakáme) paradoxne, súd na predchádzajúcom konaní nebral do úvahy, že zarába malo, ale povedal, že je zdravý, mladý a vie si nájsť aj lepšie platenú prácu a keď sa vie starať o priateľku a jej dcéru (obe nezamestnane) tak sa bude starať aj o svoje deti. Ale s deťmi sa nevidel už cez 5 rokov, záujem vôbec žiadny, a na súde som dokázala aj iný príjem ako zo zamestnania

evita11223
29. máj 2025

vsak nech si znizi 🙂 kazdopadne, on o tom nerozhoduje, takze si moze robit, co len chce 😀

kavasmliekom
29. máj 2025

Od toho je súd, aby zistil skutočnosti, prečo nerobí, prečo chce znížiť a prečo mu vyhovie, alebo nie. To, že ho dava k jeho rodičom, je vlastne jeho vec. Už vieš ako to chodí na súde, takže žiadne prekvapenie.

deti95060810
29. máj 2025

si na súde bez právnika?

cacianka
1. jún 2025

Už sa časy zmenili, už viac rokov nerozhodujú súdy podľa toho že sú oteckovia nezamestnaní.
Súd prihliada na to, v návrhu na súd to môžeš aj ty spomenúť, prípadne povedať aj na pojednávaní - aké má otec deti vzdelanie, akú má profesiu, na webe Profesia.sk pozri v jeho odbore ponúkané zamestnania a platy, zo 3 či aj 5 vytlac, nech sa vieš orientacne vyjadriť a navrhnúť výšku výživného. Do návrhu uved aj že v prípade neplatenia nech mu zoberú vodičák.

autor
3. jún 2025
@deti95060810

si na súde bez právnika?

@deti95060810 áno som bez právnika....