Súdno-znalecký posudok na zdravotný stav maloletého

cherries
27. jan 2012

Dobrý deň , chcem sa opýtať či tu má niekto podobnú skúsenosť a odporca dal vypracovať sudno-znalecký posudok na maloleté dieťa lebo neverí , že dieťa je také choré ako uvádzajú lekárske správy od rôznych lekárov. Čo mám očakávať a aké máte skúsenosti so znalcami z tohto pohľadu . Vopred vám Dakujem

sisaha
27. jan 2012

@cherries ten sudy znalec je stanoveny sudom, alebo si ho vybavoval odporca? To je dolezite kvoli objektivnosti posudku. Nemyslim si, ze sa mas coho bat. Ak sa viacerí lekarí zhodli na diagnoze a tato je podlozena lekarskymi vysetreniami, s najvacsou pravdepodobnostou pride k rovnakemu zaveru.

cherries
autor
27. jan 2012

Prave , že neviem či si to bude chcieť dať cez súd alebo len vlastnou cestou lebo sudkyna tým nadšená nebola . To som chcela vedieť , že či súdny znalec vychádza z lekárskych sprav ktoré sú uvedene v spise ??

sisaha
27. jan 2012

@cherries ak to bude riesit vlastnou cestou, mozes to spochybnit. Znalec by mal vychadzat z lekarskych sprav a vysetreni, ktore boli urobene. Resp. neviem si predstavit kto by hradil opakovane vysetrenia. A dalsia vec, ak to nenariadi sudkyna, nie si ani povinna niekam dieta davat vysetrovat, len preto, ze si to pan otec zela..

le_to
16. máj 2013

ja som včera sudkyni navrhla aby sa urobil takýto posudok, sudkyna mi na to povedala, že sa takýto posudok sa nerobí, vraj iba taký na ktorom sa zistuje kto z rodičov je vhodnejší na starostlivosť o dieťa, a tu píšete o tom posudku ktorý som chcela ja takže nechápem 😕 😕 😕