icon

Súhlas otca na dovolenku

nikolienka28
1. júl 2022

Ahojte. Prosím vás, chceme ísť na par dni na dovolenku do švajčiarska autom. Čiže cez Rakúsko, Nemecko až Švajčiarsko. Potrebujem nejaký písomný súhlas otca malého? Ci stačí pas, a rodný list ze som jeho matka? Ďakujem.

Strana
z2
nikolienka28
autor
1. júl 2022

@moonka1 ani mi nič netreba?

kubkovamama
1. júl 2022

@nikolienka28 ahoj, my ideme a hotovo, exovi nevravím kam, poviem iba,že tento termín ideme preč. Len nech skúsi pripraviť dieťa v lete o dovolenku alebo výlet lebo "on nesúhlasí". Šak sú sami proti sebe poniektorí, nerozmýšľajú..že dieťa vlastne by nemohlo ísť kvôli ich blbemu egu. Nestresuj,oznam mu to písomne keď tak a choď.

nikolienka28
autor
1. júl 2022

@kubkovamama a nikdy si nemala problém na hraniciach? To ze ja mam aj iné priezvisko ale tak zobrala by som rodný list určite. Udať by ma nedal to by malému neurobil.

sense
1. júl 2022

@nikolienka28 ak je dieťa zverené tebe do výchovy, tak ho zobrat môžeš aj do Švajčiarska.
Ja žijem vo swiss, a bežné bravam dcéru do štátov EÚ bez súhlasu otca, a môj ex si síce nechá podpísať mnou súhlas pre istotu ale nikdy ho od neho nepytala

nikolienka28
autor
1. júl 2022

@sense mi nemáme súdom určené nič. Je to všetko len na ústnej dohode. Aj styk s dieťaťom podľa dohody.

sense
1. júl 2022

Pokiaľ tam neplánuješ ostať na stalo, máš pas à rodný list tak nič nepotrebuješ. Predpokladám ze dieťa má trvalý pobyt kde aj ty

nikolienka28
autor
1. júl 2022

@sense samozrejme. Spoločná adresa. A plánujeme ísť len tak na 5 dní.

sense
1. júl 2022

@nikolienka28 no tak by som išla obzvlášť ak je to doba kedy nemá byť s dieťaťom on

nikolienka28
autor
1. júl 2022

@sense no áno, vtedy som s nim ja.

nikolienka28
autor
Autor odpoveď zmazal
nikolienka28
autor
1. júl 2022

@sense rakze myslíš ze to bude v pohode, s rodným listom. Dám ho aj preložiť. Preistotu.

sense
1. júl 2022

@nikolienka28 ja som tak cestovala par krát keď ešte sme nemali rovnaké priezvisko a dokonca len s pásom a aj kontrolovaná som bola ci na letisku alebo aj keď som šla autom a nikdy nic

xtina
3. júl 2022

https://www.mzv.sk/cestovanie-a-konzularne-info...

Tu sú informácie z každého štátu.

Môj ex berie syna na dovolenku do Egypta, je tam napísané ,že sa odporúča mať splnomocnenie v anglickom jazyku. Vzťahy máme po rozvode nadštandartné, takže nemám dôvod mu ho nevypísať. Robím to len z toho dôvodu, že ak by to náhodou niekto pýtal, tak aby ,moje dieťa neostalo niekde na letisku len kvôli našej lenivosti a byrokratickej chybe. (človek nikdy nevie na akú kontrolu na hraniciach narazí)

pink_lady
3. júl 2022

Treba pozriet na stranke min.zdravotnictva, niekrore krajiny napr Taliansko to vyzaduju aj ak sú rodičia manzelia do 14r...Vacsina krajin ale nechce nic

26ka
3. júl 2022

Boli sme teraz nedavno, matka ine priezvisko a dieta ine, konkretne v Taliansku, nikto nic nekontroloval ani nepýtal, iba pas dietata samozrejme pozerali, a otcovi bolo oznamene ze dieta ide na vylet, nakolko by si honil ego a urcite by nesuhlasil

bykaterina
3. júl 2022

@nikolienka28 ideš do švajčiarska tak to nie je eu to je jedna vec a Treba mať preložené dokumenty oni prd rozumejú že tvoje dieťa má iné priezvisko ako ty atď. Tam sú colníci na hranici, nie ako u nás v eu že ich nevidíš. A nezabudni na poistenie.

maleficent16
3. júl 2022

@nikolienka28 zalezi ako mate dieta v starostlivosti ak nie ste manzelia..
A alezi aj kam idete...
Kamoska aj ked je vydata v ITA a deti su ITA vsetky narodene tak musi mat jeho suhlas zo sebou cez hranice aj ked sem ide za rodinou na par dni ..

bykaterina
3. júl 2022

@nikolienka28 a ešte jedná vec je jedno či ideš na 5 dní alebo mesiac Alebo na otočku

korytnackaruzova
3. júl 2022

@nikolienka28 Tak to si ma zaskocila touto otazkou. Lebo ja bezne chodim Po svete (usa-europa) s dcerkou sama, ked muz nemoze ist s nami a ani mi nenapadlo mat nejake povolenie od neho. Nikdy od nas nikto nic nepytal. Maximalne sa jej opytali, ze kto som ja, naco dcerka povedala mama. Avsak, ak nemas dobry vztah s muzom, ak je tam sanca, ze by ta mohol nahlasit za unos, Tak by som si to povolenie od neho opytala. Ak si myslis, hoci je ofucany, ze by ta nenahlasil, tak chod a nic sa ho nepytaj.

cacianka
3. júl 2022

Oznam mu miesto pobytu až v čase keď budeš na mieste, alebo vôbec, do 28 dní môžeš ísť do zahraničia bez problémov,
ak máte v čase mimo hraníc teda počas pobytu v zahraničí stanovený styk dieta/otec , musíš mu ponúknuť náhradný termín, ak má ego ako ego, tak stačí už keď budeš tam, aby ti nenarobil problémy...
Oznámiš ? Oznámila si ! Navrhla termín náhradný? Navrhla! A nedaj sa manipulovať, nezlakni sa vyhrazania, to je voda na jeho mlyn

andreafa
3. júl 2022

@nikolienka28 nepotrebujes ziaden suhlas

dankamg
3. júl 2022

@diamond007 žiadny súhlas netreba, pokiaľ tam nejdu dlhodobo žiť

betulinka1
3. júl 2022

@nikolienka28 naštuduj si podmienky vstupu do krajiny do ktorej cestujes. Niektore vyžadujú suhlas, hlavne ak mas ine priezvisko ako dieta. Odporucam zobrat aj preložený rodný list do angličtiny. Potom je otazka kedy ides s dietatom prec, ci v tom case nema otec pravo na styk s dietatom. Vtedy suhlas potrebujes.

nikolienka28
autor
4. júl 2022

@cacianka
@betulinka1 my nemáme určenú starostlivosť súdom. Je to len na dohode. A je oboznámený s tým ze ideme do švajčiarska. Udať ma neuda lebo vie ze syn by ho nenávidel za to, keďže sa veľmi teší. A ideme na 5 dní a potom ide k nemu. Čítala som podmienky krajín a nieje tam výslovne napísané že musím mať súhlas a o priezvisku nepíšu nič.
@maleficent16
@bykaterina
Rodný list si dám preložiť. Preistotu.

Strana
z2