icon

Vaše skúsenosti so sociálnou kuratelou a ÚPSVaR v SNV?

lauraanastazia
25. jan 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti so sociálnou kuratelou, najlepšie ak máte skúsenosti s ÚPSVaR v SNV.
Ak išlo o spor medzi rodičmi, kde majú tieto pracovníčky zastupovať dieťa, prebehlo všetko v poriadku, podľa predpisov, zákona a v najlpšom záujme dieťaťa ?
Ja som mala veľmi zlú skúsenosť a právnička mi povedala, že sa s tým stretava skoro každý deň a nevie, za čo tých zamestnancov platia, tak by som chcela vedieť, ako to vyzeralo u vás.
Ďakujem za každú reakciu

damian85
Autor odpoveď zmazal
damian85
25. jan 2025

@lauraanastazia Áno bezproblematické , aj SNV aj PP aj KE. Zákon nestanovuje aký má mať názor sociálna pracovníčka. Má zastupovať dieťa , nie názor matky / otca. Kamarát mal myslím Bartekovú zo SNV alebo na písmeno B sa nejak volala a bez problémov. Sudca schválil striedavú starostlivosť , sociálna pracovníčka s tým problém nemala , osobne bola u neho len raz , cca 2 minúty. Ja osobne mám podobnú skúsenosť , 2 sociálne pracovníčky boli objektíve , nenadržiavali ani jednej strane , snažili sa o zmier , obe navrhli striedavú starostlivosť , zdržali sa u mňa dlhšie ( cca 45 minút ) pretože sme sa zakecali. Chceli vidieť len izbu pre dieťa , nezaujímala ich chladnička , práčka . Správa pre súd bola strohá , obaja rodičia majú vytvorené podmienky pre dieťa , navrhujeme striedavú starostlivosť , bodka. Je prirodzené - ak sociálna pracovníčka nejde podľa jednej strany , vzniknú reči o zainteresovanosti , podplateniu , či naturálnom podplácaní 😝 , takmer nikdy nezaložené na pravde a je jedno či zo strany otcov či matiek.
Samotná výmena sociálnej pracovníčky nie je nemožná , ale musia byť na to veľmi vážne dôvody ( nesúhlas s názorom nim nie je ).