Výška výživného na 2 deti
Ahojte. Chcela by som si spraviť prehľad o výške výživného u iných mamín, ktoré vychovávajú svoje deti po rozvode sami. Viem, že u každého je situácia iná, ale chcela by som požiadať o zvýšenie výživného a chcem to nejak reálne posúdiť, či to má vôbec zmysel. Mám 2 deti - 3. a 5. ročník ŽŠ. Sú v mojej starostlivosti, s otcom cca každý druhý víkend. Pred 4 rokmi pri rozvode som s ex uzavrela dohodu na 100 eur na každé dieťa, býval v podnájme. Medzitým si však našiel priateľku, postavil si vlastný dom, má dobrú prácu, auto, poistenie atď, nemyslím, že sa má zle. Ja z toho nemám nič, ale nesťažujem sa, vyjdem. Napriek tomu, mám pocit, že moje deti si zaslúžia viac. Našla som tabuľku s odporúčanou výškou výživného v pomere k príjmu, tá sa mi však zdá nereálna. Potrebovala by som trošku reálny prehľad, koľko platia v podobnej situácii otcovia iným. Za každé info budem vďačná 🙏

Mne to take nerealne nepríde, veď z 200€ na dve školopovinné deti zaplatíš čo? Iba stravu? Spočítaj si náklady na deti. Veď len školne, ŠVP, strava, bývanie, oblecenie, pomôcky do školy, kruzky atd atd. Ich otec sa musí podieľať rovnako ako ty, teda minimalne pol na pol. A súdy berú do úvahy aj cas, ze starostlivost o dieta tiez znamená veľa. Keby nemáš deti mozes mat druhu prácu a druhý príjem, lenze kvôli deťom nemozes lebo kto by sa postaral? Opatrovateľka? Ta nieco tiez stojí
mas narok na zvysenie vyzivneho jednak deti nastupili do skoly mladsie dieta a starsie na 2 stupen, plus ak sa nepodiela na speci vydavkovh typu tabor, strojcek kruzky sportove naradie tak smelo do toho ziadaj 200€ na kazde dieta alebo n astarsie 250 a mladsie 150
@didus2 mám výživné nad tabuľku. So zvýšením súhlasil bez súdu, keď som mu povedala, že nevychádzame a všetko sa zdražuje. Na deti mu ale skoro všetko a vždy zabalím. Kupuje len základnú kozmetiku a jedlo keď sú u neho. Pomáha s veľkými výdavkami na školu, lekárov a šport. Môže si to dovoliť, viem že naše platy sú neporovnateľné. Je to individuálne.
nejde o to kolko zaraba ale kolko deti stoja. lekaren jedlo kozmetika drogeria kruzky benzin auto aj veci tipu oslavy darceky ockovania. odkladaj si vseetky blocky dva tri messisace a uvidis sama
Vyrátaj si koľko na deti minieš a pýtaj polovicu plus polovicu neočakávaných výdavkov. Tabuľka je len pomôcka.
@didus2 o zvýšenie výživného by som poziadala určite.....len družina u nas stojí 40 eur.....od septembra uz vidim poplatky za skolske pomôcky.....vsetko sa navýšilo....100 eur na dieta je malo.....
Mne to take nerealne nepríde, veď z 200€ na dve školopovinné deti zaplatíš čo? Iba stravu? Spočítaj si náklady na deti. Veď len školne, ŠVP, strava, bývanie, oblecenie, pomôcky do školy, kruzky atd atd. Ich otec sa musí podieľať rovnako ako ty, teda minimalne pol na pol. A súdy berú do úvahy aj cas, ze starostlivost o dieta tiez znamená veľa. Keby nemáš deti mozes mat druhu prácu a druhý príjem, lenze kvôli deťom nemozes lebo kto by sa postaral? Opatrovateľka? Ta nieco tiez stojí
@anonym_36a6fc najlepšia kamarátka požiadala.o zvýšenie vlani, bolo jej zvýšené na závratných 50€/dieťa
@didus2 ja mám jedno dieťa v predškolskom veku a mám 250€ čiže asi tak ako je v tabuľke. Mne pripadá malo že ti na dve staršie deti v dnešnej dobe dáva po 100€. Však sú väčšinu času u teba tak aspoň peniaze by ti na ne mohol dať.
@anonym_36a6fc najlepšia kamarátka požiadala.o zvýšenie vlani, bolo jej zvýšené na závratných 50€/dieťa
@anonym_554e1c toto je inak otras. Nechápem ako to súd môže spraviť. Dobre otec ,,nemá príjem" nemá z čoho dávať. Ale čo tá matka? Však má na krku dieťa neustále a ona má vedieť vyžiť? Ona to má vedieť všetko zaplatiť a utiahnuť? Či ho má dať do detského domova alebo chodiť žobrať? Fakt tomu nerozumiem ako môžu schváliť takéto výživné niekomu
@anonym_554e1c toto je inak otras. Nechápem ako to súd môže spraviť. Dobre otec ,,nemá príjem" nemá z čoho dávať. Ale čo tá matka? Však má na krku dieťa neustále a ona má vedieť vyžiť? Ona to má vedieť všetko zaplatiť a utiahnuť? Či ho má dať do detského domova alebo chodiť žobrať? Fakt tomu nerozumiem ako môžu schváliť takéto výživné niekomu
@anonym_b0a6a6 v čase rozvodu bolo stanovené výživné na 35€ na jedno dieťa. Ona sa snaží ako vie, pomáhajú jej rodičia , dávam jej pravidelne prebytky zo záhrady aj oblečenie a pod po deťoch a pod
@anonym_36a6fc Ja viem, že ma deti stoja ďaleko viac. Lenže po dobrom to asi nepôjde, keďže už dávno mi tvrdí, že mi dáva viac než dosť. A bojím sa začať do toho vŕtať, keďže som čítala, že podaním žiadosti o zvýšenie výživného na súd sa automaticky otvára aj prehodnotenie starostlivosti o deti...bojím sa že sa toho chytí a radšej bude žiadať deti do striedavej ako má platiť niečo viac a to sa bojím riskovať 😔
@anonym_b0a6a6 v čase rozvodu bolo stanovené výživné na 35€ na jedno dieťa. Ona sa snaží ako vie, pomáhajú jej rodičia , dávam jej pravidelne prebytky zo záhrady aj oblečenie a pod po deťoch a pod
@anonym_554e1c nechápem ako toto môže súd dopustiť...pokiaľ viem, výživa detí má prednosť pred všetkými inými výdavkami povinného, je to hnus
@didus2 ja mám jedno dieťa v predškolskom veku a mám 250€ čiže asi tak ako je v tabuľke. Mne pripadá malo že ti na dve staršie deti v dnešnej dobe dáva po 100€. Však sú väčšinu času u teba tak aspoň peniaze by ti na ne mohol dať.
@anonym_b0a6a6 Dať by mohol, ale nechce. Má svoje výdavky a ja mám podľa neho viac než dosť.
@anonym_b0a6a6 Dať by mohol, ale nechce. Má svoje výdavky a ja mám podľa neho viac než dosť.
@didus2 ty to ale vôbec nerieš s ním, ale podaj o zvýšenie a nezabudni zahrnúť všetko, čo deti mesačne potrebuje
@didus2 tak ale to že nechce nikoho nezaujíma. A ani jeho pohľad na to či ty máš dosť či nie. To už súd určí či dá viac či nie.
@anonym_554e1c 50€ v dnešnej dobe je choré nech sa na mna nikto nehnevá…tak nech matka platí 50€ jemu, veď otec asi nepracuje, cely deň si gule váľa, tak nech sa stará cely deň. a hneď by videl čo to reálne stojí. veď ja idem na nakup a necham v obchode len na potravinách niekoľkonásobne viac. matka to ma z 50€ tahat všetko sama? to je súdu jedno čo budú jesť cely mesiac?
@anonym_554e1c 50€ v dnešnej dobe je choré nech sa na mna nikto nehnevá…tak nech matka platí 50€ jemu, veď otec asi nepracuje, cely deň si gule váľa, tak nech sa stará cely deň. a hneď by videl čo to reálne stojí. veď ja idem na nakup a necham v obchode len na potravinách niekoľkonásobne viac. matka to ma z 50€ tahat všetko sama? to je súdu jedno čo budú jesť cely mesiac?
@anonym_36a6fc vivat Slovakia. Takto to tu žiaľ funguje
@anonym_554e1c nechápem ako toto môže súd dopustiť...pokiaľ viem, výživa detí má prednosť pred všetkými inými výdavkami povinného, je to hnus
@anonym_36a6fc
@didus2
Otec oficiálne nepracuje o deti sa nezaujíma,, teraz sú už v puberte otca čo na nich kašle nechcú ani vidieť. Matka pracuje a má aj brigádu aby nejak vyžila s deťmi.
A že prečo určil súd výživné v takej výške rosa treba opýtať na súde.
Mne ex platil výživné 28 eur na dieťa, no aj to raz zaplatil raz nie že nemá z čoho. Ja som sa musela sama pretĺkať sa životom.
@didus2 Určite podaj návrh na súd na zvýšenie a zdokladuj všetky výdavky na deti...
(Ja mám 10rocne dieťa, je to zároveň jediné dieťa exmanžela, má príjem cca 2tis., výživné na dieťa je 300€.)
Sesternica má tiež výživbé na 2 deti. Staršia dcéra je na VŠ, otec jej platí 180 eur, menšia pôjde teraz na gympeľ, platí na ňu 150 eur.
Starší 18r. - 150€, mladší 13r. - 100€.
nejde o to kolko zaraba ale kolko deti stoja. lekaren jedlo kozmetika drogeria kruzky benzin auto aj veci tipu oslavy darceky ockovania. odkladaj si vseetky blocky dva tri messisace a uvidis sama
@juliet86 ide len o to,kolko zaraba.Vsetko sa pocita podla prijmu.Matka ma prijem 2000 mesacne,da dieta na tenis,otec ma prijem 1000,dalsie 2 deti v druhom manzelstve,tak predsa nemoze od neho ocakavat 300 eur na ich spolocne dieta,ked ma nizky prijem a dalsie 2 deti
@didus2 Pred 12 rokmi som mala na syna výživné 300€ v čase keď začínal 1.st.ZS.Myslim,ze vo Vašom prípade by som určite podala navrh na zvýšenie, vzhľadom na to,ze náklady na deti vekom a zvyšovaním cien stúpajú a príjmy Vášho bývalého, pravdepodobne, tiež

@didus2 ahoj. Ja mám 13 ročného syna so ZŤP, začína siedmy ročník čiže 2. stupeň a výživné máme súdom určené 90 eur ( už sedem rokov). Podala som samozrejme Návrh na zvýšenie výživného, prešlo 7 mesiacov a nič sa nezmenilo, súd odročeny na neurčito kým nenájdu biologického otca, ktorý je niekde v Nemecku.
Jedna mamička tu písala, že na 4,5 ročnú dcérku má výživné 170 eur. Je to individuálne, súd neurčuje výživné paušálne podľa veku či podľa toho do ktorej triedy na škole chodí.
Podľa tej tabuľky by som mala mať výživné na syna vo výške 308 eur ...nereálne