Výška výživného pre 9 a 12 ročné dieťa, pri oficiálnom prijme 2500

katesynka
2. máj 2019

Ahojte, poraďte, aké výživné by som mala žiadať pre deti 9 a 12 ročné. Môj čoskoro ex má oficiálny príjem 2.500 eur (neoficiálne ťažko povedať..). Poraďte, prosím. Ďakujem.

11mirka22
2. máj 2019

@katesynka treba si zrátať náklady dieťaťa, podľa toho žiadať výživné. Ale myslím si že pri takomto prijme 200 až 250 na dieťa môžeš, pokojne aj viac, len si to musíš aj vedieť odovodnit.

draik
2. máj 2019

Časť pôjde na tvorbu úspor, nie na výživné ako také.

katka13katka
3. máj 2019

@katesynka Ak ma manzel vysoky prijem, sudca bude brat na to ohlad a prisposobi vyzivne,aby sa dieta podielalo na priblizne rovnakej urovni,ako jeho otec. Kludne pytajte 250€ na jedno, aj viac, ak mu to umoznuje plat. Spocitajte si vydavky, za najom, stravu, skolu, pomocky, oblecenie, kruzky, drogeriu, zaujmy alebo zaluby vasich detich...zaroven by som skusila ppriesit dokaz o plate vasho manzela, niektori vedia hrat pekne divadielka, ked maju platit vyzivne. Drzim prsty. 🙂

mogaa
3. máj 2019

@katesynka plat nie je jediný ukazovateľ na určenie výživného. V prvom rade musíš dokázať preukázateľné výdavky na deti. Pokiaľ nechodia na nejaké extra krúžky(platené), súťaže či sa nevenujú náročnému športu tak počítaj tých cca 200-300eur na dieťa.....Ideálne je dohodnúť sa na výživnom a nežiadať nejako veľa, v opačnom prípade môže budúci ex žiadať o striedavku alebo do osobnej starostlivosti....a v prípade ak mu to nevýde, tak na teba bude posielať v kuse kontroly zo sociálky a robiť podobné prieky (napr.povie že si príde po deti, urobíš si program a nepríde....a to je najhoršie ak ti to bude robiť v čase prázdnin - hlavne ak potom budú decká doma a ty nedostaneš dovolenku..najlepšie sa naozaj dohodnúť na kompromise - a nerobiť si prieky....skús mu navrhnúť výživné 250,- na dieťa a neobmedzený styk s deťmi...lebo deti sú u veľké, tvoj budúci ex si ich bude môcť dovoliť"kupovať" a ak nie hneď o rok-dva môže požiadať o zmenu starostlivosti a tm už sa pri takýchto deťoch prihliada na to čo chcú deti- minimálne striedavku môže docieliť.

katarina002
3. máj 2019

@mogaa suhlasim
Treba sa skusit aj opytat polovicky ze kolko da na ne...co navrhuje...ak povie ze da 500€ tak si spis polozky a navrhni viac.predebat to s nim. Ak sa doteraz staral a ma ich rad tak podla mna nebude mat problem.
Ked starsie pojde na strednu potom zas navysit
...sa mi mudruje...
Ja som slobodna matka a na dcerku mam vysudene 100€ aj to v case ked mala 3r a kvoli jej zdravotnym problemom
On mal plat 600 a mame prispieval 50€ na byvanie (vraj)...a toto nam bolo prisudene.
Plati ale vydiera a vyhraza sa kedy moze ze znizi.
Ako zmena nastala nasiel si druzku isiel byvat do 3i bytu ona uz dieta mala a este si zrobili spolocne
Takze mu naklady stupli...na nasu dceru sere....takze ja viem ze u mojho ex by som ja skor zacala mince srat ako on by dal nieco naviac.
Mam znamu ktorej ex oficialne ma tisice a majetky a vsetko na mamku pisane a neoficialne je na urade prace a teda sud dal minimum co je asi 30€ ale dava 80€...co pri jeho prijme je smiesne.je to zgrlos.teraz ona lutuje ze sa dala s nim na taku dohodu.lebo on nechce dat viac a treba jej viac a on ma na to dat viac...

rabiva
3. máj 2019

na súde musíš mať pripravené výdaje aké máš na obe deti ale zvlásť, sprav si výdaje aspoň za 3 mesiace, úplne ideálne ak máš aj bločky - oblečenie, strava, drogéria, lieky, plus krúžky, koníčky, proste všetko, čo ťa "stoja" deti. Sudca si vyžiada mzdový opis od vašich zamestnávateľov, to má čierne na bielom aký máte príjem obaja. Ty v návrh na rozvod ak máš uvedené koľko požaduješ, on sa k tomu vyjadrí, či súhlasí alebo nie.