Vysporiadanie po rozvode
Poprosím rady ako sa vysporiadať po rozvode,keď žena s deťmi chce ostať bývať v dome?Aké kroky treba robiť,ísť do banky a napísať hypo na seba?Čo ak to nevyjde a banka odmietne že mám malý plat?Môže mi niekto ručiť?Chcem ďalej platiť hypo sama a manžela vyškrtnúť z toho aj z domu.Kolko mu treba vyplatiť polovicu sumy čo sme už zaplatili hypotéku?Prosím poraďte tie čo máte skúsenosti
Ešte jedna otázka,ste tu aj také čo ste oľutovali po čase rozvod?Že vám to nevydalo a nezvládli ste finančne to utiahnuť sama s deťmi?
Ďakujem za odpovede
záleží to od banky, niektorá zaráta, niektorá len časť, niektorá vôbec, rodinné prídavky k príjmu ráta len Slsp,
Ak má mama 65 rokov, tak Ti v úvere nepomôže, žiaľ
@elizabet173 Neviem, tiez si myslim, ze je hlupost sa silou mocou drzat domu. Musi na to prist sama. Radsej sama s detmi v byte, ako toto co zije..
Dom predať za čo najvyššiu sumu a začať s tým čo zostane.Alebo mamu presťahovať k sebe a tam kde býva predať a vyplatiť muža a súrodencov.
Nemôžeš mať všetko aj dom aj rozvod...Fixujes sa na dom, ale neuplatis to z toho príjmu hypo, energie, stravu, aj keby uznali výživné bude to z rúk to úst.K mame nemôžeš ísť?Aj tak prvy je rozvod a rozdelenie BSM do 3 r.Muz, keď nie je hlupák bude chcieť dom predať a zarobiť na nom
Príde prvé vyúčtovanie za energie a bude zle.Skonci fix a čo ďalej?Choď do banky a spýtaj sa na možnosti.Co, ak bude chcieť muž za dom vysokú sumu?hypo platíte krátko nič nedostanete.
Dostaneš kúpiť 2 izbový byt, keď by ste ho predali?
Kým príde k rozdeleniu majetku to môžu byť aj 3,4 roky a, keď sa budete ťahať po súdoch aj viac.
Aký návrh má muž?
@eliska13 Muž chce dom predať lebo si myslí že ktovie koľko veľa peňazí z toho dostane.Lenze keby sa predalo dom vyplatí sa hypo,ostane nám len pár tisíc eur.Z toho nekúpim nič svoje.A podnájom u nás len za garzonku pýtajú 400 eur.
Ja viem žienky je to moja chyba že som s ním kúpila dom aj mám dieťa.No nevedela som do budúcna čo sa z manžela vykľuje.Teraz keď sa chcem rozviesť ani to sa nedá lebo nevieme sa vysporiadať.
Mne to pride ako vyhovorka. Nepoznam zenu, co by si rozvodom financne prilepsila. Ale rob ako myslis, ked ti je zlata klietka prednejsia ako pokojny vyvin deti, tak ok.
Ale to všetkým čo predaju dom, byt a mali veľku hypo tak zostane🙂veď vieš koľko ste do toho reálne dali to sú vaše peniaze a niektorým už dokonca kvôli veku narataju také splátky, že koniec.Ak bude muž chcieť dom predať a mať z toho väčší zisk nič nenarobis.Ano, žena s deťmi ťahá za kratší koniec on sa poberie k mame do detskej izby.

@elizabet173 Ano, dala som si to do kalkulacky a 800 eur je malo. Ake podla mna danovy bonus do prijmu zaratavaju a vyzivne niektore banky tiez. (tych spominanych 150 eur)..lenze tato autorka tu uz ma asi 5 tem, ma uplne labilneho muza. Drzat sa toho domu nie je racionalne v jej situacii.